Σίγουρα, έχετε ακούσει πως τα αυτοάνοσα νοσήματα οφείλονται ως επί το πλείστον, σε γνωρίσματα του χαρακτήρα μας. Για ποιες άλλες ασθένειες, όμως, είναι υπεύθυνη η συμπεριφορά και ο χαρακτήρας μας;
Τα συναισθήματα, οι αντιδράσεις, ακόμη και οι αρχές που έχουμε λάβει, συμβάλλουν στην διατήρηση ή μη της καλής μας υγείας. Δεν είναι τόσο οι εξωτερικοί παράγοντες ή η κληρονομικότητα που μας αρρωσταίνουν, όσο εμείς οι ίδιοι και οι σκέψεις μας.
Ασφαλώς, ο χαρακτήρας μας, δεν συμβάλλει μόνο στην εμφάνιση ψυχολογικών και ψυχοσωματικών ασθενειών. Υπάρχει ένα τεράστιο εύρος ασθενειών, που βάση τους έχουν τον χαρακτήρα ενός ανθρώπου, τα συναισθήματα αυτού, αλλά και τον τρόπο ζωής του. Διαβάστε παρακάτω:
7 Πράγματα που Μπορούν να Συμβούν στο Σώμα σας το Φθινόπωρο
Μακριά το άγχος
Ξεκινώντας από την καθημερινότητά μας, πόσοι από εμάς κατακλύζονται από άγχος, ανησυχία και πανικό, εξαιτίας των καθημερινών υποχρεώσεων, της ακατάπαυστης εργασίας, αλλά και των οικονομικών; Πιστέψτε με, αν μπορούσαμε να συνειδητοποιήσουμε το μέγεθος του κακού που κάνουμε στην υγεία μας, για τίποτα από όλα αυτά δεν θα ξανά αγχωνόμασταν.
Το άγχος, είναι η νούμερο ένα αιτία εμφάνισης καρδιακών προβλημάτων, αλλά σχετίζεται σημαντικά και με ασθένειες του δέρματος και του πεπτικού συστήματος. Έχετε συναντήσει, ποτέ, ανθρώπους που να είναι τόσο αδιάφοροι για μικροπροβλήματα της καθημερινότητας , σε σημείο που να τους χαρακτηρίζετε «αναίσθητους»;
Αν ναι, μιμηθείτε τους και αποκτήστε τον τρόπο σκέψης τους, αν αυτό είναι δυνατό. Όχι ,όμως και σε σημείο πλήρους απάθειας, γιατί τότε θα έχετε άλλα προβλήματα. Όλα με μέτρο!
Πείτε μου, αξίζει να θυσιάσετε το σημαντικότερο απ’ όλα τα αγαθά του κόσμου, την υγεία σας, για προβλήματα που λύνονται; Ή ακόμη και αν δεν λύνονται, για σκεφτείτε, μπορείτε αυτό να το αλλάξετε μέσω του άγχους; Όχι! Μην το διακινδυνεύετε ,λοιπόν!
Διώξτε την ζήλια
Ακόμη ένα ,αρκετά γνώριμο ,για πολλούς, συναίσθημα είναι αυτό της ζήλιας. «Γιατί βγήκε χωρίς εμένα;» «Μήπως κοιτάζει άλλους/άλλες;» είναι σκέψεις που πολλούς από εμάς, τους ταλαιπωρούν και σε πολλές, μάλιστα, περιπτώσεις , τους προξενούν εμμονική διάθεση, καθιστώντας τους ευάλωτους σε πολύ σοβαρές ασθένειες.
Γνωρίζατε, ότι η ζήλια είναι ικανή, πέρα από το να αποδυναμώσει το ανοσοποιητικό σας, να σας προκαλέσει μέχρι και ογκολογικές παθήσεις; Για ποιο λόγο να αναγκάσετε τον οργανισμό σας να προβεί σε τόσο ακραία σημεία, από την στιγμή που είναι στο χέρι σας και στην αρμοδιότητά σας η καλή σας υγεία;
Είναι προτιμότερο να επισκεφθείτε έναν ψυχολόγο, αν δεν μπορείτε μόνοι σας να διαχειριστείτε την ζήλια σας, παρά να αφήνετε αυτό το συναίσθημα να θεριεύει μέσα σας. Καταπολεμήστε το πριν σας κατασπαράξει!
Επιλέξτε την ηρεμία
Σας πονάει συχνά το στομάχι σας, αλλάζετε την διατροφή σας σε πιο ελαφριά, αλλά ο πόνος επιμένει; Μήπως είστε αρκετά επιθετικοί; Για σκεφτείτε το! Η επιθετικότητα έχει την τάση να μας προκαλεί έλκος στομάχου, γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση, ακόμη και κονδυλώματα! Ναι, καλά διαβάσατε!
Αν δεν επιθυμείτε, λοιπόν, να αποκτήσετε κάτι από τα παραπάνω, οφείλετε να ηρεμήσετε. Γιατί να γίνεστε επιθετικοί; Ποιο το όφελος; Θα σας πω εγώ, ΚΑΝΈΝΑ!
Όχι μόνο δεν ωφελεί πουθενά, αλλά καταστρέφει και την υγεία. Προτιμήστε την ηρεμία και την πραότητα και σας εγγυώμαι, δεν θα χάσετε. Ίσα ίσα , θα είστε ένα βήμα πιο κοντά στην καλή σωματική και ψυχική υγεία.
Μην γίνεστε σκληροί
Μεγαλώσατε με σκληρούς γονείς και κληρονομήσατε την σκληρότητά τους; Ή η ίδια η ζωή σας ανάγκασε να γίνετε πιο σκληροί και απόλυτοι; Φροντίστε να το αλλάξετε, πριν αφήσει πάνω σας ανεξίτηλα το σημάδι του, αυτό σας το συναίσθημα.
Η σκληρότητα είναι ικανή να σας προξενήσει μέχρι και επιληπτικές κρίσεις. Αδιανόητο; Κι όμως, αληθινό! Η επιληψία οφείλεται σε μεγάλο βαθμό σε τέτοιου είδους γνωρίσματα του χαρακτήρα μας.
Μακάρι ,όμως, να ήταν μόνο αυτή η απόρροια της σκληρότητας. Το άσθμα και η αναιμία είναι ακόμη δύο ασθένειες από τις οποίες κινδυνεύετε , αν συνηθίζετε να υιοθετείτε σκληρή στάση. Η λύση κρύβεται στην διαλλακτικότητα. Επιλέξτε την και θα έχετε το κεφάλι σας ήσυχο!
Σηκωθείτε από τον καναπέ
Μία μάστιγα της εποχής μας, που δυστυχώς, δεν μπορούμε πάντα να αποφύγουμε, είναι η καθιστική ζωή. Πολλές φορές, η δουλειά μας είναι τέτοια που δεν μας αφήνει άλλες επιλογές. Κι έτσι να είναι ,όμως, οφείλουμε να πηγαίνουμε κόντρα σε όλο αυτό.
Ακόμη κι αν γυρνάμε σπίτι κουρασμένοι, ναι μεν, μπορούμε να πάρουμε τον απαραίτητο χρόνο για ξεκούραση ,στην πορεία όμως, καλό θα ήταν να καταφύγουμε σε έναν περίπατο ,τρέξιμο ή ακόμη και γυμναστήριο. Μην επαναπαυθούμε στην βολή του καναπέ μας.
Η καθιστική ζωή αποδυναμώνει πλήρως το ανοσοποιητικό μας σύστημα, μας προκαλεί διαφόρων ειδών λοιμώξεις, όπως για παράδειγμα είναι οι μυκητιασικές , αλλά μας ωθεί και σε πολύ βλαβερές συνήθειες , όπως είναι ο αλκοολισμός.
Κι αυτό γιατί, το να είμαστε τελείως νωθροί και καθόλου ενεργητικοί και δραστήριοι , μας οδηγεί σε σταδιακό μαρασμό και κατάθλιψη. Στο σημείο αυτό, το μυαλό μας δεν μπορεί να λειτουργήσει λογικά και καταφεύγει σε λανθασμένες διεξόδους.
Δεν χρειάζεται να φτάσουμε σε αυτό το σημείο, λοιπόν, καθώς ο δρόμος της επιστροφής θα είναι δυσβάσταχτος. Η συχνή δραστηριότητα θα μας κρατήσει μακριά από οτιδήποτε αρνητικό μας προξενεί ο άνετος καναπές μας.
Αρκεστείτε σε όσα έχετε
Η απληστία αποτελεί κοινό γνώρισμα χιλιάδων ανθρώπων. Με το να μην ικανοποιούμαστε με τα όσα έχουμε , εκτός από το ότι μας στερεί την ευτυχία και την προσωπική ικανοποίηση, λειτουργεί έτσι που αποτελεί στην ουσία, ένα βλαβερό χαρακτηριστικό ακόμη και για την υγεία μας.
Κι από την θρησκευτική πλευρά να το ερμηνεύσουμε, η απληστία θεωρείται μεγάλο αμάρτημα. Ας υποθέσουμε, όμως, ότι δεν μας απασχολεί αυτή της η θρησκευτική διάσταση.
Γνωρίζατε ότι το να μην σας ικανοποιούν ποτέ τα κεκτημένα σας, και να ζητάτε ολοένα και περισσότερα μπορεί να σας οδηγήσει σε παχυσαρκία, καρδιακή ανεπάρκεια ,ακόμη και ογκολογικές παθήσεις;
Η “εξαφανισμένη” ασθένεια που επανήλθε και ρίχνει τα δόντια – Κακή διατροφή και φτωχοποίηση την επενέφεραν
Κι όμως, είναι αλήθεια! Δεν βάλλεται μόνο η ηθική μας, αλλά και η ίδια μας η υγεία. Γιατί, λοιπόν, δεν ευγνωμονούμε τα όσα διαθέτουμε; Έτσι, και πιο κοντά στην ευτυχία θα καταφέρουμε να έρθουμε, αλλά και την υγεία μας θα έχουμε προστατεύσει από ένα μέλλον άκρως αβέβαιο και επικίνδυνο.
Η ευγένεια είναι η λύση
Η ευγένεια αποτελεί μία αρετή του ανθρώπινου χαρακτήρα, άκρως καθοριστική και σημαντική. Όντας ευγενικοί, δεν κερδίζουμε μόνο την συμπάθεια των υπολοίπων, αλλά κυρίως επιτυγχάνουμε την προσωπική μας γαλήνη και την καλή σωματική και ψυχική μας υγεία.
Όσο παράξενο και αν ακούγεται, η αγένεια και η προσβλητικότητα, επιδρούν πολύ αρνητικά στην υγεία μας. Κατανοώ πως πολλές φορές, οι γύρω μας είναι εκείνοι που με τις προσβολές τους δεν μας αφήνουν άλλη επιλογή. Πείτε μου, όμως κάτι, Αξίζει να θέτουμε την υγεία μας σε κίνδυνο για προσβολές τρίτων; Όχι, δεν αξίζει!
Με το να απαντήσουμε με αγένεια σε τυχόν τέτοιες συμπεριφορές, αυξάνουμε τον κίνδυνο να νοσήσουμε είτε από διαβήτη, είτε από καρδιακές παθήσεις.
Εξαφανίστε τους Κάλους με Αυτή τη Φυσική Θεραπεία
Το να μείνουμε ευγενικοί και ήρεμοι θα μας φέρει πιο κοντά στην ευζωία και την διατήρηση της καλής υγείας. Ας αγνοήσουμε, λοιπόν, τις κακολογίες των άλλων!
Ας μην γινόμαστε κατηγορηματικοί
Αν υποφέρετε από ημικρανίες και δεν ευθύνεται γι’ αυτό κάποιος εξωτερικός παράγοντας, φροντίστε λίγο το μέσα σας! Οι ημικρανίες, ο διαβήτης, καθώς και πολλές ακόμη φλεγμονές μπορεί να οφείλουν την εμφάνισή τους στα αρνητικά μας χαρακτηριστικά.
Το να γινόμαστε κατηγορηματικοί και απόλυτοι είναι το κυριότερο χαρακτηριστικό μας , πάνω στο οποίο βασίζονται οι ημικρανίες ,οι φλεγμονές και ο διαβήτης.
Ένα τέτοιο γνώρισμά μας, και την αντιπάθεια και δυσαρέσκεια των γύρω μας προκαλεί, αλλά και επιδρά αρνητικά στην υγεία μας. Με το να κρατήσουμε το μυαλό μας καθαρό και να γίνουμε πιο διαλλακτικοί, μόνο κερδισμένοι θα βγούμε, Δεν έχουμε παρά να το δοκιμάσουμε!
Πες «όχι» στην εκδίκηση
«Η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο». Και ποιος δεν έχει πει ή ακούσει την συγκεκριμένη έκφραση; Γιατί, όμως, να μπει κανείς στην διαδικασία της εκδίκησης; Ποιο προσωπικό όφελος ή ικανοποίηση αποκομίζει;
Η εκδικητικότητα δεν φθείρει μόνο την ψυχολογία μας και τις ηθικές μας αρχές. Σε πολλές περιπτώσεις γίνεται εμμονή, προκαλώντας μας, το λιγότερο, αϋπνία. Και για πείτε μου, αξίζει να χάσετε τον ύπνο σας για κάτι που απλά μπορείτε να προσπεράσετε;
Ασφαλώς, δεν είναι μόνο ο ύπνος, που εννοείται πως είναι πολύ σημαντικός παράγοντας. Η εκδικητική διάθεση, όμως, είναι ικανή να προκαλέσει και διάφορες ασθένειες που σχετίζονται με τον λαιμό.
Πόσο Συχνά Πρέπει να Αλλάζετε τα Σεντόνια;
Προχωρήστε, λοιπόν, την ζωή σας μακριά από τέτοιες βλέψεις και αφήστε τον χρόνο να λειτουργήσει υπέρ σας. Άλλωστε, με τον έναν ή άλλο τρόπο, η αδικία πάντα πληρώνεται. Και το τίμημα αυτής; Πανάκριβο!
Μακριά από επιβλαβή χαρακτηριστικά
Η ασυνέπεια, η απάθεια, η έλλειψη ηθικών αρχών, αλλά και η επιφυλακτικότητα είναι μερικά ακόμη στοιχεία του χαρακτήρα μας, που αν τα διαθέτουμε, η υγεία μας κινδυνεύει να νοσήσει.
Σχιζοφρένεια, υπογονιμότητα, διαβήτης και ασθένειες του δέρματος, θα μας καταβάλλουν , αν δεν καταφέρουμε να εξαλείψουμε τα παραπάνω χαρακτηριστικά μας γνωρίσματα.
Συνοψίζοντας, πολλές από τις ασθένειες που μας ταλαιπωρούν, μπορούν να εξαφανιστούν με το να θεραπεύσουμε τον ίδιο μας τον εαυτό και χαρακτήρα. Ακόμη και τον καρκίνο ή τον διαβήτη, που αποτελούν τις πιο δύσκολες, φαινομενικά. ασθένειες, θεραπεύοντας το μέσα μας , μπορούμε να τις εξαφανίσουμε!
Αλάτι και Οδοντόκρεμα: Καθαριστική δράση για τα δόντια, το σπίτι, το ψυγείο
Η εργασία με τον εαυτό μας είναι η συνταγή για μία ορθή σωματική και ψυχική υγεία σύμφωνα με το daddy-cool. Τα οφέλη δε που θα μας αποδώσει η επένδυση στον εαυτό μας, όχι μόνο είναι μακροπρόθεσμα, αλλά και άκρως αποτελεσματικά!
All photos via: onmed.gr