Παλαιότερα οι μαμάδες και οι γιαγιάδες μας είχαν την συνήθεια να βάζουν λίγη χλωρίνη στο πλύσιμο των πιάτων. Ήταν όμως σωστή αυτή η τακτική; Παρακάτω θα δούμε αν είναι σωστό ή όχι να πλένουμε τα πιάτα με χλωρίνη.
Πλύσιμο πιάτων με χλωρίνη
Τα πιάτα πρέπει πάντα να πλένονται με απορρυπαντικό για τα πιάτα. Η σύνθεση του είναι τέτοια που πέρα από την αφαίρεση του λίπους και των τροφών επιπλέον απολυμαίνει. Είναι λανθασμένη η άποψη ότι για να σκοτώσουμε τα μικρόβια και τους ιούς πρέπει να χρησιμοποιούμε χλωρίνη στα πιάτα. Η χλωρίνη περιέχει χημικές ουσίες που είναι βλαβερές να έρχονται σε επαφή με σκεύη στα οποία τρώμε και έρχονται σε επαφή με το στόμα.
Σε περίπτωση που θέλουμε να απολυμάνουμε κάποιο σκεύος πχ ένα μπολ που περιείχε πριν ωμό κοτόπουλο, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ξίδι και μετά να το πλύνουμε κανονικά με υγρό πιάτων.
Άλλη μια λανθασμένη τακτική είναι η χλωρίνη σε ζεστό νερό. Επειδή το ζεστό νερό εξατμίζεται είναι αρκετά βλαβερό για την υγεία. Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε χλωρίνη διαλυμένη σε νερό αυτό πρέπει να γίνει σε κρύο νερό.
Γενικά η χλωρίνη είναι ένα πολύ δυνατό προϊόν και πρέπει η χρήση της να γίνεται με φειδώ. Φοράτε πάντα γάντια και αποφύγετε τη χρήση της σε σκεύη που έρχονται σε επαφή με τρόφιμα.