in , ,

5 Εύκολες Συμβουλές Καθαρισμού για τον Νεροχύτη που θα σας λύσουν τα χέρια

καθαρισμός νεροχύτη,συμβουλές καθαρισμού,χρήσιμα
5 Εύκολες Συμβουλές Καθαρισμού για τον Νεροχύτη

Με μερικά απλά υλικά που πιθανότατα έχετε ήδη στο ντουλάπι σας, μπορείτε να καθαρίσετε τον νεροχύτη σας και να γίνει σαν καινούργιος. Πείτε αντίο στις βουλωμένες αποχετεύσεις, τα δαχτυλικά αποτυπώματα και τις άσχημες μυρωδιές για τα καλά χωρίς να χρησιμοποιήσετέ τοξικά προϊόντα καθαρισμού, όπως χλωρίνη και αποφρακτικά. 8 Οικονομικοί Τρόποι να Αποφράξετε έναν Νεροχύτη

5 Εύκολες Συμβουλές Καθαρισμού για τον Νεροχύτη

Καθαρίστε τη βρωμιά με μαγειρική σόδα

Όταν ο νεροχύτης είναι βρώμικος, όχι μόνο κάνει όλη την κουζίνα να μυρίζει άσχημα, αλλά επίσης αναπαράγει βακτήρια. Υπάρχει μια εύκολη και απολύτως φυσική λύση για αυτό. Το μόνο που χρειάζεστε είναι λίγη μαγειρική σόδα και νερό.

Ρίξτε μερικές κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα σε ένα μπολ και προσθέστε τόσο ζεστό νερό ώστε να σχηματιστεί μια πάστα. Απλώστε την πάστα στο νεροχύτη και χρησιμοποιήστε την καθαρή πλευρά του σφουγγαριού για να αφαιρέσετε όλη τη βρωμιά και τα κολλημένα τρόφιμα μέσα στο νεροχύτη. Μπορείτε ακόμη να χρησιμοποιήσετε μια παλιά οδοντόβουρτσα για να μπείτε σε όλες τις αυλακώσεις και τις σχισμές γύρω από την αποχέτευση του νεροχύτη. Όταν τελειώσετε, ξεβγάλτε καλά και είστε έτοιμοι.

Χρησιμοποιήστε αλεύρι για να γυαλίσετε ανοξείδωτο νεροχύτη

Εάν ο ανοξείδωτος νεροχύτης φαίνεται θαμπός και βρώμικος, μπορείτε να τον γυαλίσετε με ένα συστατικό που πιθανώς όλοι έχετε στο ντουλάπι. Μπορεί να φαίνεται περίεργο, αλλά το αλεύρι είναι πραγματικά εξαιρετικό για το γυάλισμα του ανοξείδωτου χάλυβα.

Το μόνο που χρειάζεστε είναι αλεύρι, λίγο ζεστό νερό και ένα μαλακό πανί. Αρχικά, ξεπλύνετε τον νεροχύτη με ζεστό νερό και βεβαιωθείτε ότι είναι τελείως στεγνός. Τυχόν σταγόνες νερού που θα απομείνουν θα μετατρέψουν το αλεύρι σε μια κολλώδη πάστα που δεν θέλετε.

Σε στεγνό νεροχύτη πασπαλίστε ένα παχύ στρώμα αλεύρι σε όλη την επιφάνεια. Πάρτε το μαλακό πανί και αρχίστε να τρίβετε το αλεύρι στο νεροχύτη με κυκλικές κινήσεις με τον ίδιο τρόπο που θα κερώνατε ένα αυτοκίνητο. Σκουπίστε γύρω από την αποχέτευση και την επιφάνεια του νεροχύτη.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Το αλεύρι θα μπει σε όλες τις μικρές αυλακώσεις και τις γρατσουνιές του νεροχύτη για να αφαιρέσει τυχόν γλίτσα. Μόλις τελειώσετε, σκουπίστε το αλεύρι από το νεροχύτη και θα λάμπει σαν καινούργιος.

Δείτε ακόμη Βουλωμένος Νεροχύτης; Ξεβουλώστε τον Χωρίς Υδραυλικό!

Ξεβουλώστε έναν βουλωμένο νεροχύτη με μαγειρική σόδα και ξύδι

Σε κανέναν δεν αρέσει ένας βουλωμένος νεροχύτης, ειδικά όταν έχετε ένα σωρό πιάτα που περιμένουν να πλυθούν. Αλλά μην πανικοβληθείτε και καλέστε αμέσως έναν υδραυλικό. Αυτό είναι κάτι που μπορεί εύκολα να διορθωθεί με μερικά συστατικά που πιθανότατα έχετε ήδη. Αν δεν τα έχετε, είναι πολύ φθηνότερα να τα αγοράσετε από αυτό που θα σας χρεώσει ένας υδραυλικός για να ρίξει μια ματιά.

Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι λίγο λευκό ξύδι, μαγειρική σόδα και βραστό νερό. Προσθέστε μια γεμάτη μεζούρα μαγειρική σόδα στην αποστράγγιση και μετά ρίξτε το ξύδι. Ο συνδυασμός αυτών των δύο συστατικών θα προκαλέσει μια άμεση αντίδραση. Μόλις προσθέσετε το ξύδι, θα χρειαστεί να βουλώσετε γρήγορα τον νεροχύτη με την τάπα αποστράγγισης. Αφήστε την μέχρι να σταματήσουν οι φυσαλίδες.

Μόλις σταματήσουν όλα να αφρίζουν, αφήστε τον νεροχύτη ήσυχο για περίπου 30 λεπτά. Μπορεί να είναι δελεαστικό να τα κάνετε όλα γρήγορα, αλλά αντισταθείτε στην παρόρμηση και μην αγγίζετε το νεροχύτη ή αφαιρείτε την τάπα για ολόκληρη μισή ώρα. Μόλις περάσουν τα 30 λεπτά, ρίξτε βραστό νερό στην αποχέτευση. Αυτό θα βοηθήσει στη διάλυση τυχόν συσσωρεύσεων ή σωματιδίων τροφής και θα ξεπλύνει τη μαγειρική σόδα και το ξύδι.

Αποτρέψτε τα φραξίματα με υπεροξείδιο του υδρογόνου

Εάν ο νεροχύτης σας είναι επιρρεπής σε συχνά βουλώματα, αποτρέψτε τα πριν προλάβουν να εμφανιστούν. Αντί να ρίχνετε τοξικό καθαριστικό στον νεροχύτη που θα μπορούσε να προκαλέσει πιθανή ζημιά στους σωλήνες, επιλέξτε μια απολύτως φυσική μέθοδο.

Ρίξτε 1 φλιτζάνι υπεροξείδιο του υδρογόνου στην αποχέτευση κάθε δεύτερη εβδομάδα και αφήστε το για μια ολόκληρη ώρα πριν το ξεπλύνετε με ζεστό νερό.

Το υπεροξείδιο θα καταστρέψει τυχόν φραξίματα πριν προλάβουν να γίνουν αρκετά μεγάλα ώστε να φράξουν τον νεροχύτη. Θα λειτουργήσει επίσης ως απολυμαντικό για το νεροχύτη και θα εξαλείψει τυχόν βακτήρια ή μούχλα. Κρατήστε ένα μπουκάλι υπεροξείδιο του υδρογόνου κάτω από τον νεροχύτη της κουζίνας για να μην ξεχνάτε ποτέ να το χρησιμοποιήσετε.

Χρησιμοποιήστε ελαιόλαδο για να κάνετε τον νεροχύτη ανθεκτικό στα δακτυλικά αποτυπώματα

Πείτε αντίο στα δακτυλικά αποτυπώματα και τα σημάδια νερού που βρίσκονται πάντα σε όλη τη λεκάνη του νεροχύτη και τη βρύση από ανοξείδωτο χάλυβα.

Απλώς πάρτε ένα καθαρό πανί και προσθέστε μερικές σταγόνες ελαιόλαδο σε αυτό. Στη συνέχεια, περάστε το λάδι στο νεροχύτη. Μόλις τελειώσετε, περάστε τον νεροχύτη με ένα νέο πανί από μικροΐνες ή χαρτί κουζίνας. Θα μείνει ένα λεπτό στρώμα ελαιόλαδου που θα αντισταθεί στις μουτζούρες και τα δακτυλικά αποτυπώματα. Φοράτε λαστιχένια γάντια όταν το κάνετε αυτό για να μην γεμίσουν τα χέρια σας με ελαιόλαδο. Κάθε φορά που χρησιμοποιείτε ελαιόλαδο κατά το μαγείρεμα, εκμεταλλευτείτε την ευκαιρία για να τρίψετε τον νεροχύτη σας. Οι λεκέδες από σκληρό νερό και τα δακτυλικά αποτυπώματα θα εξαφανιστούν.

πηγή φωτό

Δείτε επίσης 24 Δημιουργικές ιδέες αποθήκευσης και οργάνωσης κάτω από το νεροχύτη

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

τάσεις διακόσμησης άνοιξη 2022,διακόσμηση σπιτιού,ιδέες διακόσμησης σπιτιού

Οι Διακοσμητές Μοιράζονται 6 Τάσεις για την Άνοιξη 2022 και 6 που Φεύγουν

φυτά για την εργασία,συμβουλές για φυτά,χρήσιμα

12 Εύκολα στη Φροντίδα Φυτά για το γραφείο