Η παρακάτω συνταγή όμως μου έκανε ένα κλικ παραπάνω λόγω της ιδιαιτερότητας της! Εγώ προσωπικά δεν είχα ξαναδεί cupcakes πίτσας. Έχω φάει και έχω δει πολλά γλυκά και αλμυρά cupcakes αλλά πίτσα ποτέ! Γίνεται εύκολα και είναι υπέροχα για πάρτυ, μπουφέ, γιορτή.
Υλικά:
Ζύμη πίτσας. Χρησιμοποιήστε της αγαπημένη σας ζύμη είτε έτοιμη είτε σπιτική συνταγή.
Σάλτσα. Μπορείτε να βρείτε έτοιμη στο εμπόριο, αλλά καλύτερο θα ήταν να τη φτιάξετε μόνοι σας. Είναι εύκολο. Εμένα η αγαπημένη μου σάλτσα για πίτσα είναι πολύ απλή. Πελτές ντομάτας σκόρδο λιωμένο, ρίγανη και λίγο νεράκι. Δεν την βράζω. Ανακατεύω τα υλικά σε ένα μπώλ και είναι έτοιμη να την απλώσω.
Τυρί. Εδώ ταιριάζει απόλυτα η μοτσαρέλα. Φυσικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποιο τυρί σας αρέσει.
Αλλαντικά της αρεσκείας σας.
Εκτέλεση:
Ανοίγουμε τη ζύμη μακρόστενη όσο πιο πολύ μπορούμε.
Απλώνουμε τη σάλτσα αλλά αφήνουμε δυο πόντους γύρω γύρω χωρίς σάλτσα.
Κόβουμε τη ζύμη στη μέση.
Απλώνουμε τα αλλαντικά μας οριζόντια και επίσης μία γραμμή τυρί.
Αρχίζουμε να τυλίγουμε ρολό προσθέτωντας τυρί κατά το τύλιγμα.
Όπως λοιπόν έχουμε τυλίξει το ρολάκι μας κόβουμε φέτες των 2-3 εκ. και τοποθετούμε μέσα σε ταψάκι για cupcakes με το “ρολάρισμα” προς τα επάνω.
Το ίδιο κάνουμε και με το άλλο μισό της ζύμης.
Εαν θέλουμε γαρνίρουμε με λίγο τυράκι και μικρά φετάκια πεπερόνι.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.
Τα βγάζουμε προσεκτικά!
Μην μου πείτε οτι δεν σας τρέχουν τα σάλια!
via pennywisecook