Συνταγή για βουτυρόκρεμα (frosting)
Η βουτυρόκρεμα συνήθως χρησιμοποιείται στα cupcakes αλλά και σαν επικάλυψη σε κέικ και τούρτες που θέλουμε να τοποθετήσουμε ζαχαρόπαστα. Η συνταγή και η διαδικασία είναι πολύ απλή όπως και τα υλικά.
Υλικά:
400 γρ. ζάχαρη άχνη
250 γρ. βούτυρο σε θερμποκρασία δωματίου
βανίλια
λίγο αλάτι
Διαβάστε επίσης – Πώς φτιάχνουμε Ζαχαρόπαστα. (Fondant) Βήμα – Βήμα
Εκτέλεση:
Χτυπάμε με το μίξερ το βούτυρο με το αλάτι. Προσθέτουμε τη ζάχαρη αφού την έχουμε κοσκινίσει, σταδιακά για να μην σβολιάσει. Ρίχνουμε τη βανίλια και χτυπάμε για 3 λεπτά περίπου. Η βουτυρόκρεμα θέλει γενικά καλό χτύπημα και προσοχή στο σβόλιασμα.