in ,

Γιατί Ορισμένα Παγάκια Είναι Διαφανή ενώ τα Περισσότερα Όχι;

Γιατί Ορισμένα Παγάκια Είναι Διαφανή ενώ τα Περισσότερα Όχι;
Γιατί Ορισμένα Παγάκια Είναι Διαφανή ενώ τα Περισσότερα Όχι;

Αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί ο πάγος στο ποτό σας σε ένα κοκτέιλ μπαρ ή εστιατόριο μπορεί να φαίνεται κρυστάλλινος, ενώ τα δικά σας είναι αδιαφανή; Γιατί Δεν Πρέπει να Κρατάτε τα Παγάκια στην Κατάψυξη για Μεγάλο Χρονικό Διάστημα

imgur

Πώς το νερό παγώνει σε παγάκια

  • Η κρυστάλλωση συνήθως ξεκινά με μια ακαθαρσία, όπως ένα μικροσκοπικό κομμάτι σκόνης, κάτι από το οποίο μπορούν να αναπτυχθούν και να χτιστούν οι κρύσταλλοι (γνωστό και ως πυρήνωση).
  • Ο πάγος παγώνει από έξω προς τα μέσα επειδή η παγοθήκη και η επιφάνεια του νερού εκτίθενται σε ψυχρότερες θερμοκρασίες.
  • Η κρυστάλλωση απομακρύνει διαλυμένα μέταλλα και αέρια. Επομένως αυτά ωθούνται στο κέντρο των παγοκύβων.

Η θολή εμφάνιση ορισμένων παγοκύβων είναι στην πραγματικότητα ένδειξη ότι μικροσκοπικές φυσαλίδες αέρα παγιδεύτηκαν κατά τη διαδικασία κατάψυξης.

Η διαφάνεια εξαρτάται επίσης σε μεγάλο βαθμό από τη θερμοκρασία του νερού που χρησιμοποιείται. Το νερό της βρύσης περιέχει πολλές ακαθαρσίες, οπότε όταν το νερό παγώνει, οι ακαθαρσίες συγκεντρώνονται κοντά στη μέση.

imgur

Δείτε ακόμη Γιατί είναι απαγορευτικό να Βράζετε το Ίδιο Νερό Δύο Φορές

Μύθοι για τη δημιουργία διάφανων παγοκύβων στο σπίτι

Μύθος 1: Ξεκινήστε με βραστό νερό. Το ζεστό νερό διαλύει καλύτερα τις ακαθαρσίες (συμπεριλαμβανομένων των αερίων) από το κρύο νερό. Θα έχετε καλύτερο αποτέλεσμα ίσως αν το βράσετε πολλές φορές.

Μύθος 2: Χρησιμοποιήστε απεσταγμένο ή φιλτραρισμένο νερό. Το αποσταγμένο νερό μπορεί να έχει λιγότερα διαλυμένα μέταλλα και στερεές ακαθαρσίες, αλλά μπορεί να μην σας δώσει ακόμα τα αποτελέσματα που περιμένετε.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Μέθοδοι για διαφανή παγάκια

Μέθοδος 1: Η ιδέα εδώ είναι να μιμηθείτε πώς παγώνουν οι λίμνες. Μονώστε το κάτω μέρος της παγοθήκης, ώστε να παραμένει πιο ζεστό από το πάνω μέρος της, αναγκάζοντας τον πάγο να σχηματιστεί αργά από πάνω προς τα κάτω.

Imgur

Μέθοδος 2: Όσο πιο αργά παγώνει ο πάγος, τόσο περισσότερο χρειάζεται να διαφύγουν οι φυσαλίδες αέρα αντί να παγιδευτούν στον πάγο.

imgur

Μέθοδος 3: Φυσικά, ο ευκολότερος τρόπος για να αποκτήσετε κρυστάλλινο πάγο είναι να πάρετε μια παγομηχανή επαγγελματικής ποιότητας, που χρησιμοποιείται σε εστιατόρια και μπαρ.

imgur

Δείτε επίσης Θα πάθετε ΠΛΑΚΑ! Αυτό εiναι το ΜΑΓΙΚΟ για να έχετε πιo γρήγορα έτοιμα παγάκια

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 4 / 5. Αξιολογήσεις: 1

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Έξυπνος και Αξιόπιστος Τρόπος να Ελέγξετε τη Στάθμη μιας Φιάλης Υγραερίου

Πώς να Ελέγξετε τη Στάθμη μιας Φιάλης Υγραερίου εύκολα και αξιόπιστα [Βίντεο]

Πώς να απαλλαγείς από τα μαύρα μυγάκια φρούτων και αποχέτευσης χωρίς να καλέσεις ειδικούς

Πώς να απαλλαγείς από τα μαύρα μυγάκια φρούτων και αποχέτευσης στο σπίτι χωρίς να καλέσεις ειδικούς