in , ,

Πολλαπλασιασμός Ορχιδέων από Μαραμένα Κλαδιά Μοσχεύματα- Εξαίσια Ανθοφορία και Ομορφιά

Πολλαπλασιασμός Ορχιδέων από Μαραμένα Κλαδιά Μοσχεύματα- Εξαίσια Ανθοφορία και Ομορφιά
Πολλαπλασιασμός Ορχιδέων από Μαραμένα Κλαδιά Μοσχεύματα- Εξαίσια Ανθοφορία και Ομορφιά

Οι ορχιδέες είναι γνωστές για τις εξαίσιες ανθοφορίες και τη λεπτή ομορφιά τους, γεγονός που τις καθιστά μια αγαπημένη προσθήκη σε κάθε κήπο. Αν και μπορεί να φαίνονται εύθραυστες, οι ορχιδέες διαθέτουν αξιοσημείωτη ανθεκτικότητα και μπορούν να πολλαπλασιαστούν από παλιά, μαραμένα κλαδιά με λίγη προσοχή και υπομονή. 3 Απλές και Αποτελεσματικές Συμβουλές για να Αναζωογονήσετε την Ορχιδέα σας

Πώς να Πολλαπλασιάσετε Ορχιδέες από Μαραμένα Κλαδιά

Πολλαπλασιασμός Ορχιδέας από Μοσχεύματα – Επιλογή κατάλληλων κλαδιών

Ξεκινήστε εντοπίζοντας υγιή αλλά ώριμα κλαδιά στην ορχιδέας σας που έχουν ήδη ανθίσει και αρχίζουν να μαραίνονται. Αναζητήστε κλαδιά με ανθοφόρους οφθαλμούς κοινώς «μάτια», τα οποία είναι μικρά εξογκώματα στο κοτσάνι όπου μπορεί να εμφανιστεί νέα ανάπτυξη.

Κόψιμο και προετοιμασία των κλαδιών

Χρησιμοποιώντας ένα καθαρό και αιχμηρό ψαλίδι κλαδέματος, κόψτε προσεκτικά τα επιλεγμένα κλαδιά ακριβώς κάτω από ένα «μάτι». Βεβαιωθείτε ότι κάθε κόψιμο έχει μήκος 15-20 εκατοστά, με τουλάχιστον δύο έως τρία «μάτια»,.

Τόνωση της ανάπτυξης των ριζών

Για να ενθαρρύνετε την ανάπτυξη των ριζών, βυθίστε το κομμένο άκρο κάθε κλαδιού σε σκόνη ή τζελ ορμόνης ριζοβολίας. Αυτό θα βοηθήσει στην τόνωση της ανάπτυξης νέων ριζών.

Φύτευση μοσχευμάτων

Προετοιμάστε ένα κατάλληλο μέσο καλλιέργειας για τα μοσχεύματα ορχιδέας, όπως ένα μείγμα από φλοιό ορχιδέας, περλίτη και βρύα σφάγνου. Φυτέψτε κάθε μόσχευμα στη δική του μικρή γλάστρα γεμάτη με το μέσο καλλιέργειας, διασφαλίζοντας ότι τα «μάτια», είναι θαμμένα κάτω από την επιφάνεια.

Παροχή βέλτιστων συνθηκών ανάπτυξης

Τοποθετήστε τα νεοφυτεμένα μοσχεύματα ορχιδέας σε ένα ζεστό, υγρό περιβάλλον με έμμεσο ηλιακό φως. Αποφύγετε την έκθεσή τους σε άμεσο ηλιακό φως ή ρεύματα αέρα, καθώς αυτό μπορεί να καταπονήσει τα μοσχεύματα.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Πότισμα και φροντίδα

Διατηρήστε το καλλιεργητικό μέσο σταθερά νοτισμένο, αλλά όχι βρεγμένο. Ψεκάστε τα μοσχεύματα τακτικά για να διατηρήσετε υψηλά επίπεδα υγρασίας γύρω τους. Παρακολουθήστε προσεκτικά τα μοσχεύματα για σημάδια αφυδάτωσης ή σήψης, προσαρμόζοντας το πρόγραμμα ποτίσματος ανάλογα με τις ανάγκες.

Δείτε ακόμη Ποτίστε τις Ορχιδέες σας με Αυτό το Συστατικό και θα Ανθίσουν Περισσότερο

Υπομονή και παρατήρηση

Ο πολλαπλασιασμός από παλιά κλαδιά ορχιδέας μπορεί να διαρκέσει αρκετές εβδομάδες έως μήνες πριν αρχίσετε να βλέπετε σημάδια νέας ανάπτυξης. Να είστε υπομονετικοί και να συνεχίσετε να παρέχετε τις βέλτιστες συνθήκες ανάπτυξης ενώ παρακολουθείτε την πρόοδο των μοσχευμάτων σας.

Μεταφύτευση

Μόλις τα μοσχεύματα ορχιδέας αναπτύξουν ένα υγιές ριζικό σύστημα και εμφανιστεί νέα ανάπτυξη, μπορούν να μεταμοσχευθούν σε μεγαλύτερες γλάστρες ή απευθείας στον κήπο.

Συντήρηση και φροντίδα

Συνεχίστε να φροντίζετε τις νέες ορχιδέες παρέχοντάς τους τακτικό πότισμα, λίπανση και κατάλληλες συνθήκες φωτισμού. Με την κατάλληλη φροντίδα, θα ανθίσουν και θα σας ανταμείψουν με όμορφες ανθοφορίες για τα επόμενα χρόνια.

πηγή φωτογραφιών

Δείτε επίσης Ορχιδέες από Σπόρους: Πώς να Καλλιεργήσετε Αυτό το Υπέροχο Και Ντελικάτο Λουλούδι

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 4 / 5. Αξιολογήσεις: 3

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

μεγάλοι καθρέφτες,διακόσμηση με μεγάλους καθρέφτες,διακόσμηση σπιτιού,ιδέες διακόσμησης,διακόσμηση,

56 Μεγάλοι Καθρέφτες για μια Πινελιά Μόδας στο Σπίτι

Η Ταμπλέτα Πλυντηρίου Πιάτων Μπορεί να Καθαρίσει Εξαιρετικά τον Κάδο των Σκουπιδιών

Η Ταμπλέτα Πλυντηρίου Πιάτων Μπορεί να Καθαρίσει Εξαιρετικά τον Κάδο των Σκουπιδιών