Όταν σερβίρετε ένα κομμάτι κρέας, θέλετε να είναι ζουμερό και τρυφερό. Δυστυχώς, αυτό δεν είναι πάντα εύκολο. Υπάρχει όμως τρόπος το κρέας που μαγειρεύετε να είναι πάντα τρυφερό και ζουμερό! Πώς να Επιλέξετε Σωστά Κρέας
Πώς να παραμένει το κρέας μαλακό και ζουμερό όταν το μαγειρεύετε
Μαγειρική σόδα
Είναι ένα θαυματουργό προϊόν που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σχεδόν για οτιδήποτε, τόσο για τον καθαρισμό όσο και για το μαγείρεμα: μαγειρική σόδα. Αφήνοντας το κρέας να μουλιάσει σε ένα μείγμα νερού και μαγειρικής σόδας για λίγο, η τιμή του pH θα αυξηθεί. Με αυτόν τον τρόπο, οι πρωτεΐνες μέσα στο κρέας δεν θα χάσουν τη δομή τους, γεγονός που διασφαλίζει ότι το κρέας παραμένει τρυφερό.
Πως λειτουργεί
Μισό κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα ανά 1200 γρ. μοσχαρίσιο κρέας και 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα ανά 1200 γρ. κρέας κοτόπουλου ή χοιρινό είναι αρκετό. Αφήστε το κρέας να μουλιάσει για περίπου 15 λεπτά.
Για τη μπριζόλα το κόλπο λειτουργεί λίγο διαφορετικά. Τρίψτε λίγη μαγειρική σόδα απευθείας πάνω στο κρέας. Στη συνέχεια, βάλτε τη μπριζόλα για λίγο στο ψυγείο και μετά ξεπλύντε την προσεκτικά. Μετά από αυτό, μπορείτε απλά να την μαγειρέψετε όπως θα κάνατε συνήθως.
πηγή φωτογραφίας
Δείτε επίσης Ξεχνάς Να Μουλιάσεις Τα Φασόλια και τα Ρεβύθια; Το Απόλυτο Και Έξυπνο Κόλπο Με Την Κατάψυξη Που Θα Σου Λύσει Τα Χέρια