Ο ανανάς είναι ένα νόστιμο και υγιεινό τροπικό φρούτο που αγαπούν πολλοί άνθρωποι. Ωστόσο, το κόψιμο του μπορεί να είναι λίγο δύσκολο λόγω της σκληρής φλούδας του. Ευτυχώς υπάρχει ένας απλός και αποτελεσματικός τρόπος για να κόψετε τον ανανά που θα σας εξοικονομήσει χρόνο και θα μειώσει τη σπατάλη. Αυτό το Κόλπο Κοψίματος Λαχανικών θα σας Εξοικονομήσει Πολύ Χρόνο στην Κουζίνα
Τι θα χρειαστείτε:
Έναν ώριμο ανανά
Ένα κοφτερό μεγάλο μαχαίρι
Μια σανίδα κοπής
Οδηγίες:
Ξεκινήστε τοποθετώντας τον ανανά οριζόντια στη σανίδα κοπής.
Με το μαχαίρι, κόψτε το πάνω και το κάτω μέρος του ανανά. Αυτό δημιουργεί μια σταθερή βάση και πάνω μέρος για περαιτέρω κοψίματα.
Τοποθετήστε τον ανανά επάνω στη σανίδα κοπής με ένα από τα επίπεδα άκρα που μόλις κόψατε.
Κόψτε προσεκτικά τον ανανά στη μέση από πάνω προς τα κάτω. Στη συνέχεια, κόψτε κάθε μισό ξανά με τον ίδιο τρόπο, ώστε να έχετε τέσσερα τέταρτα.
Κάθε τέταρτο θα έχει έναν σκληρό πυρήνα κατά μήκος της άκρης του. Με το μαχαίρι υπό γωνία κόψτε αυτό το μέρος και πετάξτε το.
Τώρα, πάρτε κάθε τέταρτο και κάντε φέτες ανάλογα με το πάχος που θέλετε, κόβοντας από τη σάρκα προς τη φλούδα αλλά όχι μέσα από αυτήν.
Αφού κόψετε τις φέτες, περάστε το μαχαίρι ανάμεσα στη σάρκα και της φλούδας κατά μήκος κάθε τετάρτου για να χωρίσετε τα κομμάτια.
Θα πρέπει τώρα να έχετε πολλές φέτες ανανά έτοιμες να τις απολαύσετε, με τη φλούδα να έχει μείνει πίσω σαν μια μακριά λωρίδα.
πηγή φωτογραφιών
Δείτε επίσης Ο Ευκολότερος Τρόπος για να Βγάλετε τα Κουκούτσια Κερασιού