Όλο και περισσότερα καλλυντικά καθημερινής φροντίδας μαλλιών και σώματος προστίθενται στη λίστα της Πύλης Παγκόσμιας Ανάκλησης του ΟΟΣΑ και του συστήματος ταχείας προειδοποίησης της ΕΕ για τα επικίνδυνα μη εδώδιμα προϊόντα, με την οποία ενημερώνουν τους Ευρωπαίους Πολίτες για την ανάκληση επικίνδυνων ειδών που κυκλοφορούν στην Ευρωπαϊκή Αγόρα.
Και στην Ελληνική αγορά πωλούνται προϊόντα που δεν συμμορφώνονται με τους Ευρωπαϊκούς Κανονισμούς καθώς περιέχουν απαγορευμένες ουσίες, επικίνδυνες για την υγεία των καταναλωτών, όπως έχουν δείξει πρόσφατες ανακλήσεις από τον ΕΟΦ.
Για παράδειγμα το Προϊόν: Σαμπουάν Vidal Shampoo ricci perfetti που προορίζεται για σγουρά ή κυματιστά μαλλιά περιέχει έλαιο moringa, 250 ml και προστέθηκε στη λίστα περιέχει – σύμφωνα με τον κατάλογο των συστατικών του – 2-(4- tert-butylbenzyl) propionaldehyde (BMHCA), ουσία, η οποία είναι απαγορεύεται στα καλλυντικά προϊόντα.
Ολόκληρο το άρθρο εδώ