in ,

Πώς να Μειώσετε το Λογαριασμό Ρεύματος Όταν Χρησιμοποιείτε Κλιματιστικό

Πώς να Μειώσετε το Λογαριασμό Ρεύματος Όταν Χρησιμοποιείτε Κλιματιστικό
Πώς να Μειώσετε το Λογαριασμό Ρεύματος Όταν Χρησιμοποιείτε Κλιματιστικό

Με τις τρέχουσες τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος και τον αχαλίνωτο πληθωρισμό, η χρήση κλιματιστικών μπορεί να είναι μια περιττή πολυτέλεια. Πώς μπορείτε να μειώσετε το λογαριασμό ρεύματος όταν χρησιμοποιείτε κλιματιστικό είτε για θέρμανση είτε για ψύξη; Ψυγείο: Πως να Μειώσετε την Κατανάλωση Ρεύματος στο Μισό σε Χρόνο Μηδέν

Πώς να Μειώσετε το Λογαριασμό Ρεύματος Όταν Χρησιμοποιείτε Κλιματιστικό

Πρώτα απ’ όλα, πρέπει όλα τα παράθυρα να είναι κλειστά όταν χρησιμοποιείτε το κλιματιστικό. Αυτό είναι προφανές αλλά πολλοί άνθρωποι το ξεχνούν.

Εάν δεν υπάρχει κανείς στο σπίτι, τότε κλείστε το κλιματιστικό. Τα νεότερα μοντέλα μπορούν να προγραμματιστούν να λειτουργήσουν για μικρό χρονικό διάστημα πριν επιστρέψετε.

Τοποθετήστε κουρτίνες συσκότισης από χοντρό ύφασμα ή περσίδες. Θα διατηρήσουν τη θερμοκρασία στο δωμάτιο και το κλιματιστικό θα καταναλώνει λιγότερη ενέργεια για να το ψύξει.

Έξω, κρεμάστε τέντες πάνω από τα παράθυρα ή φυτέψτε δέντρα αν έχετε αυλή. Θα προσφέρουν λίγη σκιά και το κλιματιστικό δεν θα χρειαστεί να λειτουργεί πολύ.

Μην επιλέγετε τη χαμηλότερη δυνατή θερμοκρασία ψύξης. Υπάρχει ένας εμπειρικός κανόνας ότι, ιδανικά, η θερμοκρασία στο δωμάτιο πρέπει να είναι περίπου 8°C χαμηλότερη από αυτή που επικρατεί έξω. Επίσης δεν θα βλάψει την υγεία σας.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Ο τακτικός έλεγχος και το σέρβις των κλιματιστικών είναι πολύ σημαντικός. Βεβαιωθείτε επίσης ότι το ψυκτικό αναπληρώνεται μόνο από εξουσιοδοτημένο κέντρο σέρβις. Ένα βρώμικο ή μη πλήρως λειτουργικό κλιματιστικό καταναλώνει περισσότερη ηλεκτρική ενέργεια (ακόμα και κατά 10-20%). Επιπλέον, μπορεί να βλάψει την υγεία σας.

Είναι πολύ σημαντικό να αλλάζετε τακτικά το φίλτρο (κάντε το κάθε λίγους μήνες). Όταν το φίλτρο είναι βουλωμένο, το κλιματιστικό λειτουργεί αναποτελεσματικά και δεν μπορεί να φέρει φρέσκο και απαλλαγμένο από μικρόβια αέρα.

πηγή φωτογραφίας

Δείτε επίσης Γυρίστε Αυτήν την Κρυφή Βίδα στα Παράθυρα για Εξοικονόμηση Ενέργειας και Οικονομία Στο Ρεύμα

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 5 / 5. Αξιολογήσεις: 1

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

16 Κανόνες Μόδας που Πρέπει να Ακολουθήσετε για να Φαίνεστε Αριστοκρατικές

16 “Αριστοκρατικοί” Κανόνες Μόδας που Πρέπει να Ακολουθήσετε για να Φαίνεστε Πάντα Σικ και Στυλάτες

Οι 3 συνήθειες που καταστρέφουν τα πιάτα και τα ποτήρια μας

Τα 3 λάθη που κάνουμε και καταστρέφονται τα πιάτα και τα ποτήρια μας