Υλικά για 12 φωλιές (3 μερίδες):
150 γρ. άπαχος μοσχαρίσιος κιμάς
150 γρ. λουκάνικο
1 κούπα ντοματοπολτός
1 1/2 κούπα τυρί ρικότα μερικώς αποβουτυρωμένο
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/4 κουταλάκι πιπέρι
24 γουόν τον
1 1/2 κούπα τριμμένο τυρί
Εκτέλεση:
Προθερμάνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς. Τσιγαρίστε το λουκάνικο και τον κιμά σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να φύγουν τα πολλά υγρά.
Προσθέστε τον τοματοπολτό στο μείγμα και ανακατέψτε καλά.
Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε τη ρικότα, το αλάτι και το πιπέρι.
Βουτυρώστε ελαφρώς μία φόρμα για μάφινς και βάλτε ένα γουόν τον σε κάθε θέση.
Πάρτε το μισό μίγμα της ρικότα και μοιράστε το στις 12 θέσεις.
Ρίξτε από πάνω το μείγμα του κιμά και πασπαλίστε με τριμμένο τυρί.
Καλύψτε με ένα γουόν τον κάθε θέση, προσθέστε το υπόλοιπο τυρί ρικότα, από πάνω τον κιμά και πασπαλίστε ξανά με το τριμμένο τυρί.
Ψήστε στους 190 βαθμούς για 10 με 15 λεπτά μέχρι το τυρί να λιώσει και τα γουόν τον να ροδίσουν.