in , , , ,

Εάν Δείτε Αυτό στα Φυτά και τα Δέντρα σας, Αφαιρέστε το Αμέσως

Εάν Δείτε Αυτό στα Φυτά και τα Δέντρα σας, Αφαιρέστε το Αμέσως
Εάν Δείτε Αυτό στα Φυτά και τα Δέντρα σας, Αφαιρέστε το Αμέσως

Αν παρατηρήσετε σακούλες από κλαδάκια να κρέμονται από τα φυτά και τα δέντρα σας, ήρθε η ώρα να αναλάβετε δράση. Αυτές μπορεί να είναι το σπίτι των ψυχίδων και πρέπει να τις ξεφορτωθείτε το συντομότερο δυνατόν! Πώς να Φτιάξετε ένα Φυσικό Φυτοφάρμακο με Ληγμένο Γάλα

Εάν Δείτε Αυτό στα Φυτά και τα Δέντρα σας, Αφαιρέστε το Αμέσως

Τι είναι οι ψυχίδες

Είναι κάμπιες της οικογένειας των σκώρων Psychidae που πήραν το όνομά τους από τη «σακούλα κλαδιών» που κουβαλούν μαζί τους. Στην πραγματικότητα είναι ένα κουκούλι που φτιάχνουν πλέκοντας το μετάξι με φύλλα, κλαδιά, φλοιό, ακόμη και λειχήνες, και τις βοηθά επίσης να καμουφλάρονται. Το κουκούλι συνεχίζει να μεγαλώνει καθώς η κάμπια μεγαλώνει μέχρι να γίνει σκόρος και να πετάξει μακριά.

Δείτε ακόμη Αν Δείτε Αυτά τα Αυγά στον Κήπο σας, Κάψτε τα Αμέσως

Πώς μπορούν οι ψυχίδες να βλάψουν τον κήπο και τα φυτά

Οι ψυχικές με αειθαλείς ποικιλίες όπως κέδροι, έλατα, πεύκα, έλατα και κουμαριές. Μια μεγάλη ομάδα από αυτά αρκεί για να αφαιρέσει τα φύλλα και τις βελόνες από θάμνους και δέντρα. Αυτό εμποδίζει τη φωτοσύνθεση και οδηγεί σε καθυστερημένη ανάπτυξη.

Επιπλέον, τα κουκούλια από τα κλαδιά συχνά προσθέτουν ανεπιθύμητο βάρος στα φύλλα και τους μίσχους, αυξάνοντας τον κίνδυνο θραύσης, ειδικά σε καιρό με αέρα.

Πως να απαλλαγείτε από τα κουκούλια

  • Χειροκίνητα: Εντοπίστε τα κουκούλια και αφαιρέστε τα προσεκτικά από το φυτό. Απορρίψτε τα σε μια σφραγισμένη σακούλα.
  • Εντομοκτόνα: Αν τα δείτε ψηλότερα στα δέντρα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εντομοκτόνα. Προτιμήστε ένα που έχει Bacillus thuringiensis (Bt) – θα είναι ασφαλές για κατοικίδια και ανθρώπους.
  • Φυσικοί θηρευτές: Μπορείτε επίσης να ενθαρρύνετε τα πουλιά και τις σφήκες στον κήπο. Τους αρέσει να τσιμπολογούν τις κάμπιες και τα σκουλήκια και θα κρατούν υπό έλεγχο τους πληθυσμούς τους για εσάς.

πηγή φωτογραφιών

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Δείτε επίσης Μπάλα του Τένις σε Οπωροφόρα Δέντρα: Γιατί τις Βλέπουμε Να Κρέμονται

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Σαπούνι στο Ψυγείο: Αφήστε το Μέσα πριν Πάτε για Ύπνο

γήινη διακόσμηση σπιτιού,ιδέες διακόσμησης σπιτιού,διακόσμηση,

62 Σύγχρονες Ιδέες Γήινης Διακόσμησης Σπιτιού