Προετοιμασία: 15 λεπτά
Μαγείρεμα: 30 λεπτά
Ντομάτες ώριμες: 4 -5 τεμ
Κρεμμύδι ξερό: 1 τεμ ψιλοκομμένο
Σκόρδο: 1 σκελίδα ψιλοκομμένο
Φαρίνα: 1 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού κοσκινισμένο
Καλαμποκάλευρο: 1 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού κοσκινισμένο
Δυόσμος: 1 κουτάλι της σούπας τριμμένος
Άνηθος- μαϊντανός-βασιλικός: 1 1/2 κουτάλι της σούπας ψιλοκομμένα
Αλάτι -πιπέρι
Πάπρικα: 1/2 κουταλάκι του γλυκού.
Φέτα τριμμένη: 100 γρ προαιρετικά
Οδηγίες
Πλένουμε τις ντομάτες ,τις ξεφλουδίζουμε, τις κόβουμε και τις βάζουμε στο μπλέντερ να τις χοντροκόψουμε (όχι όμως να πολτοποιηθούν). Κόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο στο μπλέντερ και μαζί με τις ντομάτες τα βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα μυρωδικά,τα άλευρα κοσκινισμένα ,το ελαιόλαδο,αλάτι, πιπέρι, πάπρικα και προαιρετικά την φέτα, τα ανακατεύουμε όλα μαζί και βάζουμε το μπολ στο ψυγείο να σφίξει το μείγμα. Λαδώνουμε ένα ταψί ελάχιστα,στρώνουμε λαδόκολλα,παίρνουμε κουταλιές από το μείγμα και τις πλάθουμε στρογγυλές ή ότι άλλο σχήμα θέλουμε και τις τοποθετούμε στο ταψί. Ψήνουμε σε φούρνο προθερμασμένο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά (ανάλογα τον φούρνο μας) μέχρι να κοκκινίσουν.Βγάζουμε από τον φούρνο και σερβίρουμε, ενώ τρώγονται ζεστοί και κρύοι.
* Το μείγμα πρέπει να είναι ελάχιστα σφικτό.
via chefoulis