Χρήσεις της ζάχαρης
Η ζάχαρη δεν είναι μόνο υλικό
ζαχαροπλαστικής και αντικείμενο πόθου για τους περισσότερους, όπως
άλλωστε και η σοκολάτα. Δείτε μερικές χρήσεις της που πιθανώς να μη
γνωρίζατε!
Να καταπραΰνεις την “τσουρουφλισμένη” σου γλώσσα. Κατάπιες γρήγορα καυτό καφέ ή ζεματιστό φαγητό και “κάηκε” η γλώσσα σου; Βάλε λίγη ζάχαρη επάνω στο σημείο, ή αν έχεις κυβάκια ζάχαρης, πιπίλισε ένα για λίγο. Θα νιώσεις μεγάλη ανακούφιση.
Να αντιμετωπίσεις το πολύ πικάντικο φαγητό. Δεν είναι μόνο η θερμοκρασία που κάνει ένα φαγητό να “καίει” αλλά και το πόσο πικάντικό είναι. Και σε αυτή την περίπτωση, πάντως, η ζάχαρη θα απαλύνει τα συμπτώματα.
Να “ταΐσεις” τα λουλούδια σου. Βάλε τρία κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη και δύο κουταλιές της σούπας λευκό ξίδι στο βάζο και φρόντισε το νερό να είναι χλιαρό για τα φρεσκοκομμένα λουλούδια. Η ζάχαρη θα θρέψει τον μίσχο και το ξίδι θα σταματήσει την ανάπτυξη των βακτηρίων.
Να καθαρίσεις τους μύλους σου. Είτε πρόκειται για μύλο καφέ, είτε πιπεριού είτε αλατιού, κάποια στιγμή, όλοι χρειάζονται καθάρισμα 1/4 της κούπας ζάχαρη και ξεκίνα να “κόβεις” για 2-3 λεπτά. Πέτα το υπόλοιπο, καθάρισε καλά και είσαι έτοιμη.
Να μαλακώσεις το… φιλί σου. Ανάμειξε λίγη ζάχαρη με λίγο ελαιόλαδο και άπλωσε το μείγμα στα χείλη σου. Αν θέλεις πρόσθεσε και λίγη βανίλια για τη μυρωδιά… Άφησε το μείγμα εκεί για μισό λεπτάκι, κάνε απαλό μασάζ και αφαίρεσέ το.
Να κάνεις το κραγιόν σου να κρατήσει περισσότερο. Κι όμως… Η οδηγία είναι αφού απλώσεις το κραγιόν στα χείλη, να βάλεις από πάνω λίγη ζάχαρη. Μετά, περίμενε μισό λεπτάκι και γλύψ’ τη μαλακά. Δοκίμασέ το. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.
Να κάνεις το δικό σου απολεπιστικό σώματος. Η ζάχαρη αποτελεί το τέλειο συστατικό ενός επιτυχημένου body scrub. Ανάμειξε σε ένα μπολ λίγη ζάχαρη με λάδι (ελαιόλαδο, αμυγδαλέλαιο, τζοτζόμπα, ό,τι σου αρέσει) και τρίψε το δέρμα σου στο μπάνιο. Έπειτα, ξέπλυνε με άφθονο νερό και απόλαυσε το δέρμα σου λείο, απαλό και μυρωδάτο. (Μπορείς να κάνεις το ίδιο και πιο συχνά στα χέρια σου, φυσικά)
Να καθαρίσεις λεκέδες από γρασίδι. Φτιάξε μια πάστα από χλιαρό νερό και ζάχαρη και άπλωσέ την επάνω στο σημείο όπου έχει τον λεκέ. Άφησέ το για μία ώρα περίπου (ανάλογα τον λεκέ) και μετά πλύνε το όπως πάντα.
Να κρατήσεις φρέσκα τα κέικ και τα μπισκότα. Αν βάλεις το κέικ σε αεροστεγές σκεύος με λίγα κυβάκια ζάχαρης μέσα, θα μείνει φρέσκο περισσότερο καιρό. Το ίδιο και τα μπισκότα σου.
Να προστατέψεις το τυρί από τη μούχλα. Είναι πολλοί που υποστηρίζουν ότι αν βάλεις κυβάκια ζάχαρης μέσα στο δοχείο όπου αποθηκεύεις το τυρί, δεν θα μουχλιάσει ποτέ. Δοκίμασέ το και θα δεις.
via tospitakimou