in , , ,

Πώς να Αφαιρέσετε Εύκολα Ταπετσαρία Τοίχου με Μαγειρική Σόδα

Πώς να Αφαιρέσετε Εύκολα Ταπετσαρία Τοίχου με Μαγειρική Σόδα
Πώς να Αφαιρέσετε Εύκολα Ταπετσαρία Τοίχου με Μαγειρική Σόδα

Είναι η ταπετσαρία σας παλιομοδίτικη και θα θέλατε να την αντικαταστήσετε με ένα πιο μοντέρνο μοτίβο; Αν δεν είστε ειδικός, η αφαίρεση της παλιάς ταπετσαρίας δεν είναι εύκολη υπόθεση. Ωστόσο, μπορείτε να τα καταφέρετε με ένα συστατικό που έχετε στο σπίτι: τη μαγειρική σόδα. Γυρίστε Αυτήν την Κρυφή Βίδα στα Παράθυρα για Εξοικονόμηση Ενέργειας και Οικονομία Στο Ρεύμα

Πώς να Αφαιρέσετε Εύκολα Ταπετσαρία Τοίχου με Μαγειρική Σόδα

Θα χρειαστείτε:

Μαγειρική σόδα
Κολλητική ταινία
Χλιαρό νερό
Υγρό απορρυπαντικό πιάτων
Γάντια
Κουβάς
Ξύδι
Σφουγγάρι
Ξύστρα ταπετσαρίας
Καθαρά πανιά

Προετοιμασία

Πρώτα μουσκέψτε καλά τις επιφάνειες της ταπετσαρίας με ζεστό νερό. Στη συνέχεια, ξύστε δυνατά τις πιο σκληρές περιοχές με την ξύστρα ταπετσαρίας.

Αδειάστε το δωμάτιο πριν ξεκινήσετε για να αποφύγετε ζημιές. Μην ξεχάσετε να καλύψετε το πάτωμα και τυχόν διακόπτες ή πρίζες με την ταινία.

Δείτε ακόμη Πως να Φτιάξετε έναν Αποτελεσματικό Συλλέκτη Υγρασίας με 0,5 Ευρώ

Ετοιμασία του καθαριστικού

Μόλις τελειώσουν οι τοίχοι, ετοιμάστε το προϊόν καθαρισμού. Για να το κάνετε αυτό θα χρειαστείτε ζεστό νερό, υγρό πιάτων και μια κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Ρίξτε τα στον κουβά και ανακατέψτε καλά μέχρι να προκύψει ένα ομοιογενές διάλυμα. Αυτό είναι εξαιρετικά αποτελεσματικό στο να μαλακώνει την κόλλα ταπετσαρίας και να την αφαιρέσει ευκολότερα.

Ωστόσο, αν η κόλλα είναι πολύ δυνατή, προσθέστε στο διάλυμα λευκό ξύδι. Υπολογίστε περίπου 1/4 φλιτζάνι ξύδι ανά 1 λίτρο νερού.

Εφαρμόστε το καθαριστικό στην ταπετσαρία

Με τα χέρια σας προστατευμένα με λαστιχένια γάντια, πάρτε το σφουγγάρι και βουτήξτε το στο καθαριστικό διάλυμα. Στη συνέχεια τρίψτε την ταπετσαρία και αφήστε να δράσει για λίγα λεπτά.

Μετά η ταπετσαρία θα γίνει γρήγορα πιο απαλή. Σε αυτό το σημείο, θα πρέπει να την αφαιρέσετε αμέσως και να σκουπίσετε τα υπολείμματα της κόλλας με ένα καθαρό πανί.

Ξύστε τον τοίχο

Μόλις αφαιρεθεί η ταπετσαρία, η εργασία δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί. Πρέπει να τρίψετε τους τοίχους με μια σπάτουλα για να αφαιρέσετε τα υπολείμματα ταπετσαρίας και κόλλας ταυτόχρονα. Στη συνέχεια, πετάξτε τα σκουπίδια στον κάδο απορριμμάτων.

πηγή φωτογραφίας

Δείτε επίσης Το να Ρίχνετε το Λάδι από Κονσέρβα Τόνου στο Νεροχύτη Είναι Βλαβερό

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 5 / 5. Αξιολογήσεις: 1

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

καμένη γλώσσα,ανακούφιση καμένης γλώσσας,συμβουλές υγείας,υγεία,

Πως να Ανακουφίσετε μια Καμένη Γλώσσα ή Στόμα

Γιατί ΔΕΝ Πρέπει να Φοράτε τις Παντόφλες σας Όλη Μέρα - Aπενεργοποίηση των μυών και Δύσκαμπτα Πόδια

Γιατί ΔΕΝ Πρέπει να Φοράτε τις Παντόφλες σας Όλη Μέρα – Aπενεργοποίηση των μυών και Δύσκαμπτα Πόδια