in , , , ,

Γιατί Είναι Απαραίτητο να Ρίξετε Αλάτι στο Σφουγγάρι πριν Πλύνετε τα Πιάτα

αλάτι σε σφουγγάρι πιάτων,συμβουλές καθαρισμού,καθαρισμός,χρήσιμα,
αλάτι σε σφουγγάρι πιάτων,συμβουλές καθαρισμού,καθαρισμός,χρήσιμα,

Το να ρίξετε αλάτι σε ένα σφουγγάρι πιάτων μπορεί να φαίνεται περίεργο στην αρχή. Ωστόσο, έχει επιστημονική βάση. Το αλάτι είναι ένας φυσικός αντιβακτηριακός παράγοντας, γνωστός για τις απολυμαντικές και απολυμαντικές του ιδιότητες. Μπύρα με Αλάτι: Ένα Φυσικό Καθαριστικό Πολλαπλών Χρήσεων

Γιατί Είναι Απαραίτητο να Ρίξετε Αλάτι στο Σφουγγάρι πριν Πλύνετε τα Πιάτα

Το αλάτι στο σφουγγάρι, δημιουργεί ένα περιβάλλον εχθρικό για τα βακτήρια και άλλους επιβλαβείς μικροοργανισμούς. Έτσι αποτρέπει την ανάπτυξη βακτηρίων, μειώνοντας τον κίνδυνο διασταυρούμενης μόλυνσης στην κουζίνα.

Το ξύδι, ένα άλλο κοινό συστατικό της κουζίνας, είναι γνωστό για τις αντιβακτηριδιακές και αντιμυκητιακές του ιδιότητες. Όταν συνδυάζεται με αλάτι, ενισχύει το απολυμαντικό αποτέλεσμα. Το ξύδι βοηθά επίσης στη διάλυση των υπολειμμάτων τροφών και του λίπους, αφήνοντας το σφουγγάρι σας καθαρό και χωρίς μυρωδιές.

Δείτε ακόμη Αλάτι στη Σκούπα: Καλύτερο από Απορρυπαντικό Δαπέδου

Οδηγίες χρήσης:

  • Ρίξτε μπόλικο αλάτι σε βρεγμένο σφουγγάρι.
  • Στη συνέχεια περιχύστε το αλάτι με λευκό ξύδι για να καλυφθεί εντελώς το σφουγγάρι.
  • Αφήστε για περίπου 15 λεπτά. Αυτή η διάρκεια επιτρέπει στο μείγμα να διεισδύσει βαθιά στους πόρους του σφουγγαριού και να δράσει αποτελεσματικά ενάντια στα βακτήρια.
  • Αναποδογυρίστε το σφουγγάρι και επαναλάβετε τη διαδικασία από την άλλη πλευρά.
  • Τέλος, ξεπλύνετε το σφουγγάρι με καθαρό νερό και είναι έτοιμο να χρησιμοποιηθεί ξανά.

Συχνότητα καθαρισμού και αντικατάσταση σφουγγαριού

Για να διατηρήσετε μια καθαρή και υγιεινή κουζίνα, συνιστάται να καθαρίζετε το σφουγγάρι με αυτόν τον τρόπο τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα. Ωστόσο, τα σφουγγάρια πιάτων μπορούν ακόμα να φιλοξενούν βακτήρια. Επομένως, συνιστάται η τακτική αντικατάστασή τους, ιδανικά κάθε δύο έως τέσσερις εβδομάδες.

Άλλες συμβουλές για να διατηρείτε ένα σφουγγάρι καθαρό

  • Μετά από κάθε χρήση, ξεπλένετε το σφουγγάρι με ζεστό νερό για να αφαιρέσετε τα υπολείμματα τροφών και σαπουνιού.
  • Στεγνώστε το σφουγγάρι μετά από κάθε χρήση. Τα βακτήρια αναπτύσσονται πιο γρήγορα σε υγρά περιβάλλοντα.
  • Μπορείτε επίσης να απολυμάνετε το σφουγγάρι στο φούρνο μικροκυμάτων. Βρέξτε το σφουγγάρι και τοποθετήστε το στο φούρνο σε υψηλή θερμοκρασία για ένα λεπτό.

πηγή φωτογραφίας

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Δείτε επίσης Οι Κατασκευαστές Ψυγείων μας το Κρύβουν! Όλοι Πρέπει να Βάζουν Αλάτι στο Ράφι του Ψυγείου

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 1 / 5. Αξιολογήσεις: 1

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

στέγνωμα ρούχων,συμβουλές για ρούχα,χρήσιμα,

Η Ιαπωνική Μέθοδος για Γρήγορο Στέγνωμα των Ρούχων το Χειμώνα

Κάψατε το Πουκάμισό σας με το Σίδερο: Μην το Πετάξετε, Μπορείτε να το Φτιάξετε

Κάψατε το Πουκάμισό σας με το Σίδερο: Μην το Πετάξετε, Μπορείτε να το Φτιάξετε