Για να κόψετε τα λαχανικά και τα φρούτα σας σε φέτες ή να κόψετε το κρέας, είναι απαραίτητο ένα κοφτερό μαχαίρι. Τούτου λεχθέντος, υπάρχει ένας εύκολος και έξυπνος τρόπος για να ακονίσετε τη λεπίδα των μαχαιριών σας με ένα συστατικού που έχετε όλοι στο σπίτι. Αναμείξετε Οδοντόκρεμα και Σαμπουάν: Το Θαυματουργό Καθαριστικό Γενικής Χρήσης
Πώς να ακονίσετε ένα κουζινομάχαιρο που δεν κόβει καλά με οδοντόκρεμα
Εάν το μαχαίρι σας δεν μπορεί πλέον να κόψει εύκολα μια χαρτοπετσέτα ή την τρυφερή σάρκα μιας ντομάτας, σημαίνει ότι πρέπει να ακονιστεί και η οδοντόκρεμα θα σας βοηθήσει χωρίς να δεν θέτει σε κίνδυνο την ασφάλειά σας όταν το ακονίζετε.
Θα χρειαστείτε:
Οδοντόκρεμα
Μια χαρτοπετσέτα
Ένα πορσελάνινο μπολ ή πιάτο που έχει λειαντική βάση
Αλάτι και λευκό ξύδι
Μια βούρτσα πιάτων
Οδηγίες:
- Και στις δύο πλευρές του καθαρού σας μαχαιριού, απλώστε οδοντόκρεμα.
- Στη συνέχεια, τρίψτε τη λεπίδα με την οδοντόκρεμα χρησιμοποιώντας τη χαρτοπετσέτα. Ωστόσο, να είστε προσεκτικοί με το χέρι σας, για να μην πληγωθείτε.
- Αναποδογυρίστε το μπολ και πασπαλίστε ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι και ένα κουταλάκι του γλυκού λευκό ξύδι στο χείλος της βάσης του. Αυτό το μείγμα θα δημιουργήσει μια χημική αντίδραση που θα κάνει πιο αποτελεσματικό το ακόνισμα του μαχαιριού.
- Λιμάρετε την άκρη του μαχαιριού προς μία κατεύθυνση με γωνία 20 μοιρών. Προσοχή: μην κάνετε άσκοπες κινήσεις πέρα δώθε. Επαναλάβετε την ίδια λειτουργία από την άλλη πλευρά για να ακονίσετε και τις δύο πλευρές της λεπίδας.
- Ξεπλύνετε το μαχαίρι με καθαρό νερό χρησιμοποιώντας τη βούρτσα πιάτων. Με αυτόν τον τρόπο παρατείνετε τη διάρκεια ζωής των μαχαιριών και εξοικονομείτε χρόνο και αποτελεσματικότητα στην κουζίνα.
πηγή φωτογραφίας
Δείτε επίσης Πως να Αφαιρέσετε τις Γρατσουνιές στην Οθόνη του Τηλεφώνου σας με Οδοντόκρεμα