Το να ρίξετε αλάτι σε ένα σφουγγάρι πιάτων μπορεί να φαίνεται περίεργο στην αρχή. Ωστόσο, έχει επιστημονική βάση. Το αλάτι είναι ένας φυσικός αντιβακτηριακός παράγοντας, γνωστός για τις απολυμαντικές και απολυμαντικές του ιδιότητες. Μπύρα με Αλάτι: Ένα Φυσικό Καθαριστικό Πολλαπλών Χρήσεων
Το αλάτι στο σφουγγάρι, δημιουργεί ένα περιβάλλον εχθρικό για τα βακτήρια και άλλους επιβλαβείς μικροοργανισμούς. Έτσι αποτρέπει την ανάπτυξη βακτηρίων, μειώνοντας τον κίνδυνο διασταυρούμενης μόλυνσης στην κουζίνα.
Το ξύδι, ένα άλλο κοινό συστατικό της κουζίνας, είναι γνωστό για τις αντιβακτηριδιακές και αντιμυκητιακές του ιδιότητες. Όταν συνδυάζεται με αλάτι, ενισχύει το απολυμαντικό αποτέλεσμα. Το ξύδι βοηθά επίσης στη διάλυση των υπολειμμάτων τροφών και του λίπους, αφήνοντας το σφουγγάρι σας καθαρό και χωρίς μυρωδιές.
Δείτε ακόμη Αλάτι στη Σκούπα: Καλύτερο από Απορρυπαντικό Δαπέδου
Οδηγίες χρήσης:
- Ρίξτε μπόλικο αλάτι σε βρεγμένο σφουγγάρι.
- Στη συνέχεια περιχύστε το αλάτι με λευκό ξύδι για να καλυφθεί εντελώς το σφουγγάρι.
- Αφήστε για περίπου 15 λεπτά. Αυτή η διάρκεια επιτρέπει στο μείγμα να διεισδύσει βαθιά στους πόρους του σφουγγαριού και να δράσει αποτελεσματικά ενάντια στα βακτήρια.
- Αναποδογυρίστε το σφουγγάρι και επαναλάβετε τη διαδικασία από την άλλη πλευρά.
- Τέλος, ξεπλύνετε το σφουγγάρι με καθαρό νερό και είναι έτοιμο να χρησιμοποιηθεί ξανά.
Συχνότητα καθαρισμού και αντικατάσταση σφουγγαριού
Για να διατηρήσετε μια καθαρή και υγιεινή κουζίνα, συνιστάται να καθαρίζετε το σφουγγάρι με αυτόν τον τρόπο τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα. Ωστόσο, τα σφουγγάρια πιάτων μπορούν ακόμα να φιλοξενούν βακτήρια. Επομένως, συνιστάται η τακτική αντικατάστασή τους, ιδανικά κάθε δύο έως τέσσερις εβδομάδες.
Άλλες συμβουλές για να διατηρείτε ένα σφουγγάρι καθαρό
- Μετά από κάθε χρήση, ξεπλένετε το σφουγγάρι με ζεστό νερό για να αφαιρέσετε τα υπολείμματα τροφών και σαπουνιού.
- Στεγνώστε το σφουγγάρι μετά από κάθε χρήση. Τα βακτήρια αναπτύσσονται πιο γρήγορα σε υγρά περιβάλλοντα.
- Μπορείτε επίσης να απολυμάνετε το σφουγγάρι στο φούρνο μικροκυμάτων. Βρέξτε το σφουγγάρι και τοποθετήστε το στο φούρνο σε υψηλή θερμοκρασία για ένα λεπτό.
πηγή φωτογραφίας
Δείτε επίσης Οι Κατασκευαστές Ψυγείων μας το Κρύβουν! Όλοι Πρέπει να Βάζουν Αλάτι στο Ράφι του Ψυγείου