Πολλές φορές όταν φτιάχνουμε τσάι σε φακελάκι ίσως στύβουμε στο τέλος το φακελάκι του τσαγιού μέσα στο φλυτζάνι. Γνωρίζεις ότι αυτό είναι λάθος και παρακάτω θα σου δείξω για ποιον λόγο.
Πώς να φτιάξει σωστά το τσάι
Το τσάι είναι ένα ρόφημα που πίνουν σχεδόν όλοι. Τα φακελάκια τσαγιού είναι μια πολύ καλή εφεύρεση γιατί μπορούμε να τα πάρουμε παντού μαζί μας ή να τα έχουμε σπίτι και να φτιάχνουμε τσάι σε πολύ λίγο χρόνο χωρίς ταλαιπωρία.
Μην Πετάτε τα Χρησιμοποιημένα Φακελάκια Τσαγιού αν Έχετε Γάτα
Ο πιο συνηθισμένος τρόπος να φτιάξουμε τσάι είναι να βράσουμε νερό και να ρίξουμε μέσα το φακελάκι. Στη συνέχεια και σε λίγο χρόνο αφαιρούμε το τσάι. Αυτό δεν είναι ότι καλύτερο. Το τσάι επεδή φουσκώνει τα φύλλα του πρέπει να μείνει σε καυτό νερό για τουλάχιστον 3 λεπτά. Και ενώ πολλοί πεταμε μετά το φακελάκι υπάρχουν άνθρωποι που το αφήνουν μέσα όλη την ώρα που πίνουν το τσάι θεωρώντας ότι βελτιώνει την γεύση. Η αλήθεια είναι ότι δεν κάνει κάτι παραπανω αν εχετε φτιάξει σωστά το τσαί.
Συμβουλή: Καλό είναι να προτιμάτε τσάι σε φακελάκια πυραμίδας γιατί παρασκευάζονται καλύτερα και αφήνουν καλύτερη γευση.
Μπορείς να στύβεις το φακελάκι του τσαγιού;
Όταν φτάχνουμε τσάι δημιουργούνται τανίνες. Όταν στίβετε το φακελάκι μέσα στην κούπα σας στην ουσία ρίχνετε μέσα συμπυκνωμένες τις τανίνες και όχι το ρόφιμα τσαγιού που χρειάζεται. Έτσι το ρόφιμα μπορεί να γίνει πικρό και να σκουρύνει αρκετά. Καλό είναι λοιπόν να μην στύβετε το φακελάκι με το τσάι στην κούπα σας και απλά να το αφήνετε 3 λεπτά να ξεκουραστεί και να βγάλει το τσάι όλες του τις μυρωδιές μέσα στο βραστό νερό.