Η κλασική κονσέρβα τόνου σε λάδι χρησιμοποιείται πολύ συχνά στα πιάτα μας, είτε ως γαρνιτούρα για σαλάτα, είτε σε ένα νόστιμο σάντουιτς είτε ως συνοδευτικό ενός κρύου πιάτου. Ειδικά γιατί ετοιμάζεται γρήγορα και εύκολα. Αλλά πού συνήθως ρίχνεται το λάδι από την κονσέρβα τόνου; Στον νεροχύτη της κουζίνας, σωστά; Είναι κάτι που κάνουμε σχεδόν όλοι μας και που από μόνο του φαίνεται πολύ λογικό. Δεν το συνειδητοποιείτε, αλλά αυτό μπορεί να βλάψει σημαντικά το περιβάλλον και να προκαλέσει απροσδόκητα προβλήματα στο σπίτι. Τι συμβαίνει όταν το ίδιο λάδι χρησιμοποιείται για τηγάνισμα ξανά και ξανά
Γιατί δεν πρέπει να πετάτε το λάδι από κονσέρβα τόνου στον νεροχύτη
Σίγουρα θα σας φανεί φυσιολογικό να πετάτε αυτό το λάδι που δεν καταναλώνετε. Μόνο που, όπως και τα μαγειρικά λάδια, δεν είναι ανακυκλώσιμο και ως εκ τούτου μολύνει το περιβάλλον. Αλλά δεν σταματά εκεί: μόλις χυθεί στον νεροχύτη, μπορεί επίσης να προκαλέσει φράξιμο στην αποχέτευση. Αυτό προκαλεί δυσάρεστες οσμές και στασιμότητα νερού. Και θα πρέπει να αποφεύγετε τη χρήση εξίσου ρυπογόνων και επιβλαβών χημικών για τον καθαρισμό του νεροχύτη. Έτσι, για να αποφύγετε όλες αυτές τις ταλαιπωρίες, είναι καλύτερα να συνηθίσετε να μην ρίχνετε αυτό το λάδι στον νεροχύτη.
Πώς όμως να απαλλαγείτε από αυτό; Η καλύτερη λύση είναι να ρίξετε το λάδι σε ένα βάζο ή μπουκάλι, σαν να ήταν λάδι τηγανίσματος. Αποθηκεύστε το σε δροσερό μέρος πριν το πάτε σε ειδικό σημείο συλλογής χρησιμοποιημένων βρώσιμων ελαίων.
πηγή φωτογραφίας
Δείτε επίσης Τι να κάνουμε το λάδι που έχουμε τηγανίσει και είναι για πέταμα.