Η εφεύρεση των αντικολλητικών τηγανιών έχει βοηθήσει πολλά νοικοκυριά σε όλο τον κόσμο. Ωστόσο, αυτή η αντικολλητική επίστρωση φθείρεται με την πάροδο του χρόνου. Πολλοί πιθανότατα θα πετάξουν το εν λόγω τηγάνι, νομίζοντας ότι έχει παρέλθει η διάρκεια ζωής του και θα αγοράσουν ένα καινούργιο, αλλά αυτό είναι σπάταλη χρήματων. Αυτό το κόλπο θα σας γλιτώσει από το να χρειαστεί να αγοράσετε ένα νέο τηγάνι! Ξέρετε Γιατί Κάποιοι Ρίχνουν Αλάτι στην Εξώπορτά τους;
Επιτραπέζιο αλάτι
Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να καλύψετε την αντικολλητική επίστρωση του τηγανιού με μια γενναιόδωρη στρώση επιτραπέζιου αλατιού. Βάλτε το τηγάνι στο μάτι της κουζίνας και το θερμαίνετε μέχρι να γίνει ζεστό το αλάτι. Στη συνέχεια, το μόνο που μένει να κάνετε είναι να ξεπλύνετε το αλάτι και να στεγνώσετε το τηγάνι. Θα δείτε ότι το φαγητό που ετοιμάζετε στο τηγάνι σας θα κολλήσει πολύ λιγότερο τώρα!
Δείτε ακόμη Γιατί να Βάλετε ένα Ποτήρι Νερό με Αλάτι και Ξύδι σε Οποιοδήποτε Μέρος του Σπιτιού σας
Καθαρισμός καμένου τηγανιού
Πριν το καταλάβετε η κουζίνα αρχίζει να μυρίζει και να γεμίζει καπνό. Οι πατάτες σας φαίνονται μάλλον μαύρες ή ότι η ωραία μπριζόλα έχει μετατραπεί σε ένα κομμάτι καουτσούκ. Το φαγητό σας δεν μπορεί να σωθεί, αλλά δεν υπάρχει λόγος να πετάξετε το τηγάνι μαζί του. Υπάρχει ένα εύκολο κόλπο για να αφαιρέσετε όλα τα καμένα κομμάτια από το τηγάνι.
Για να καθαρίσετε το καμένο τηγάνι, το μόνο που χρειάζεστε είναι λίγο αλάτι. Απλά ρίξτε μια γενναιόδωρη στρώση αλατιού στο καμένο τηγάνι και προσθέστε λίγο νερό για να καλύψει τον πάτο του. Βάλτε το σε χαμηλή φωτιά και αφήστε το νερό να σιγοβράσει για 15 λεπτά. Χάρη στο βραστό νερό και το αλάτι, τα καμένα κομμάτια θα χαλαρώσουν γρήγορα. Μετά από 15 λεπτά, θα μπορείτε να τα αφαιρέσετε εύκολα.
Φωτιά
Ελπίζουμε ότι αυτό δεν θα συμβεί σε εσάς, αλλά θα μπορούσε: μια φωτιά με λίπος ενώ μαγειρεύετε. Αυτός ο τύπος φωτιάς μπορεί να συμβεί όταν έχετε λάδι στο τηγάνι σας. Το να ρίξετε νερό στο λάδι δεν είναι ποτέ καλή ιδέα, γι’ αυτό θα πρέπει να βάζετε πάντα το καπάκι στο τηγάνι σε περίπτωση φωτιάς με λάδια. Δεν έχετε καπάκι κοντά; Πάρτε το επιτραπέζιο αλάτι και ρίξτε το πάνω από τις φλόγες στο τηγάνι μέχρι να σβήσουν.
πηγή φωτογραφίας
Δείτε επίσης Τοποθετήστε ένα Λεμόνι Κομμένο στα 4 με Αλάτι στην Κουζίνα για να Αλλάξετε τη Ζωή σας!