in , , , ,

11 Κόλπα για να Φροντίσετε και να Αλλάξετε τα Τζιν σας

Θα βρείτε τουλάχιστον ένα τζιν στην ντουλάπα σχεδόν όλων. Και γιατί όχι? Δεν προσθέτουν μόνο στυλ, αλλά είναι επίσης εξαιρετικά άνετα. Το καλύτερο όμως είναι ότι μπορείτε να τα προσαρμόσετε και κάνετε βασικά ό, τι σας αρέσει μαζί τους.

Αφαίρεση μυρωδιών από τα τζιν

brightside

Αν και συνιστάται να μην πλένετε τα τζιν σας πολύ συχνά, πρέπει να το κάνετε τελικά. Το να φοράτε τζιν σε όλους τους τύπους καιρού θα απορροφήσουν υγρασία και οσμές. Μπορεί να δυσκολευτείτε να απαλλαγείτε από αυτές. Όμως, δεν είναι τόσο δύσκολο όσο νομίζετε. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να διπλώσετε τα τζιν σας, να τα βάλετε σε μια αεροστεγή τσάντα με φερμουάρ και να τα αφήσετε στην κατάψυξη όλη τη νύχτα. Αυτό πρέπει να είναι αρκετό για να απαλλαγείτε από κάθε είδους οσμή.

Αποτρέψτε το ξεβάψιμο χρώματος στα τζιν

© Depositphotos.com

Η αγορά ενός ολοκαίνουργιου ζευγαριού τζιν είναι πάντα μια συναρπαστική στιγμή. Ωστόσο, μερικές φορές μπορεί να είστε δύσπιστοι ως προς το εάν το πλύνετε το χρώμα θα ξεβάψει. Αυτό μπορεί να καταστρέψει τα άλλα ρούχα στο πλυντήριο. Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχει ένας εύκολος τρόπος για να αποφευχθεί αυτό και περιλαμβάνει μόνο ένα συστατικό – το αλάτι. Ανακατέψτε ίση ποσότητα αλατιού και νερού μαζί και πλύνετε το τζιν σας σε αυτό. Αυτό θα διασφαλίσει ότι το μπλε χρώμα δεν θα ξεβάψει.

Παρατείνετε τη διάρκεια ζωής του αγαπημένου σας τζιν

© Depositphotos.com© Depositphotos.com

Πολλές φορές, μας αρέσει πολύ ένα συγκεκριμένο τζιν. Αλλά με τις πλύσεις και τη δύσκολη καθημερινότητα φθείρετε γρήγορα με το χρόνο. Τι θα συμβεί αν σας λέγαμε ότι τα τζιν θα μπορούσαν να έχουν αντιγηραντική φροντίδα;

Δεν είναι τόσο δύσκολο και μπορεί να γίνει εύκολα στο σπίτι. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να σιδερώσετε τα τζιν ενώ είναι νωπά, μόλις βγουν από το στεγνωτήριο. Με αυτόν τον τρόπο, θα παραμείνουν σαν καινούργια περισσότερο από το συνηθισμένο.

Τζιν χωρίς ζάρες

© Depositphotos.com© Depositphotos.com

Ξεκινήστε τη διαδικασία στεγνώματος στη μέγιστη λειτουργία θερμότητας. Ο ατμός που δημιουργείται με το μείγμα υγρών ρούχων και υψηλής θερμότητας θα πρέπει να αφαιρέσει όλες τις ζάρες από τα τζιν και θα είναι έτοιμα να τα φορέσετε αμέσως από το στεγνωτήριο.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

#header#

Σε κανέναν δεν αρέσουν τα ζαρωμένα ρούχα. Ειδικά όταν το υλικό είναι τόσο σκληρό όσο το τζιν. Την επόμενη φορά που θα συναντήσετε αυτό το πρόβλημα, λάβετε υπόψη ότι μπορείτε επίσης να βάλετε μερικά παγάκια στο στεγνωτήριο όταν το ρυθμίζετε για να στεγνώσει τα ρούχα.

Λεύκανση τζιν με τον σωστό τρόπο

© Depositphotos.com© Depositphotos.com© Depositphotos.com

Η διαδικασία ξεκινά με το γέμισμα ενός κουβά με ένα μέρος νερό και ένα μέρος χλωρίνη. Να είστε προετοιμασμένοι: διαφορετικά χρώματα τζιν αντιδρούν διαφορετικά όταν έρχονται σε επαφή με χλωρίνη. Το πρώτο βήμα είναι να βραχεί το τζιν έτσι ώστε η χλωρίνη να έχει καλύτερο αποτέλεσμα.

Στη συνέχεια, μπορείτε να τα λευκάνετε είτε με σφουγγάρι, πινέλο ή μπουκάλι ψεκασμού ανάλογα με το είδος του αποτελέσματος που ψάχνετε. Μην κάνετε και τις δύο πλευρές ταυτόχρονα, επιλέξτε μία κάθε φορά. Αν θέλετε τζιν με λευκά χρώματα, μπορείτε απλά να τα αφήσετε στον κουβά για 20-30 λεπτά. Το τελευταίο βήμα είναι να ξεπλύνετε τα τζιν σε κρύο τρεχούμενο νερό και στη συνέχεια να τα βάλετε στο πλυντήριο για να ξεπλύνετε.

Συρρικνώστε το τζιν σας

Για αποτελεσματική συρρίκνωση, πλύνετε το τζιν σας σε ζεστό νερό και στη συνέχεια στεγνώστε τα αμέσως χρησιμοποιώντας τη θερμότερη ρύθμιση για γρήγορο στέγνωμα. Αφού το επαναλάβετε μερικές φορές, το τζιν σας θα συρρικνωθεί όπως θέλετε.

Υπάρχουν επίσης στιγμές που θέλετε απλώς να συρρικνώσετε μια συγκεκριμένη περιοχή του τζιν. Για αυτό, γεμίστε ένα μπουκάλι σπρέι με τρία μέρη νερού και ένα μέρος υγρό μαλακτικό υφάσματος. Ψεκάστε το, βρέξτε την επιθυμητή περιοχή και βάλτε τα αμέσως στο στεγνωτήριο. Ένας μάλλον παράξενος τρόπος να συρρικνωθεί το τζιν σας στο σπίτι είναι να το φορέσετε και να κάτσετε σε μια μπανιέρα γεμάτη με ζεστό νερό. Μείνετε για τουλάχιστον 20 λεπτά και μετά βγείτε στον ήλιο έως ότου το τζιν σας στεγνώσει εντελώς.

Δημιουργήστε εφέ σχισίματος

© Depositphotos.com© Depositphotos.com© Depositphotos.com

Αντί να αγοράζετε καινούργια, είναι προτιμότερο να δοκιμάσετε σκισίματα σε ένα παλιό τζιν. Επιλέξτε ανοιχτά αντί για σκούρα τζιν για να έχετε μια ρεαλιστική εμφάνιση. Η δημιουργία σκισιμάτων στα τζιν είναι εύκολη με τη βοήθεια ψαλιδιού, ξυραφιών ή μαχαιριών. Για μια ξεφτισμένη όψη, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν τρίφτη τυριού ή μια ελαφρόπετρα.

Βεβαιωθείτε ότι δεν το σκίζετε στο γόνατο έτσι ώστε να μην ανοίξει ενώ περπατάτε ή σκύβετε. Για να αποφύγετε το άνοιγμα στο πίσω μέρους του τζιν, τοποθετήστε ένα κομμάτι ξύλου μέσα στο τζιν ενώ κόβετε ή τρίβετε.

Δημιουργήστε ξεθωριασμένο εφέ

© Depositphotos.com© Depositphotos.com

Γεμίστε μια μπανιέρα με ένα λίτρο συμπυκνωμένο χυμό λεμονιού και βουτήξτε το τζιν σας σε αυτό με νερό που τρέχει από πάνω του. Αφήστε το τζιν να μουλιάσει για μερικές ώρες. Μόλις είστε ικανοποιημένοι με την ποσότητα του ξεθώριασμα, ξεπλύνετε καλά με τρεχούμενο νερό. Στη συνέχεια, στεγνώστε το στον ήλιο και επαναλάβετε τη διαδικασία εάν θέλετε.

Δημιουργήστε φθαρμένα τζιν

© Depositphotos.com© Depositphotos.com

Τοποθετήστε γυαλόχαρτο στο εσωτερικό του τζιν πριν κάνετε ένα κόψιμο. Είναι σημαντικό να κάνετε τα κοψίματα σε απόσταση 1 ή 2 εκατοστών. Αφού τελειώσετε το κόψιμο, τραβήξτε τις κλωστές που προεξέχουν με ένα τσιμπιδάκι, ειδικά τις χρωματιστές. Στη συνέχεια, περάστε το τζιν με μια κυλινδρική βούρτσα για χνούδια. Μπορείτε να πλύνετε αμέσως το τζιν για να αφαιρέσετε τυχόν επιπλέον κλωστές σε κρύο νερό.

Μόνο τζιν με βάρος πάνω από μισό κιλό μπορεί να αντέξει τη διαδικασία. Επίσης, μην πλένετε συχνά τα φθαρμένα τζιν.

Κάντε το τζιν σας ένα μέγεθος μεγαλύτερο

© Depositphotos.com© Depositphotos.com

Πιστεύατε ποτέ ότι μπορείτε επίσης να κάνετε το τζιν σας ένα μέγεθος μεγαλύτερο για να σας ταιριάζει καλύτερα; Αρχικά, επιλέξτε τις περιοχές που θέλετε να ανοίξετε όπως τους γοφούς, τη μέση ή τους μηρούς. Ψεκάστε τα σημεία με χλιαρό νερό. Για να ανοίξετε τη μέση, σταθείτε στη μία πλευρά του τζιν με τα δύο πόδια σας σε μια τσέπη ενώ τεντώνετε και τραβάτε την αντίθετη πλευρά με τα χέρια σας. Εάν θέλετε να το ανοίξετε κατά μήκος, πρέπει να σταθείτε στα μέρη του τζιν ακριβώς πάνω από το γόνατο και να τραβήξτε προς τα πάνω.

Μια άλλη μέθοδος είναι να φορέσετε το τζιν και να καθίσετε σε μια μπανιέρα γεμάτη ζεστό νερό. Μετά από περίπου 15 λεπτά, τεντώστε και ασκήστε πίεση στα σημεία που θέλετε να ανοίξετε, τραβώντας με το χέρι για τουλάχιστον 10 λεπτά. Αφήστε το τζιν να μισοστεγνώσει ενώ το φοράτε ακόμα και συνεχίστε να τεντώνετε τα σημεία που θέλετε να ανοίξετε. Τέλος, βγάλτε το και στεγνώστε το στον ήλιο.

Ράψτε το τζιν σας χωρίς ραπτομηχανή

© idntimes.com

Είστε έτοιμοι να βγείτε έξω όταν ακούτε έναν ήχο. Αυτός ο ήχος ήταν το τζιν σας να σκίζεται, καταστρέφοντας τα σχέδιά σας. Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε τώρα καθώς ακόμη και χωρίς ραπτομηχανή, μπορείτε εύκολα να επιδιορθώσετε το τζιν στο σπίτι.

Το μόνο που χρειάζεστε είναι μια βελόνα και κλωστή που ταιριάζει με το χρώμα του τζιν σας. Εάν το σκίσιμο είναι μικρό, μπορείτε να το κάνετε χωρίς προσθήκη υφάσματος. Γυρίστε πρώτα το τζιν από την ανάποδη. Ξεκινήστε να ράβετε με μια ευθεία ή φεστόνι βελονιά. Δέστε έναν κόμπο και σιδερώστε το καλά. Το τζιν σας είναι έτοιμο να φορεθεί ξανά.

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 1 / 5. Αξιολογήσεις: 1

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Καλύμματα DIY για σκαμπό και καρέκλες για το δικό σας γούστο - 30 Σούπερ DIY

Τέλος τα βαρετά σκαμπό και οι καρέκλες! 30 Σούπερ DIY όμορφα καλύμματα για να αλλάξει η διάθεση σας!

Όλα Όσα Πρέπει να Ξέρετε για το Στυλ Κουζίνας Shaker