Αν θέλετε να βελτιώσετε τη γεύση των συνταγών αυγών για να τις κάνετε πιο υγιεινές και νόστιμες πρέπει να προσθέσετε αυτά τα 11 μυρωδικά που μπορείτε να καλλιεργήσετε στο σπίτι! 20 Βότανα και Λαχανικά για να Καλλιεργήσετε στο Νερό
Θυμάρι
Το θυμάρι μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο σε αποξηραμένη όσο και σε φρέσκια μορφή σε πιάτα με αυγά. Προσθέτει μια γλυκιά, ξυλώδη, χορταριώδη γεύση με άρωμα λουλουδιών. Προσθέστε ολόκληρους μίσχους ενώ ετοιμάζετε ομελέτες, τηγανητά ή σκραμπλ αυγά.
Δεντρολίβανο
Αυτό το αρωματικό και πικάντικο μυρωδικό δίνει μια γεύση λεμονιού-πεύκου στα αυγά. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο σε φρέσκια όσο και σε αποξηραμένη μορφή. Μπορείτε να αναμείξετε φρέσκο δεντρολίβανο με τριμμένη παρμεζάνα και θυμάρι για ένα υπέροχο μείγμα.
Μαϊντανός
Αυτό το μυρωδικό έχει εξαιρετική γεύση στα πιάτα με αυγά. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για γαρνίρισμα ή να το προσθέσετε ενώ χτυπάτε τα αυγά. Οι μίσχοι μαϊντανού μπορούν επίσης να προστεθούν για μια λεπτή γεύση.
Εστραγκόν
Προσθέτει μια ήπια γεύση γλυκόριζας στα πιάτα με αυγά. Προσθέστε ψιλοκομμένα ή ολόκληρα φύλλα όταν τα αυγά είναι έτοιμα για σερβίρισμα. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε αποξηραμένο εστραγκόν κατά το μαγείρεμα.
Σχοινόπρασο
Οι μακριοί πράσινοι μίσχοι του σχοινόπρασου έχουν μια γήινη γεύση. Χρησιμοποιήστε τους φρέσκους σε πιάτα με αυγά για μια ήπια γεύση σαν κρεμμύδι. Απλά ψιλοκόψτε το σχοινόπρασο και γαρνίρετε μετά το μαγείρεμα.
Κόλιανδρος
Ένα μείγμα κόλιανδρου δίνει μια γεύση εσπεριδοειδών στα πιάτα με αυγά. Προσθέστε φρέσκα φύλλα και μίσχους ψιλοκομμένα πριν το σερβίρετε για ένα δροσιστικό άρωμα.
Άνηθος
Αυτό το μυρωδικό προσθέτει μια διακριτικά γλυκιά γεύση στα πιάτα με αυγά. Πασπαλίστε αποξηραμένο άνηθο σε σκράμπλ αυγά και ομελέτες ή προσθέστε ψιλοκομμένο άνηθο για άρωμα στο γεύμα σας.
Μέντα
Γνωστή για τη γλυκιά γεύση και τη δροσερή της αίσθηση, η μέντα προσθέτει μια γλυκιά-πικάντικη γεύση στα πιάτα με αυγά. Προσθέστε φρεσκοκομμένα φύλλα κατά το μαγείρεμα. Μπορείτε επίσης να πασπαλίσετε ομελέτες και σάντουιτς με αποξηραμένα φύλλα.
Βασιλικός
Ο βασιλικός φέρνει μια λεπτή πιπεράτη γεύση στα πιάτα με αυγά με πικάντικη πινελιά γλυκόριζας. Προσθέστε ψιλοκομμένα φύλλα βασιλικού σε σκράμπλ και ψημένα αυγά για γεύση.
Ρίγανη
Η ρίγανη προσθέτει μια πικάντικη, γήινη γεύση στα πιάτα με αυγά με μια πρέζα πικρίας. Ταιριάζει με όλες σχεδόν τις συνταγές αυγών.
Φασκόμηλο
Δείτε επίσης 15 Θεραπευτικά Φυτά που Μπορείτε να Καλλιεργήσετε στο Σπίτι