Μοναστηριακές συνταγές: Αγιορείτικο Χορτόψωμο
Υλικά:
1 κιλό αλεύρι (μισό σκληρό, μισό μαλακό)
2 ποτήρια του νερού ελαιόλαδο
3 ποτήρια νερό (ίσως και περισσότερο, ανάλογα με το αλεύρι)
1 ματσάκι κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
Λίγο αλάτι
2 φακελάκια μπέικιν πάουντερ (ή 8 κουταλάκια κοφτά του γλυκού)
1 κουταλάκι σόδα διαλυμένη σε νερό
Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά καλά και τα στρώνουμε σε ταψί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για μία ώρα περίπου. Η συνταγή αυτή μπορεί να γίνει και με φάριν απ, οπότε αφαιρούμε τα διογκωτικά (μπέικιν και σόδα).
Ακολούθησε το Toftiaxa.gr στο facebook
Ακολουθήσε το Toftiaxa.gr στο Google News
Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!