Τρώτε αχλάδια κάνουν καλό: 6 Εκπληκτικά Οφέλη των Αχλαδιών για την Υγεία

Εάν το αχλάδι δεν σας έχει εντυπωσιάσει μέχρι στιγμής, ίσως η περιεκτικότητά του σε θρεπτικά συστατικά και τα πιθανά οφέλη για την υγεία σας πείσουν να το δοκιμάσετε ξανά. Τα οφέλη της γλυκοπατάτας στο σώμα: Όραση, ανοσοποιητικό, καρδιά, ενέργεια

Τρώτε αχλάδια κάνουν καλό: 6 Εκπληκτικά Οφέλη των Αχλαδιών για την Υγεία

Διατροφικά στοιχεία του αχλαδιού

Ένα μεσαίου μεγέθους αχλάδι παρέχει περισσότερα από δώδεκα βασικά θρεπτικά συστατικά, με πιο αξιοσημείωτα τα ακόλουθα διατροφικά στοιχεία:

Θερμίδες: 112
Λίπη: 0,3 γρ.
Πρωτεΐνη: 0,7 γρ.
Υδατάνθρακες: 27 γρ.
Φυτικές ίνες: 5,5 γρ.
Ολικά σάκχαρα: 17,2 γρ.
Βιταμίνη C: 7,8 mg
Χαλκός: 0,14 mg
Κάλιο: 179 mg
Βιταμίνη Κ: 6,7 mcg

Τα αχλάδια δεν περιέχουν πρόσθετα σάκχαρα και είναι φυσικά χαμηλά σε νάτριο και χωρίς κορεσμένα λιπαρά. Αυτή η σειρά θρεπτικών συστατικών κάνει τα αχλάδια μια ιδανική τροφική επιλογή για τη μείωση του κινδύνου για χρόνιες ασθένειες και τη συμβολή στην υγιή πέψη.

Οφέλη των αχλαδιών για την υγεία

Τα αχλάδια είναι πλούσια σε φυτικές ίνες.

Αυτό που λείπει από τα αχλάδια σε δημοτικότητα, το αναπληρώνουν σε φυτικές ίνες. Η λήψη άφθονων διαιτητικών ινών είναι ζωτικής σημασίας για την υγιή πέψη, αλλά είναι ένα θρεπτικό συστατικό που λείπει από πολλούς. Εάν ανήκετε σε αυτήν την ομάδα, τα αχλάδια θα μπορούσαν να είναι η λύση με υψηλή περιεκτικότητα σε ίνες που αναζητάτε. Με 5,5 γραμμάρια φυτικών ινών ανά μερίδα, ένα μέτριο αχλάδι παρέχει περίπου το 20 τοις εκατό της ημερήσιας αξίας (DV) για τις φυτικές ίνες.

Τα αχλάδια παρέχουν και τους δύο τύπους φυτικών ινών – διαλυτές και αδιάλυτες. Μπορεί να βοηθήσουν στην προαγωγή της υγείας του εντέρου μαλακώνοντας ή διογκώνοντας τα κόπρανα, βοηθώντας όσους που παλεύουν με τη δυσκοιλιότητα.

Υποστηρίζουν την υγεία της καρδιάς.

Σύμφωνα με μια μελέτη του 2022, όσο περισσότερες φυτικές ίνες τρώτε, τόσο χαμηλότερος είναι ο κίνδυνος για καρδιαγγειακά συμβάντα όπως καρδιακή προσβολή και εγκεφαλικό. Υπάρχουν επίσης πολλές έρευνες που υποδηλώνουν ότι μια διατροφή πλούσια σε φυτικές ίνες μπορεί να προστατεύσει από καρδιαγγειακές παθήσεις.

Μαζί με τις φυτικές ίνες, τα αχλάδια είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, όπως οι προκυανιδίνες και η κερσετίνη, που προσφέρουν αξιοσημείωτα οφέλη για την καρδιά. Μπορούν να βελτιώσουν τους δείκτες αίματος που σχετίζονται με την υγεία της καρδιάς. Η κερσετίνη, ένα φλαβονοειδές που βρίσκεται στη φλούδα του αχλαδιού, έχει αποδειχθεί ότι μειώνει σημαντικά την ολική και την LDL χοληστερόλη. Όταν μειώνεται η κακή χοληστερόλη, μειώνεται και ο κίνδυνος καρδιακής νόσου.

Δείτε ακόμη Αμπελόφυλλα: Φάτε τα γιατί έχουν φοβερά οφέλη για την υγεία

Related Post

Τα αχλάδια θα μπορούσαν να μειώσουν τον κίνδυνο διαβήτη τύπου 2.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους τα αχλάδια είναι καλά για τον έλεγχο του σακχάρου στο αίμα. Συγκεκριμένα, είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, χαμηλά σε γλυκαιμικό δείκτη και υψηλά σε ένα αντιοξειδωτικό που ονομάζεται ανθοκυανίνη, τα οποία μπορούν να αποτρέψουν τις αυξήσεις του σακχάρου στο αίμα και να βοηθήσουν στη μείωση του κινδύνου για διαβήτη τύπου 2.

Εκτός από την υποστήριξη της υγείας του εντέρου και της καρδιάς, οι φυτικές ίνες έχει αποδειχθεί ότι βοηθούν στη διαχείριση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα σε άτομα με διαβήτη επιβραδύνοντας πόσο γρήγορα το σώμα απορροφά υδατάνθρακες και ζάχαρη.

Επιπλέον, η κατανάλωση πέντε ή περισσότερων εβδομαδιαίων μερίδων φρούτων πλούσιων σε ανθοκυανίνες, ιδιαίτερα των κόκκινων αχλαδιών, μπορεί να είναι ένας νόστιμος τρόπος για να μειώσετε τον κίνδυνο διαβήτη τύπου 2 έως και 23%. Επίσης, ενισχύουν τον γλυκαιμικό έλεγχο.

Τα αχλάδια είναι πλούσια πηγή αντιοξειδωτικών.

Τα αχλάδια περιέχουν αντιοξειδωτικά όπως βιταμίνη C, βιταμίνη Κ, κερσετίνη, ανθοκυανίνη και άλλα. Επιπλέον, οι φυτικές ίνες στα αχλάδια λειτουργούν ως αντιοξειδωτικά. Μια έρευνα του 2019 κατέληξε στο συμπέρασμα ότι μια διατροφή πλούσια σε φυτικές τροφές πλούσιες σε αντιοξειδωτικά, συμπεριλαμβανομένων των αχλαδιών, θα μπορούσε να μειώσει τον κίνδυνο χρόνιων ασθενειών και τη θνησιμότητα από κάθε αιτία.

Εάν προσπαθείτε να μεγιστοποιήσετε την πρόσληψη αντιοξειδωτικών, μην ξεφλουδίζετε τα αχλάδια. Τα περισσότερα από τα αντιοξειδωτικά συγκεντρώνονται στη φλούδα.

Τα αχλάδια έχουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.

Η φλεγμονή στην πραγματικότητα είναι ο τρόπος του σώματός σας να σας προστατεύει. Είναι η φυσική απόκριση του σώματος σε αυτό που πιστεύει ότι είναι απειλή, αλλά όταν δεν υπάρχει ενεργή απειλή, μπορεί να συσσωρευτεί και να οδηγήσει σε χρόνια φλεγμονή.

Ευτυχώς, η διατροφή είναι ένας από τους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να μειώσετε τη φλεγμονή. Οι αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες των αχλαδιών οφείλονται κυρίως στην υψηλή περιεκτικότητά τους σε αντιοξειδωτικά. Συγκεκριμένα, τα φλαβονοειδή στα αχλάδια έχουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Αυτά καταπραΰνουν τη φλεγμονή, η οποία με τη σειρά της μειώνει τον κίνδυνο για φλεγμονώδεις ασθένειες όπως ο διαβήτης τύπου 2 και οι καρδιακές παθήσεις.

Τα αχλάδια υποστηρίζουν ένα υγιές μικροβίωμα του εντέρου.

Το μικροβίωμα του εντέρου επηρεάζει την υγεία του πεπτικού συστήματος, αλλά συμβάλλει επίσης στην υγεία του ανοσοποιητικού και σε άλλες σωματικές λειτουργίες σύμφωνα με το realsimple . Είναι γεμάτο με βακτήρια, αλλά φιλοξενεί επίσης «καλά» βακτήρια. Αυτά ονομάζονται προβιοτικά και τρέφονται με πρεβιοτικά, τα οποία μπορούν να βρεθούν στα αχλάδια. Τα πρεβιοτικά προάγουν ένα υγιές μικροβίωμα του εντέρου που είναι ζωτικής σημασίας για το πεπτικό και τη γενική υγεία. Οι πρεβιοτικές ίνες στα αχλάδια έχει αποδειχθεί ότι διεγείρουν αυτά τα «καλά» βακτήρια, συμβάλλοντας σε μια υγιή μικροχλωρίδα του εντέρου.

Δείτε επίσης Αυτά Είναι τα 3 Μεγάλα Οφέλη των Κρεμμυδιών για την Υγεία

Ακολουθήστε το Toftiaxa.gr στο Google News και πατήστε το αστεράκι για να μπουμε στα αγαπημένα σας και να τα μαθαίνετε όλα πρώτοι!
toftiaxa Team

Μας αρέσει να γράφουμε για καλά νέα και Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλον τον Κόσμο. Ψάχνουμε τις καλύτερες ιδέες διακόσμησης και ο,τι μπορεί να κάνει την καθημερινότητα μας πιο εύκολη!

Recent Posts

5 Πράγματα που Δεν Πρέπει Ποτέ να Κάνετε με το Οξυζενέ

Οι χρήσεις του υπεροξείδιου του υδρογόνου, κοινώς οξυζενέ, σε όλο το σπίτι είναι ποικίλες και… Read More

1 Ιουλίου, 2024

23 Φυτά που δεν Χρειάζονται τα Τσόφλια Αυγών

Είστε μανιώδης κηπουρός που θέλετε να προσφέρετε στα φυτά σας την καλύτερη δυνατή φροντίδα; Ενώ… Read More

1 Ιουλίου, 2024

6 Τρόποι για να Προστατέψετε το Κατοικίδιό σας στον Καύσωνα

Οι καύσωνες του καλοκαιριού κάνουν τη ζωή δύσκολη όχι μόνο για τους ανθρώπους αλλά και… Read More

1 Ιουλίου, 2024

Πόσο γρήγορα θερμαίνεται ένα αυτοκίνητο το καλοκαίρι όταν μείνει στον ήλιο

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, το εσωτερικό του αυτοκινήτου μας μπορεί να θερμανθεί ακόμη και… Read More

1 Ιουλίου, 2024

Μπαγιάτικο Ψωμί: Το κόλπο με το βραστό νερό για να μαλακώσεις ξερό ψωμί και να το ξαναφάς

Έχετε ένα μπαγιάτικο ψωμί και θεωρείτε ότι είναι καλό μόνο για τα πουλιά; Ξανασκεφτείτε το!… Read More

1 Ιουλίου, 2024

Το Μυστικό για Λαμπερό Δέρμα με Κολλαγόνο και Παντζάρια

Εάν θέλετε να βελτιώσετε την εμφάνιση και την υγεία του δέρματός σας, σκεφτείτε να προσθέσετε… Read More

1 Ιουλίου, 2024

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies.

Περισσότερα