Ποτέ μην κάθεστε κάτω από ένα δέντρο στη διάρκεια μιας καταιγίδας – Είναι το χειρότερο μέρος που μπορεί να επιλέξει κανείς

Γιατί είναι πολύ κακή ιδέα να στέκεστε κάτω από ένα δέντρο κατά τη διάρκεια μιας καταιγίδας; Γιατί είναι το χειρότερο μέρος που μπορεί να επιλέξει κανείς. Μην Κάνετε ΠΟΤΕ Αυτά τα 11 Πράγματα Κατά τη Διάρκεια μιας Καταιγίδας

Όταν τα ένστικτά σας σας παρασύρουν

Κάθε φορά που ο καιρός είναι κακός, είναι το φυσικό μας ένστικτο να αναζητούμε καταφύγιο. Θα μπορούσε κανείς να σκεφτεί ότι τα ψηλά δέντρα με φαρδιά κλαδιά σε ένα χωράφι ή ένα λιβάδι είναι απλά τέλεια σημεία για να βρείτε καταφύγιο. Και αυτό είναι ένα σοβαρό λάθος τόσοι πολλοί άνθρωποι εξακολουθούν να κάνουν. Αυτό που μπορείτε να δείτε στις παρακάτω φωτογραφίες δεν είναι τατουάζ – έτσι μοιάζετε όταν σας χτυπήσει κεραυνός και φυσικά είσασταν τυχεροί και επιζήσατε.

kjhoyt/imgur
kjhoyt/imgur

Δείτε επίσης Σιγά μη με χτυπήσει κεραυνός την ώρα που οδηγώ – Τι κάνεις αν σε βρει η καταιγίδα στο αυτοκίνητο; Βίντεο

Γιατί δεν πρέπει να στεκόσαστε κάτω από δέντρα κατά τη διάρκεια μιας καταιγίδας

Στην πραγματικότητα αυτό είναι το χειρότερο πράγμα που μπορείτε να κάνετε. Εάν το δέντρο χτυπηθεί, το ηλεκτρικό φορτίο θα εξαπλωθεί γύρω του. Οι άνθρωποι που αναζήτησαν καταφύγιο κάτω από δέντρα αποτελούν τη δεύτερη μεγαλύτερη ομάδα θυμάτων από καταιγίδες.

Related Post

Πώς λειτουργεί ο κεραυνός

Σε αντίθεση με αυτό που φαίνεται, ο κεραυνός δεν χτυπά ποτέ τυχαία σημεία. Συνήθως «στοχεύει» μέρη με συγκεκριμένο ηλεκτρικό φορτίο. Στο 90% των περιπτώσεων, τα νέφη είναι «υπερφορτισμένα» με ηλεκτρόνια (οι ειδικοί το αποκαλούν «αρνητικό φορτίο»). Τα σύννεφα θέλουν να απαλλαγούν από τα ηλεκτρόνια, αλλά μπορούν να το κάνουν μόνο εάν βρουν ένα σημείο στο έδαφος με ανεπάρκεια ηλεκτρονίων (με θετικό φορτίο). Όταν το βρουν και δεν υπάρχει μεγάλη αντίσταση αέρα, σχηματίζεται ένας κεραυνός.

freepik

Γιατί ο κεραυνός χτυπά τα δέντρα

Τα δέντρα είναι συχνά τα ψηλότερα αντικείμενα σε μια δεδομένη περιοχή και έχουν μια σειρά από αιχμηρές άκρες. Το ηλεκτρικό πεδίο γύρω από μια τέτοια άκρη είναι το ισχυρότερο και γι’ αυτό τα δέντρα είναι ιδανικοί στόχοι για κεραυνούς. Τα δέντρα δεν μεταφέρουν ηλεκτρισμό τόσο καλά αφού δεν είναι φτιαγμένα από νερό όπως οι άνθρωποι. Έτσι, η ηλεκτρική ενέργεια στο δέντρο μπορεί εύκολα να «πηδήξει» πάνω σας και να ταξιδέψει μέσω του σώματός σας στο έδαφος.

Τι να κάνετε αν βρεθείτε σε ανοιχτό χώρο κατά τη διάρκεια μιας καταιγίδας

freepik

Το να στέκεστε σε ανοιχτό χώρο, ακόμα κι αν είναι μακριά από ένα δέντρο, ενέχει επίσης κάποιο κίνδυνο σύμφωνα με το handimania . Σε αυτή την περίπτωση είστε το ψηλότερο σημείο και μπορεί να σας χτυπήσει κεραυνός. Οποιαδήποτε μεταλλικά αντικείμενα μεταφέρετε αυξάνουν τον κίνδυνο. Το μέρος για να αναζητήσετε καταφύγιο είναι ένα κτίριο ή ένα αυτοκίνητο. Το να ξαπλώσετε στο έδαφος δεν είναι ασφαλής επιλογή. Εάν δεν υπάρχουν αυτοκίνητα ή κτίρια τριγύρω, καλύτερα να ψάξετε για ένα χαμηλότερο σημείο και καθίστε οκλαδόν.

Δείτε επίσης Εάν τα Μαλλιά σας Σηκώνονται Ξαφνικά, Έχετε Δευτερόλεπτα να Τρέξετε!

Ακολουθήστε το Toftiaxa.gr στο Google News και πατήστε το αστεράκι για να μπουμε στα αγαπημένα σας και να τα μαθαίνετε όλα πρώτοι!
Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Share
Δημοσιεύθηκε από τον
Jim Taylor

Recent Posts

Πόσες Φορές μπορεί να Τσιμπήσει ένα Κουνούπι Μέσα στην Ημέρα, πόση ώρα και για πιο λόγο τσιμπάνε μόνο τα θηλυκά;

Νομίζω δεν υπάρχει άνθρωπος που δεν τον έχει τσιμπήσει ποτέ κουνούπι Είναι εξαιρετικά δύσκολο να… Read More

3 Ιουλίου, 2024

Τι συμβαίνει στον οργανισμό μας όταν πίνουμε μόνο χυμό φρούτων και όχι ολόκληρα τα φρούτα

Η κατανάλωση φρούτων είναι σημαντική για τη διατροφή μας, αλλά υπάρχει μια μεγάλη διαφορά ανάμεσα… Read More

3 Ιουλίου, 2024

Αυτά είναι τα 6 πιο σκονισμένα σημεία στο σπίτι σας που μαζεύουν “τόνους” σκόνης

Πιστεύετε ότι το σπίτι σας είναι αρκετά καθαρό; Ίσως κάνετε καλή δουλειά στο να ξεσκονίζετε… Read More

3 Ιουλίου, 2024

9 Πράγματα που Δεν Πρέπει Ποτέ να Ρίχνετε στην Αποχέτευση Σύμφωνα με τους Υδραυλικούς

Είτε καθαρίζετε την κουζίνα σας μετά από ένα γεύμα είτε τελειώνετε ένα έργο ζωγραφικής, μπορεί… Read More

3 Ιουλίου, 2024

5 Πράγματα που Δεν Πρέπει Ποτέ να Κάνετε με το Οξυζενέ

Οι χρήσεις του υπεροξείδιου του υδρογόνου, κοινώς οξυζενέ, σε όλο το σπίτι είναι ποικίλες και… Read More

1 Ιουλίου, 2024

23 Φυτά που δεν Χρειάζονται τα Τσόφλια Αυγών

Είστε μανιώδης κηπουρός που θέλετε να προσφέρετε στα φυτά σας την καλύτερη δυνατή φροντίδα; Ενώ… Read More

1 Ιουλίου, 2024

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies.

Περισσότερα