Σίγουρα έχετε φάει έστω και μια φορά στη ζωή σας παγωτό Vienetta. Εγώ πάντως πάντα το απολάμβανα αυτό το υπέροχο παγωτό που η σοκολάτα έκανε κράτσα κρούτσα στο στόμα. Παρακάτω θα βρείτε συνταγή για να φτιάξετε το δικό σας παγωτό Vienetta στο σπίτι
Υλικά
- 125 γρ κουβερτούρα
- 600 ml κρέμα γάλακτος
- Μαρμελάδα φράουλα
- Μπισκότο
Οδηγίες
- Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί.
- Την απλώνουμε σε 4 αντικλλητικά χαρτία που τα έχουμε κόψει λίγο πιο μικρά από φόρμα 30×11 εκατοστών.
- Τα βάζουμε στο ψυγείο να σταθεροποιηθούν.
- Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος σε κρύο μπολ να γίνει σαντιγί.
- Κάνουμε μάι στρώση από την σαντιγί, τοποθετούμε λίγη μαεμελάδα και με μία οδοντογλυφίδα αναμειγνύουμε.
- Σκεπάζουμε με το ένα φύλλο σοκολάτας και απλώνουμε αρκετό σπασμένο μπισκότο.
- Καλύπτουμε με σαντιγί και επαναλαμβάνουμε την διαδικασία.
- Η τελευταία στρώση πρέπει να είναι σοκολάτας.
- Γιακοσμούμε περιμετρικά με σαντιγί και βάζουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 6 ώρες πριν σερβίρουμε.
© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Ακολούθησε το Toftiaxa.gr στο facebook
Ακολουθήσε το Toftiaxa.gr στο Google News
Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!