in , , , ,

3 Απλές και Αποτελεσματικές Συμβουλές για να Αναζωογονήσετε την Ορχιδέα σας

αναζωογόνηση ορχιδέων,φροντίδα ορχιδέων,συμβουλές κηπουρικής,για τον κήπο,χρήσιμα,
αναζωογόνηση ορχιδέων,φροντίδα ορχιδέων,συμβουλές κηπουρικής,για τον κήπο,χρήσιμα,

Οι ορχιδέες είναι όμορφα και ευαίσθητα λουλούδια που απαιτούν ιδιαίτερη φροντίδα και προσοχή για να ευδοκιμήσουν. Εάν έχετε μια ορχιδέα που φαίνεται ταλαιπωρημένη μπορείτε να την αναζωογονήσετε εύκολα και οικονομικά. Ποτίστε τις Ορχιδέες σας με Αυτό το Συστατικό και θα Ανθίσουν Περισσότερο

3 Απλές και Αποτελεσματικές Συμβουλές για να Αναζωογονήσετε την Ορχιδέα σας

Μεταφυτέψτε την ορχιδέα σας

Οι ορχιδέες χρειάζονται καλά στραγγιζόμενο έδαφος που επιτρέπει στον αέρα να κυκλοφορεί γύρω από τις ρίζες τους. Εάν η ορχιδέα σας βρίσκεται σε μια γλάστρα με χώμα που είναι πολύ πυκνό ή έχει συμπιεστεί με την πάροδο του χρόνου, μπορεί να οδηγήσει σε σήψη των ριζών και άλλα προβλήματα. Για να την αναζωογονήσετε την ορχιδέα σας, μεταφυτεψετε την σε φρέσκο μείγμα γλάστρας ειδικά για ορχιδέα. Κατά τη μεταφύτευση, φροντίστε να αφαιρέσετε απαλά το παλιό μείγμα γλάστρας και τυχόν νεκρές ή κατεστραμμένες ρίζες πριν την φυτέψετε στο νέο μείγμα.

Δώστε στην ορχιδέα σας τη σωστή ποσότητα νερού

Οι ορχιδέες απαιτούν τακτικό πότισμα, αλλά είναι επίσης ευαίσθητες στο υπερβολικό πότισμα καθώς μπορεί να οδηγήσει σε σήψη των ριζών και άλλα προβλήματα. Για να αναζωογονήσετε την ορχιδέα σας, μπορεί να χρειαστεί να προσαρμόσετε το πρόγραμμα ποτίσματος για να διασφαλίσετε ότι λαμβάνει τη σωστή ποσότητα νερού. Ένας καλός εμπειρικός κανόνας είναι να ποτίζετε την ορχιδέα σας όταν το επάνω στρώμα του χώματος είναι στεγνό στην αφή. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν μετρητή υγρασίας για να προσδιορίσετε πότε είναι ώρα για πότισμα.

Δείτε ακόμη Ορχιδέες από Σπόρους: Πώς να Καλλιεργήσετε Αυτό το Υπέροχο Και Ντελικάτο Λουλούδι

Παρέχετε τη σωστή ποσότητα φωτός

Οι ορχιδέες χρειάζονται αρκετή ποσότητα φωτός για να ευδοκιμήσουν, αλλά είναι επίσης ευαίσθητες στο άμεσο ηλιακό φως. Το πολύ ηλιακό φως μπορεί να κάψει τα φύλλα και τα λουλούδια, ενώ το πολύ λίγο φως μπορεί να τα εμποδίσει να ανθίσουν. Για να αναζωογονήσετε την ορχιδέα σας, ίσως χρειαστεί να προσαρμόσετε την τοποθέτησή της για να βεβαιωθείτε ότι λαμβάνει τη σωστή ποσότητα φωτός. Ένας καλός εμπειρικός κανόνας είναι να την τοποθετήσετε σε μια φωτεινή, έμμεση πηγή φωτός. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα πανί σκιάς για να φιλτράρετε μέρος του άμεσου ηλιακού φωτός εάν χρειάζεται.

Ένα άλλο μυστικό για να αναζωογονήσετε τις ορχιδέες σας

Το θερμικό σοκ, γνωστό και ως θερμοκρασιακό σοκ, είναι μια άλλη μέθοδος που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αναζωογόνηση των ορχιδέων. Αυτή η μέθοδος περιλαμβάνει την έκθεση της ορχιδέας σε ξαφνική αλλαγή θερμοκρασίας, συνήθως βουτώντας ολόκληρη τη γλάστρα σε ένα μπολ με νερό που είναι σημαντικά πιο κρύο από τη θερμοκρασία περιβάλλοντος του φυτού.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Διαδικασία

  • Γεμίστε ένα μπολ με δροσερό νερό που είναι περίπου 9-12 ℃ πιο δροσερό από τη θερμοκρασία περιβάλλοντος του φυτού. Το νερό πρέπει να είναι αρκετά βαθύ ώστε να βυθίζει ολόκληρη τη γλάστρα, αλλά όχι τόσο βαθιά ώστε να ξεχειλίζει πάνω στα φύλλα ή τα λουλούδια.
  • Βυθίστε προσεκτικά ολόκληρη τη γλάστρα στο μπολ με νερό, φροντίζοντας η στάθμη του νερού να φτάσει στην κορυφή της γλάστρας. Κρατήστε την στο νερό για περίπου 10 δευτερόλεπτα, στη συνέχεια ανασηκώστε την και αφήστε την να στραγγίσει εντελώς.
  • Ανάλογα με τη σοβαρότητα της κατάστασης της ορχιδέας, μπορεί να χρειαστεί να επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία αρκετές φορές σε διάστημα μερικών ημερών. Είναι σημαντικό να παρακολουθείτε στενά την ορχιδέα για να διασφαλίσετε ότι ανταποκρίνεται θετικά στη θεραπεία.

Ενώ το θερμικό σοκ μπορεί να είναι μια αποτελεσματική μέθοδος για την αναζωογόνηση των ορχιδέων, είναι σημαντικό να είστε προσεκτικοί όταν επιχειρείτε αυτήν τη μέθοδο. Οι ξαφνικές αλλαγές της θερμοκρασίας μπορεί να είναι αγχωτικές για τα φυτά και μπορεί να προκαλέσουν ζημιά αν δεν γίνουν σωστά. Είναι σημαντικό να εγκλιματίζεται σταδιακά το φυτό σε διαφορετικές θερμοκρασίες με την πάροδο του χρόνου και να το παρακολουθείτε στενά για σημάδια στρες ή ζημιάς.

πηγή φωτογραφιών

Δείτε επίσης Πεθαίνει η Ορχιδέα σου: Πως να Σώσεις Ετοιμοθάνατες Ορχιδέες

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 3 / 5. Αξιολογήσεις: 1

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

καλύμματα καλοριφέρ,διακόσμηση σπιτιού,ιδέες διακόσμησης,διακόσμηση,

50 Κομψές Ιδέες για Καλύμματα Καλοριφέρ

αποχρώσεις κουζίνας,διακόσμηση κουζίνας,συμβουλές διακόσμησης,διακόσμηση σπιτιού,

9 Αποχρώσεις που Πρέπει να Χρησιμοποιήσετε στην Κουζίνα σας Φέτος Σύμφωνα με τους Διακοσμητές