Η διατήρηση των μαχαιριών σε άριστη κατάσταση είναι σημαντικό σε κάθε κουζίνα και κανείς δεν το γνωρίζει αυτό καλύτερα από τους σεφ. Αποκαλύπτουν τα πιο συνηθισμένα λάθη που κάνουν σχεδόν όλοι με τα μαχαίρια της κουζίνας και πώς να τα διορθώσετε εύκολα. Φεύγεις Διακοπές; Τα 5 Πράγματα που Πρέπει να Κάνεις στην Κουζίνα σου
Μην αφήνετε ένα μαχαίρι βρεγμένο
Έχετε έτοιμη μια στεγνή πετσέτα ή πανί από μικροΐνες αφού πλύνετε το μαχαίρι σας στο χέρι και στεγνώστε το αμέσως. Αν αφήσετε το μαχαίρι σας να στεγνώσει στον αέρα, μπορεί να στομώσει τη λεπίδα πιο γρήγορα ή ακόμα και να προκαλέσει σκουριά. Φυσικά, αυτό επίσης σημαίνει ότι μην αφήνετε τα μαχαίρια σας να μουλιάζουν στο νεροχύτη κατά τη διάρκεια της νύχτας. Πλύνετε και στεγνώστε τα γρήγορα για καλύτερα αποτελέσματα.
Αφήστε τα μαχαίρια έξω από το πλυντήριο πιάτων
Κατά γενικό κανόνα, οποιοδήποτε εργαλείο κουζίνας πρέπει να είναι αιχμηρό δεν πρέπει να μπαίνει στο πλυντήριο πιάτων γιατί μπορεί να το στομώσει και να το καταστρέψει. Ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που κάνουν οι άνθρωποι στο σπίτι είναι να βάζουν τα μαχαίρια της κουζίνας στο πλυντήριο πιάτων.
Η λεπίδα δεν είναι ξύστρα
Μην ξύνετε πράγματα από τις σανίδες κοπής με την αιχμηρή πλευρά του μαχαιριού σας, χρησιμοποιήστε την πίσω πλευρά για να μην το στομώσετε. Μπορείτε επίσης να κόψετε αυτήν την κακή συνήθεια χρησιμοποιώντας μια ξύστρα πάγκου—ένα εργαλείο σχεδιασμένο για να σηκώστε και μεταφέρετε συστατικά—και απλά χρησιμοποιήστε τα μαχαίρι σας για να κόψετε και όχι να τα μεταφέρετε.
Δείτε ακόμη 9 Συνήθειες Κουζίνας που θα Πρέπει να Σταματήσετε Αμέσως
Διαλέγετε το λάθος μαχαίρι
Οι περισσότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούν ένα μαχαίρι για όλα ή απλώς αγοράζουν ένα που είναι πολύ φθηνό και θα στομώσει μετά από μερικές χρήσεις. Επιλέξτε μαχαίρια που είναι εύκολο να ακονιστούν, παραμένουν αιχμηρά και είναι οικονομικά.
Δεν ακονίζετε τα μαχαίρια σας
Τα μαχαίρια χρειάζονται ακόνισμα για να κάνουν τη δουλειά τους. Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν το κάνουν. Συνίσταται να ακονίζετε τα μαχαίρια σας τουλάχιστον δύο φορές το χρόνο.
Αποθηκεύστε τα μαχαίρια σας σωστά
Ο σωστός τρόπος για να τοποθετήσετε ένα μαχαίρι είναι να αφήσετε τη ράχη (την άκρη με την οποία δεν κόβετε) του μαχαιριού να προσκολληθεί πρώτα στη μαγνητική θήκη και μετά να ακουμπήστε απαλά το μαχαίρι μέχρι την άκρη. Δεν πρέπει να ακούγεται ήχος όταν η άκρη ακουμπά τη θήκη. Ωστόσο, συνιστάται να αποθηκεύετε τα μαχαίρια σας σε μαγνητική θήκη αρκεί να το κάνετε σωστά.
Οι οδοντωτές λεπίδες είναι οι καλύτερες για όξινα τρόφιμα
Ένα από τα μεγαλύτερα λάθη είναι η χρήση ενός καλού μαχαιριού για να κόψετε όξινα τρόφιμα, όπως ντομάτες, λεμόνια και εσπεριδοειδή. Η οξύτητα μπορεί να διαβρώσει την άκρη της λεπίδας. Αυτό μπορεί να προκαλέσει ταχύτερη φθορά του μαχαιριού. Είναι προτιμότερο, λοιπόν, να χρησιμοποιείτε οδοντωτά μαχαίρια με όξινα τρόφιμα. Οι αυλακώσεις που υπάρχουν στη λεπίδα του μαχαιριού δεν χρειάζεται να είναι εξαιρετικά αιχμηρές για να κόψουν, διατηρώντας έτσι τις λεπίδες των άλλων μαχαιριών σας για άλλες χρήσεις.
Δείτε επίσης Ποια Πράγματα στην Κουζίνα σας Πρέπει να Πετάξετε Οπωσδήποτε