Ανεξάρτητα από το αν πρόκειται για μακαρόνια, πένες, ριγκατόνι ή ταλλιατέλες, ο καθένας αγαπά τα ζυμαρικά γιατί έχει αποδειχθεί ότι όχι μόνο σας ικανοποιούν, αλλά και σας κάνουν ευτυχισμένους. Επιπλέον, δεν χρειάζεστε πτυχίο για να τα μαγειρέψετε. Αλλά τι μπορείτε να κάνετε με το νερό που μένει μετά το βράσιμο; Αντί να το πετάξετε, δείτε παρακάτω μερικές έξυπνες ιδέες για να το επαναχρησιμοποιήσετε.
Για το πότισμα φυτών
Τα φυτά θα το εκτιμήσουν καθώς το νερό των ζυμαρικών περιέχει πολλά θρεπτικά συστατικά. Ρίξτε το όταν είναι χλιαρό.
Για σάλτσα και πέστο
Ως ειδικό συστατικό για τη σάλτσα ή το πέστο, προσθέστε το νερό ακριβώς την τελευταία στιγμή. Το ζεστό νερό είναι ένας τέλειος συνδυαστικός παράγοντας.
Για ζύμη ψωμιού και πίτσας
Όλες οι ζύμες χρειάζονται λίγο νερό με μια πρέζα αλατιού και νερό των ζυμαρικών είναι ιδανικό. Απλά χρησιμοποιήστε όσο χρειάζεται για τη ζύμη.
Για να μαλακώσετε τα όσπρια
Φασόλια, μπιζέλια, λινάρι – είναι όλα καλά για το ανοσοποιητικό σύστημα. Αλλά για να τα μαγειρέψετε, αφήστε να μαλακώσουν στο νερό ζυμαρικών όλη νύχτα.
Για πλύσιμο
Είτε το πιστεύετε είτε όχι, το εκχύλισμα από άμυλο ζυμαρικών ενεργεί ως φυσικό απορρυπαντικό. Το ζεστό νερό ζυμαρικών είναι επομένως ιδανικό για πλύσιμο. Ακόμα και οι βρώμικες κατσαρόλες και τα τηγάνια μπορούν να καθαριστούν με αυτό!
Για ποδόλουτρο
Για όσους πάσχουν από πρησμένα πόδια μετά από μια δύσκολη μέρα στη δουλειά, σίγουρα θα πρέπει να δοκιμάσετε ένα ποδόλουτρο χρησιμοποιώντας ζεστό νερό ζυμαρικών. Τόσο το ζεστό νερό όσο και τα μεταλλικά στοιχεία που περιέχει, θα αναζωογονήσουν τα πόδια σας σε χρόνο μηδέν.
Για τα μαλλιά
Χρησιμοποιείστε το νερό από τα ζυμαρικά, κάντε μασάζ στα μαλλιά, αφήστε για 10 λεπτά και στη συνέχεια ξεπλύνετε. Χρησιμοποιήστε το κανονικό σας σαμπουάν και θα εκπλαγείτε με τα αποτελέσματα.
Για λαχανικά στον ατμό
Ο ατμός χρησιμοποιείτε για το μαγείρεμα των λαχανικών, ακόμη και από τα καλύτερα εστιατόρια. Βάλτε το νερό των ζυμαρικών σε μια κατσαρόλα, τοποθετήστε ένα καλάθι από πάνω και ατμίστε τα λαχανικά.
Ως βάση σούπας
Είτε πρόκειται για ένα πλούσιο ζωμό είτε για μια σούπα, το νερό των ζυμαρικών είναι η ιδανική βάση για μαγείρεμα. Για παράδειγμα, αφού βράσετε στον ατμό τα λαχανικά, ρίξτε τα στο νερό από τα ζυμαρικά, καρυκέψτε και μαγειρέψτε.
Για χειροτεχνία
Ακόμα και τα μικρά παιδιά μπορούν να επωφεληθούν από το νερό των ζυμαρικών γιατί μπορείτε να φτιάξετε γρήγορα και εύκολα ζύμη για κατασκευές. Απλά ανοίξτε το φούρνο μετά και τελειώσατε.
πηγή φωτό