in ,

Καιρός να Καθαρίσεις τις Κουρτίνες: Πώς να το κάνεις σωστά

Καιρός να Καθαρίσεις τις Κουρτίνες: Πώς να το κάνεις σωστά
Καιρός να Καθαρίσεις τις Κουρτίνες: Πώς να το κάνεις σωστά

Οι Κουρτίνες στο σπίτι είναι από τα βασικά είδη διακόσμησης. Ένα σπίτι χωρίς κουρτίνες φαίνεται γυμνό και απρόσωπο. Για να μην αναφέρω ότι σε βλέπουν οι απέναντι ό,τι και να κάνεις. Επιπλέον οι κουρτίνες διατηρούν τον χειμώνα την θερμοκρασία στον χώρο και το καλοκαίρι αφήνουν τον ήλιο απ’έξω, με λίγα λόγια μονώνει. Εδώ θα δούμε πώς να καθαρίσουμε και να πλύνουμε τις κουρτίνες.

Ξεσκόνισε τις κουρτίνες

Καλό είναι για να μην λερώνονται οι κουρτίνες και μαζεύουν πολλή βρωμιά να τις περνάτε ένα σκούπισμα όπως είναι κρεμασμένες με το ειδικό εξάρτημα της ηλεκτρικής σκούπας. Με αυτόν τον τρόπο φρεσκάρονται και δεν φαίνονται χάλια μέχρι να έρθει η στιγμή τους να πλυθούν.

Διάβασε ακόμα: 47 ιδέες για πανέμορφες κουρτίνες για το καθιστικό και για πιο άνετο σαλόνι – Τι να επιλέξετε

Χρησιμοποίησε ατμό στις κουρτίνες

Καθάριμα κουρτίνας με ατμό
Καθάριμα κουρτίνας με ατμό

Όπως και με το σκούπισμα έτσι και ο ατμός δεν είναι λύσεις για να αποφύγουμε το πλύσιμο, απλά τις διατηρούμε “φρέσκες” μέχρι να αποφασίσουμε να τις βάλουμε στο πλυντήριο. Ο ατμός τις καθαρίζει και ζωντανεύει τα χρώματα αλλά σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να αντικαταστήσει το πλυντήριο ή το καθαριστήριο.

Πλύσιμο Κουρτίνας

Πόσο συχνά πρέπει να πλένονται οι κουρτίνες

Οι κουρτίνες είναι από τα στοιχεία εκείνα του σπιτιού που αν τα φροντίζετε όπως γράψαμε παραπάνω τότε μπορούν να πλυθούν 1 με 2 φορές τον χρόνο. Βέβαια αυτό εξαρτάται από πολλούς παράγοντες και ίσως να χρειαστούν παραπάνω φορές ειδικά αν καπνίζετε μέσα στο σπίτι. Επίσης σημασία παίζει το δωμάτιο του σπιτιού. Κουρτίνες που βρίσκονται στο σαλόνι σίγουρα λερώνονται λιγότερο από κουρτίνες που υπάρχουν στην κουζίνα.

Διάβασε ακόμα: 6 Λάθη που Πρέπει να Αποφύγετε όταν Κρεμάτε Κουρτίνες

Τις κουρτίνες σας μπορείτε να τις πλύνετε στο πλυντήριο εκτός αν οι οδηγίες από το μαγαζί που τις αγοράσατε αναφέρει κάτι άλλο. Οπότε και τις πάτε καθαριστήριο.

Οι κουρτίνες πρέπει να μπαίνουν στο πλυντήριο διπλωμένες έτσι ώστε να μην τσαλακώνουν πολύ και ταλαιπωρηθείτε στο σιδέρωμα. Ένα έξυπνο κόλπο για να αποφύγετε το σίδερο είναι να τις κρεμάσετε νωπές για να “πέσουν” από το βάρος.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

φώτος

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 3.7 / 5. Αξιολογήσεις: 3

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Avatar

Written by toftiaxa.gr

Αγάπη και πάθος για δημιουργία με απλά και καθημερινά υλικά. Ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση υλικών. Αγαπημένη, η διακόσμηση και οι λύσεις για μικρούς χώρους καθώς και οι πρακτικές και νόστιμες συνταγές

Πάσχα 2024: 64 Εμπνευσμένες Ιδέες για Ρουστίκ Πασχαλινή Διακόσμηση

Πάσχα 2024: 64 Εμπνευσμένες Ιδέες για Ρουστίκ Πασχαλινή Διακόσμηση

Οργάνωση Ντουλάπας: Αυτά είναι τα 4 πράγματα που χρειάζεται κάθε ντουλάπα για να μην γίνεται μέσα ο κακός χαμός

Οργάνωση Ντουλάπας: Αυτά είναι τα 4 πράγματα που χρειάζεται κάθε ντουλάπα για να μην γίνεται μέσα ο κακός χαμός – Θήκες και κρεμάστρες