Πολλοί απο εμάς νομίζω αγαπάμε πολύ τα κρουτόνς μέσα στη σαλάτα μας. Και τι καλύτερο απο το να τα φτιάξουμε μόνοι μας. Έτσι πετυχαίνουμε 2 πράγματα ταυτόχρονα. Αξιοποιούμε το παλιό ψωμί που περίσσεψε και παράλληκα έχουμε πεντανόστιμα σπιτικά κρουτόνς με τις γεύσεις και τα μυρωδικά που μας αρέσουν.
Η διαδικασία είναι πολύ εύκολη και τα υλικά τα έχουμε οι περισσότεροι σπίτι μας.
φωτο: noobcook
Υλικά:
Ψωμί
Ελαιόλαδο
σκόρδο
θυμάρι ή οποιοδήποτε άλλο μυρωδικό ή βότανο αγαπάτε.
Κόψτε το ψωμί σε λωρίδες πάχους 1,5 – 2 εκ. και μετά σε κυβάκια.
Βάλτε τα σε ένα μπώλ και προσθέστε λίγο λαδάκι, το σκόρδο και τα μυρωδικά. Δεν θέλουμε να μουσκέψουν πολύ ή να ποτίσουν πολύ λάδι, οπότε καλό είναι να είσαστε προσεκτικοί με τις ποσότητες. Ανακάτεψτε καλά όλα τα υλικά.
Σε ένα ταψί τοπθετήστε λαδόκολα και απλώστε ομοιόμορφα τα κυβάκια του ψωμιού. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς στον αέρα για 20 λεπτά περίπου. Τα σπιτικά πεντανόστιμα κρουτονάκια σας είναι έτοιμα!
Δείτε επίσης – 8 συνταγές για να αξιοποιήσεις το μπαγιάτικο ψωμί!
Δείτε επίσης – Σπιτικό ψωμί με προζύμι. Μάθετε τα μυστικά του προζυμιού!
Δείτε επίσης – Λαχταριστά γαλλικά τοστ σε ρολά με πραλίνα φουντουκιού και ψωμί του τόστ!!!
© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Ακολούθησε το Toftiaxa.gr στο facebook
Ακολουθήσε το Toftiaxa.gr στο Google News
Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!