in , , ,

Πως να Διατηρήσετε Περισσότερο τα Ρούχα σας

Το να μάθετε πώς να πλένετε και να φροντίζετε τα ρούχα σας με τον σωστό τρόπο όχι μόνο θα τα κάνει να φαίνονται καλύτερα, αλλά και να διαρκούν πολύ περισσότερο. Επίσης θα εξοικονομήσετε αρκετά χρήματα. Για να το καταφέρετε, δείτε παρακάτω μερικές χρήσιμες συμβουλές.

Ένα Κορίτσι Μεταμορφώνει Παλιά Ρούχα σε Μοντέρνα Κομμάτια

Πως να Διατηρήσετε Περισσότερο τα Ρούχα σας
Πως να Διατηρήσετε Περισσότερο τα Ρούχα σας

Διαβάστε τις ετικέτες

Αυτό είναι στην πραγματικότητα το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε πριν πλύνετε τίποτα. Οι εταιρείες βάζουν ετικέτες περιποίησης στα ρούχα για έναν λόγο. Βεβαιωθείτε ότι τα έχετε διαβάσει και ακολουθήστε τις οδηγίες τους. Εάν η ετικέτα λέει ότι “απλώστε για να στεγνώσετε” ή “μόνο στεγνό καθάρισμα”, τότε θα πρέπει να κάνετε ακριβώς αυτό. Η μη τήρηση αυτών των οδηγιών θα σας προκαλέσει ζημιές στα ρούχα.

Καθαρίστε τους λεκέδες αμέσως

Οι λεκέδες πρέπει να καθαριστούν αμέσως, πριν βάλετε το ρούχο στο πλυντήριο. Επίσης, ελέγξτε αν ο λεκές έχει εξαφανιστεί πριν βάλετε τα ρούχα στο στεγνωτήριο, διότι το στέγνωμα με θερμότητα συχνά δημιουργεί μόνιμο λεκέ.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Παίρνετε μωρομάντηλα μαζί όταν βγαίνετε. Όταν λεκιαστείτε, σκουπίστε με το μωρομάντηλο και αμέσως ο λεκές θα είναι λιγότερο ορατός και σε ορισμένες περιπτώσεις θα εξαφανιστεί. Φροντίστε να επεξεργαστείτε τον λεκέ αμέσως μόλις φτάσετε στο σπίτι και πλύνετε ως συνήθως.

Ταξινομήστε τα ρούχα πριν το πλύσιμο

Διαχωρίστε τα λευκά από τα χρωματιστά για να αποτρέψετε τον χρωματισμό τους. Μερικοί ταξινομούν σε τρεις σωρούς: λευκά, ανοιχτά και σκούρα. Αυτό μπορεί να είναι λίγο περισσότερη δουλειά, αλλά βοηθά τα ρούχα να διατηρούν πιο πολύ το χρώμα τους. Πλύνετε τα πολύ λερωμένα ρούχα ξεχωριστά από τα υπόλοιπα ρούχα.

Μην παραπλένετε τα ρούχα σας

Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι πρέπει να πλένουν τα ρούχα τους κάθε φορά που τα φοράνε. Αυτό απλά δεν είναι αλήθεια. Εκτός αν τα ρούχα είναι πραγματικά βρώμικα ή ιδρωμένα, δεν υπάρχει κανένας λόγος να τα πλένετε κάθε φορά. Το υπερβολικό πλύσιμο των ρούχων μειώνει τη διάρκεια ζωή τους, εξασθενίζει τα χρώματα και αραιώνει το ύφασμα.

Αντιθέτως, πλύνετε αμέσως τις κάλτσες και τα εσώρουχα. Ωστόσο, τα τζιν μπορούν να φορεθούν έως και 5 φορές πριν χρειαστεί να πλυθούν.

Καθαρίστε το πλυντήριο σας

Εάν το πλυντήριο σας είναι βρώμικο, δεν καθαρίζει τα ρούχα σας. Τα πλυντήρια συσσωρεύουν ακαθαρσίες και απορρυπαντικό μαζί με μαλακτικό.

Αποφύγετε τη θερμότητα

Η θερμότητα μπορεί πραγματικά να βλάψει τα υλικά των ρούχων και να τα συρρικνώσει. Για να τα αποφύγετε είναι καλυτέρα να τα αφήσετε να στεγνώσουν στον αέρα.
Αν πρέπει να χρησιμοποιήσετε το στεγνωτήριο ρούχων, δοκιμάστε να το ρυθμίσετε σε χαμηλή θερμοκρασία. Επίσης, προσπαθήστε να μην το γεμίσετε με πάρα πολλά ρούχα, ώστε να μειώσετε το χρόνο στεγνώματος. Ένας άλλος τρόπος για να μειώσετε το χρόνο στεγνώματος είναι να χρησιμοποιήσετε μάλλινες μπάλες στεγνωτήριου.
Στεγνώστε τα λευκά έξω και τα σκούρα μέσα. Το φως του ήλιου μπορεί να ξεθωριάσει τα σκούρα χρώματα.

Κλείστε τα φερμουάρ και τα κουμπιά

Τα ανοιχτά φερμουάρ και τα κουμπιά μπορούν να σκίσουν άλλα ρούχα στο πλύσιμο. Βεβαιωθείτε ότι τα παντελόνια, τα τζιν, τα πουκάμισα και τα σακάκια έχουν κλειστά φερμουάρ και κουμπιά πριν το πλύσιμο.

Πλύνετε τα ευαίσθητα ρούχα σε δίχτυ πλυντηρίου

Χειριστείτε τα ευαίσθητα με προσοχή και αποφύγετε τα μπλεξίματα και τους κόμπους τοποθετώντας τα σε δίχτυ πλυντηρίου. Σε τελική ανάλυση, ονομάζονται ευαίσθητα για κάποιο λόγο. Αν είναι δυνατόν, πλύντε τα στο χέρι.

Εάν δεν έχετε δίχτυ πλυντηρίου, απλώς χρησιμοποιήστε μια μαξιλαροθήκη. Τοποθετήστε τα ρούχα μέσα και δέστε τα άκρα μαζί.

Γυρίστε τα ρούχα από την ανάποδη

Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για πιο σκούρα ρούχα και τζιν. Το γύρισμα τους από την ανάποδη κρατά τα ρούχα να μην έρχονται σε άμεση επαφή με το απορρυπαντικό. Αυτό μειώνει το ξεθώριασμα και αυξάνει τη ζωή των ρούχων σας. Η τοποθέτηση χρωμοπαγίδας στο πλύσιμο θα προστατεύσει επίσης τα σκούρα ρούχα απορροφώντας τυχόν υπολείμματα βαφής που μπορεί να βρίσκονται στο νερό.

Χρησιμοποιήστε τη σωστή θερμοκρασία

Χρησιμοποιήστε την χαμηλότερη δυνατή θερμοκρασία όταν πλένετε τα ρούχα σας. Αυτό εμποδίζει τα ρούχα να συρρικνωθούν, να τσαλακωθούν και να ξεθωριάσουν. Επίσης, ορισμένοι λεκέδες μπορούν να μείνουν στο ύφασμα σε ζεστό ή καυτό νερό.
Το καυτό νερό απαιτείται συνήθως μόνο εάν κάτι πρέπει να απολυμανθεί.

Μην χρησιμοποιείτε πολύ απορρυπαντικό

Η χρήση πάρα πολύ απορρυπαντικού μπορεί στην πραγματικότητα να αφήσει μια ταινία στα ρούχα σας και να κάνει τα λευκά να κιτρινίσουν. Βεβαιωθείτε ότι έχετε διαβάσει την ετικέτα στο απορρυπαντικό και ακολουθήστε τις προτεινόμενες οδηγίες.

Διπλώστε αμέσως τα ρούχα

Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το να ανοίξετε το στεγνωτήριο σας και να το βρείτε γεμάτο ζαρωμένα ρούχα. Τώρα πρέπει να τα σιδερώσετε. Για να το αποφύγετε, διπλώστε τα ρούχα αμέσως και τοποθετήστε τα στην ντουλάπα.

Σιδερώστε προσεκτικά

Εάν πρέπει να σιδερώσετε τα ρούχα, βεβαιωθείτε ότι έχετε κατανοήσει τις ρυθμίσεις στο σίδερο σας. Χρησιμοποιήστε τη σωστή ρύθμιση ανάλογα με τον τύπο υλικού των ρούχων. Για άλλη μια φορά, διαβάστε τις ετικέτες πριν σιδερώσετε τα ρούχα και ακολουθήστε τις οδηγίες.

Επιλέξτε καλές κρεμάστρες

Αποφύγετε τις φτηνές κρεμάστρες, επειδή δεν στηρίζουν σωστά τα ρούχα σας και μάλιστα παραμορφώνουν τους ώμους των μπλουζών και των πουλόβερ. Η αγορά του σωστού τύπου κρεμαστρών θα σώσει πολλά από τα ρούχα σας.

Παγώστε τα καλσόν

Αποφύγετε τα σχίσματα και τους πόντους που φεύγουν στα καλσόν σας, βρέχοντας τα και παγώνοντας τα πριν τα φορέσετε.

Βάλτε λεβάντα στα συρτάρια σας

Η λεβάντα κρατά σκώρους και έντομα μακριά, επομένως δεν καταστρέφουν τα ρούχα σας. Επιπλέον, θα διατηρήσει ευωδιαστά τα συρτάρια σας!

Αυτή η γυναίκα αγοράζει ρούχα για 1-2 ευρώ και τα μετατρέπει σε πανέμορφα νέα ρούχα!

cover Photo by Lena Kudryavtseva on Unsplash

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 5 / 5. Αξιολογήσεις: 1

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

DIY Διακοσμητικό Τοίχου με Αστερισμούς

DIY Διακοσμητικό Τοίχου με Αστερισμούς

DIY Κανόνι Κομφετί