Το καλοκαίρι είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τα παγωτά. Και το παγωτό δεν το λατρεύουν μόνο τα παιδιά αλλά και οι μεγάλοι. Όταν φτιάχνουμε σπιτικό παγωτό θέλουμε να είναι μαλακό και βελούδινο. Παρακάτω θα δείτε μια συνταγή από τον Γιώργο Ζώλη για σπιτικό παγωτό μαλακό χωρίς παγωτομηχανή.
Εύκολο σπιτικό παγωτό μαλακό σαν μηχανής. Χωρίς παγωτομηχανή, χωρίς ζαχαρούχο, με λίγα υλικά.
Υλικά συνταγής
- 1 λίτρο γάλα πλήρες
- 450γρ ζάχαρη
- 1 λίτρο κρέμα γάλακτος 33% – 38% λιπαρά
- 40γρ νισεστέ η κόρν φλάουρ
- 1 τσιμπιά αλάτι
- 1-2κ.γ βανίλια η 2-3 κάψουλες
* Ωπου ψυγειο μιλαω για καταψυξη** πάντα το παγωτό πρέπει να το βγάζουμε 10 λεπτά πριν από την κατάψυξη για να σερβίρουμε
Δείτε παρακάτω στο βίντεο την εκτέλεση της συνταγής
© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Ακολούθησε το Toftiaxa.gr στο facebook
Ακολουθήσε το Toftiaxa.gr στο Google News
Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!