Μια υπέροχη ιδέα και συνταγή μπαίνοντας στο φθινόπωρο από τους foodaholics. Γλυκό του κουταλιού μανταρίνι.
Περιεχόμενα Άρθρου
Οδηγίες για το γλυκό του κουταλιού μανταρίνι
- Βάζουμε την ζάχαρη μαζί με τον χυμό να βράσουν για 15 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
- Καθαρίζουμε τα μανταρίνια από την φλούδα και τις άσπρες ίνες.
- Στο σιρόπι ρίχνουμε 1 κιλό καθαρισμένα μανταρίνια και βράζουμε για 5 λεπτά σε χαμιλή φωτιά και για ακόμα 25-30 σε μέτρια φωτιά.
- Αν χριαστεί αφαιρούμε τους αφρούς.
- Λίγο πριν κατεβάσουμε από την φωτιά αρωματίζουμε με τον χυμό λεμονιού και τις βανίλιες.
- Σκεπάζουμε με διάτριτο ύφασμα ή σίτα και αφήνουμε για 24 ώρες εκτός ψυγείου.
- Την επόμανη μέρα ελέγχουμε αν έχει δέσει το σιρόπι (βάζουμε μία σταγόνα στο νύχι από το τον αντίχυρα και γυρνάμε ανάποδα. Η σταγόνα πρέπει να σταθεί, αν τρέξει τότε το σιρόπι δεν είναι έτοιμο).
- Αν δεν είναι δεμένο αφαιρούμε τα μανταρίνια και βράζουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι που να δέσει.
- Αποθηκεύουμε σε αποστειρωμένα βάζα σε δροσερό και σκιερό μέρος.
Διαβάστε επίσης: Μετατρέψτε τις Πικραλίδες σε Μέλι με Αυτή την Απλή Μέθοδο
Διαβάστε επίσης: Φασόλια γίγαντες γλυκό του κουταλιού
Δείτε το βίντεο για την συνταγή γλυκό του κουταλιού μανταρίνι
10 Εκπληκτικές Χρήσεις Αποξηραμένων Λουλουδιών Ιβίσκου
Ακολούθησε το Toftiaxa.gr στο facebook
Ακολουθήσε το Toftiaxa.gr στο Google News
Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!