in , ,

Φυτά του κήπου που μαραζώνουν: 5 Κοινά Λάθη που Κάνουν οι Κηπουροί Κατά τη Διάρκεια του Καλοκαιριού

Φυτά του κήπου που μαραζώνουν: 5 Κοινά Λάθη που Κάνουν οι Κηπουροί Κατά τη Διάρκεια του Καλοκαιριού
Φυτά του κήπου που μαραζώνουν: 5 Κοινά Λάθη που Κάνουν οι Κηπουροί Κατά τη Διάρκεια του Καλοκαιριού

Κατά τη διάρκεια του ζεστού καιρού, όλα τα φυτά του κήπου μαραζώνουν λίγο. Τα φύλλα τους αρχίζουν να μαραίνονται, πέταλα σταδιακά πέφτουν και κιτρινισμένα μπαλώματα από καμένο γρασίδι εμφανίζονται μπροστά από το σπίτι. Τι να κάνετε σε μια τέτοια κατάσταση; Αυτά είναι τα 5 κοινά λάθη που κάνουν οι κηπουροί κατά τη διάρκεια του ζεστού καλοκαιριού. Φροντίστε να προσπαθήσετε να τα αποφύγετε.

Με Αυτό το Παλιό Κόλπο Κηπουρικής τα Φυτά σας Δεν θα Μαραθούν

5 Κοινά Λάθη που Κάνουν οι Κηπουροί Κατά τη Διάρκεια του Καλοκαιριού

Τοποθέτηση γλαστρών σε ηλιόλουστη θέση

Ο υπερβολικός ήλιος είναι θανατηφόρος για τα φυτά. Επομένως, αυτά που μεγαλώνουν σε γλάστρες μετακινούνται αναγκαστικά σε σκιερό μέρος. Από την άλλη, πάνω από τις γλάστρες μπορείτε να απλώσετε μια απλή ομπρέλα παραλίας για να τις προστατεύσει από τον καυτό ήλιο.

Κόψιμο γκαζόν

Κατά τη διάρκεια της ζέστης, μην κόβετε το γκαζόν. Αν και μπορεί να φαίνεται περίεργο, το χλοοκοπτικό παράγει θερμότητα, η οποία ασκεί επιπλέον πίεση. Μετά το κόψιμο, το γκαζόν χρειάζεται αμέσως μια δόση νερού καθώς προσπαθεί να αναπτυχθεί.

Δείτε ακόμη Στραμώνιο ή διαβολόχορτο το δηλητηριώδες φυτό που όμως κοσμεί τους κήπους μας

Φύτευση λουλουδιών και θάμνων

Κατά τη διάρκεια της ζέστης, μην κάνετε νέες φυτεύσεις ή κλαδεύετε φυτά. Αυτή η πρακτική θα αυξήσει μόνο τη θερμοκρασία του εδάφους και τα φυτά θα πρέπει να παλέψουν για την επιβίωση.

Πότισμα σε λάθος χρόνο

Μην το κάνετε μεταξύ 10 π.μ. και 6 μ.μ. Τότε είναι που ο ήλιος καίει πιο δυνατά και το νερό που εναποτίθεται στα φύλλα μπορεί μόνο να τα κάψει. Είναι καλύτερο να ποτίζετε τον κήπο και το γκαζόν σας μέχρι τις 8 το πρωί ή μόνο αργά το βράδυ. Είναι σημαντικό να μην ραντίζετε νερό στα φύλλα και τους μίσχους. Θα πρέπει να πηγαίνει μόνο στο έδαφος.

Υπερπότισμα

Όταν δεν βρέχει για πολλή ώρα, τότε ποτίζετε το γκαζόν μία φορά την εβδομάδα. Όταν το κάνετε αυτό, προσέξτε να μην το πλημμυρίσετε. Αποδεικνύεται ότι κατά τη διάρκεια της ζέστης, περίπου 22 λίτρα νερού για κάθε τετραγωνικό μέτρο γκαζόν είναι αρκετά. Επιπλέον, κατά τη διάρκεια μιας ξηρασίας, το έδαφος γίνεται συχνά σκληρό. Αυτό καθιστά δύσκολη τη διείσδυση του νερού στο έδαφος. Για να αποφευχθεί αυτό, προσπαθήστε να αερίσετε το γκαζόν.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

πηγή φωτογραφιών / JCARROLL-IMAGES/GETTY IMAGES

Δείτε επίσης Φυτά που Έχουν Καεί από τον Ήλιο: Πώς να τα Σώσετε

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 5 / 5. Αξιολογήσεις: 1

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Πιάτα και... πιατάκια: 70 Ιδέες Διακόσμησης Τοίχου με Πιάτα για Κάθε Χώρο

Πιάτα και… πιατάκια: 70 Ιδέες Διακόσμησης Τοίχου με Πιάτα για Κάθε Χώρο

Τα κόλπα της γιαγιάς: Εξαφανίστε τους Λεκέδες από τους Τοίχους

Τα κόλπα της γιαγιάς: Εξαφανίστε τους Λεκέδες από τους Τοίχους