in , , ,

12 Γεγονότα που θα σας Αλλάξουν Τελείως την Άποψη για τον Κόσμο

12 Γεγονότα που θα σας Αλλάξουν Τελείως την Άποψη για τον Κόσμο
12 Γεγονότα που θα σας Αλλάξουν Τελείως την Άποψη για τον Κόσμο

Κατά τη διάρκεια των σχολικών μαθημάτων, συχνά κοιτούσαμε στο παράθυρο και δεν ακούγαμε τους δασκάλους που προσπαθούσαν να μας εξηγήσουν πώς λειτουργούσε ο κόσμος. Και όταν γυρνούσαμε σπίτι από το σχολείο, ανοίγαμε την τηλεόραση για να παρακολουθήσουμε κάποια δημοφιλή μουσικά βίντεο, κινούμενα σχέδια ή να παίξουμε βιντεοπαιχνίδια και δεν παρατηρούσαμε κάποιες πολύ σημαντικές λεπτομέρειες. Υπάρχουν μερικά γεγονότα που θα σας αλλάξουν τελείως την άποψή σας για τον κόσμο και όσα μάθατε στο σχολείο. 7 Γεγονότα που Μπορεί να σας Κάνουν να Αμφισβητήσετε τα Πάντα

Οι φλόγες δεν έχουν σκιά.

brightside

Οι φλόγες δεν έχουν σκιά γιατί είναι πηγή φωτός. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ένας τοίχος ή ένα εμπόδιο όπου θα υπήρχε μια σκιά, θα καλύπτεται από το φως της φωτιάς, εκτός εάν υπάρχει μια φωτεινότερη πηγή φωτός.

Η αυτοκόλλητη ταινία κάνει το ματ γυαλί διαφανές.

brightside

Όταν το φως πέφτει στην τραχιά επιφάνεια του ματ γυαλιού, διασκορπίζεται, γι’ αυτό το γυαλί είναι θαμπό. Η διαφανής ταινία έχει πιο λεία επιφάνεια από το ματ γυαλί, οπότε το φως διαχέεται λιγότερο και το γυαλί γίνεται διαφανές.

Ένα κίτρινο καπάκι μπουκαλιού σημαίνει ότι το αναψυκτικό κόλα έχει ειδικά συστατικά.

brightside

Πιθανότατα έχετε δει μπουκάλια αναψυκτικού τύπου κόλα με κίτρινο καπάκι πάνω τους. Έτσι ο κατασκευαστής σηματοδοτεί την ειδική εκδοχή με ζάχαρη τεύτλων, ενώ η κλασική κόλα περιέχει σιρόπι καλαμποκιού.

Το δέρμα των δακτύλων ζαρώνει στο νερό για να διευκολύνει τη ζωή μας.

brightside

Οι ρυτίδες βοηθούν τα δάχτυλά μας να κρατούν υγρά αντικείμενα με καλύτερη πρόσφυση. Και οι ρυτίδες εμφανίζονται επειδή τα αιμοφόρα αγγεία κάτω από το δέρμα στενεύουν.

Αν ψάξετε στο Google το 241543903, θα δείτε φωτογραφίες όπως αυτή.

brightside

Δοκιμάστε αυτό — Google 241543903. Θα δείτε πολλές φωτογραφίες ανθρώπων που βάζουν το κεφάλι τους στην κατάψυξη ή στο ψυγείο. Ο David Horvitz ήταν ο πρώτος άνθρωπος που δημοσίευσε μια τέτοια φωτογραφία με αυτόν τον μοναδικό αριθμό. Άρχισε ένα κίνημα. Ο αριθμός 241543903 είναι ο συνδυασμός του σειριακού αριθμού του ψυγείου του David και των γραμμωτικών κωδικών στις συσκευασίες με φασόλια που είχε στο ψυγείο του.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Το κεφάλι του Βούδα είναι καλυμμένο με 108 σαλιγκάρια, όχι τρίχες.

© Pixabay.com

Ο αρχαίος θρύλος λέει: Ο Βούδας πήγε μια βόλτα, άρχισε να διαλογίζεται και δεν παρατήρησε ότι ο Ήλιος πήγε ψηλά στον ουρανό και άρχισε να καίει το κεφάλι του. Σαλιγκάρια ανέβηκαν στο κεφάλι του για να τον προστατεύσουν από τον ήλιο. Ενώ τα σαλιγκάρια κρύωναν το κεφάλι του, ο Ήλιος στέγνωσε τα ίδια τα σαλιγκάρια και πέθαναν.

Δείτε ακόμη 18 γεγονότα που είναι άξια Απορίας Που Είχατε Από Μικρά Παιδιά Αλλά Κανείς Δεν Ξέρει Να Σας Απαντήσει Ακόμα Και Σήμερα

Οι μπανάνες και τα αγγούρια είναι μούρα και οι φράουλες όχι.

© Pixabay.com, © Pixabay.com, © Pixabay.com

Στη βοτανική, ένα μούρο είναι ένα συγκεκριμένο είδος φρούτου με λεπτή φλούδα και ζουμερή μέση που έχει πάντα σπόρους μέσα. Αυτός είναι ο λόγος που τα σταφύλια, οι ντομάτες, τα αγγούρια, οι μπανάνες, οι πιπεριές τσίλι και οι μελιτζάνες είναι τεχνικά μούρα. Αλλά οι φράουλες, τα σμέουρα και τα βατόμουρα είναι στην πραγματικότητα καρποί.

Τα σπίτια στον Μπομπ Σφουγγαράκη είναι φτιαγμένα από σκουπίδια.

© SpongeBob SquarePants / Nickelodeon Animation Studio, © CrowzRSA / Wikimedia Commons, © CC BY-SA 4.0

Όπως παρατήρησαν οι θαυμαστές του Μπομπ Σφουγγαράκης, τα σχήματα των σπιτιών στο καρτούν μοιάζουν πολύ με εξατμίσεις αυτοκινήτων που πέταξαν οι άνθρωποι στον ωκεανό.

Ο Μάριο δεν σπάει τίποτα με το κεφάλι του.

© Super Mario / Nintendo

Πολλοί θυμούνται τον Μάριο τον υδραυλικό που σώζει τη φίλη του την πριγκίπισσα Ροδάκινο. Πάντα πιστεύαμε ότι έσπαγε πράγματα με το κεφάλι του, αλλά οι πιο προσεκτικοί θαυμαστές παρατήρησαν ότι χρησιμοποιούσε πάντα τη γροθιά του για να το κάνει. Και έχουμε παρατηρήσει ότι τα σύννεφα έχουν ακριβώς το ίδιο σχήμα με τους θάμνους.

Τα κείμενα στάλθηκαν με το Microsoft Excel σε ένα δημοφιλές μουσικό βίντεο.

© Nelly / YouTube, © Nelly / YouTube

Πιθανότατα θυμάστε αυτό το βίντεο από τις αρχές της δεκαετίας του 2000, όταν μόνο διασημότητες μπορούσαν να αγοράσουν smartphone. Αυτός είναι ο λόγος που κανείς δεν παρατήρησε ότι η Kelly Rowland προσπάθησε να στείλει ένα κείμενο μέσω του Microsoft Excel.

Η αιγυπτιακή σφίγγα έχει ουρά.

© EliziR / Wikipedia Commons, © CC BY-SA 3.0

Πολλοί άνθρωποι έχουν δει το διάσημο πρόσωπο της σφίγγας στις σελίδες των ιστορικών βιβλίων αλλά λίγοι γνωρίζουν ότι έχει και ουρά.

Πόσο χρονών ήσουν όταν ανακαλύψατε ότι στο κέντρο των τραπουλόχαρτων οκτώ, υπάρχει μια σιλουέτα του αριθμού 8;

brightside

Δείτε επίσης 10 Παράξενα γεγονότα που Έχουν Αποδειχθεί Επιστημονικά

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 3.5 / 5. Αξιολογήσεις: 8

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Τοξική χημική ουσία σε Δημοφιλή Σαμπουάν, αφρόλουτρα και καλλυντικά. Μεγαλώνει η Λίστα

Τοξική χημική ουσία σε Δημοφιλή Σαμπουάν, αφρόλουτρα και καλλυντικά. Μεγαλώνει η Λίστα

πράσινος καναπές,έπιπλα,διακόσμηση σαλονιού,ιδέες διακόσμησης,διακόσμηση,

61 Ιδέες Πράσινου Καναπέ για Κάθε Σπίτι