in , ,

Τρίχες μέσα στο δέρμα: Το κόλπο για να απαλλαγείτε οριστικά και να αποφύγετε τις κύστες

Τρίχες μέσα στο δέρμα: Το κόλπο για να απαλλαγείτε οριστικά και να αποφύγετε τις κύστες
Τρίχες μέσα στο δέρμα: Το κόλπο για να απαλλαγείτε οριστικά και να αποφύγετε τις κύστες

Ταλαιπωρείστε από τρίχες που μπαίνουν μέσα στο δέρμα; Μην ανησυχείτε, καθώς με τα παρακάτω κόλπα θα απαλλαγείτε οριστικά και θα αποφύγετε τις κύστες.

Έχετε παράξενα εξογκώματα στο δέρμα σας κάθε τόσο που δεν μοιάζουν με σπυράκια ή κνίδωση; Είναι πιθανό να έχετε τρίχες που φυτρώνουν προς τα μέσα. Είναι πάντα μια δυσάρεστη και απροσδόκητη έκπληξη και τις περισσότερες φορές συμβαίνει στο πρόσωπο, τα πόδια, τη μασχάλη ή τη ζώνη του μπικίνι, αλλά μπορεί να εμφανιστεί παντού. 

Οι τρίχες που φυτρώνουν προς τα μέσα δεν είναι σίγουρα απειλητικές για την υγεία, αλλά είναι τόσο ενοχλητικές και αντιαισθητικές. Υπάρχουν μερικοί εύκολοι τρόποι για να απαλλαγείτε από τις στριμμένες τρίχες και να αποφύγετε την επανεμφάνισή τους.

Οι στριμμένες τρίχες αρχίζουν να αναπτύσσονται μεσα στο δέρμα αντί να μεγαλώνουν από αυτό. Είναι πολύ ενοχλητικές, ερεθίζουν το δέρμα και προκαλούν πολύ φαγούρα, ενώ μερικές φορές μπορεί ακόμη και προκληθεί μόλυνση και να μετατραπεί σε επώδυνη πληγή.

Μη χρήση κρέμας ξυρίσματος

Εάν δεν σας αρέσει να μαλακώνετε το δέρμα σας πριν το ξύρισμα και απλά να το ξυρίζετε στεγνά, το ξυράφι καταλήγει να ακονίζει τις άκρες των τριχών και αυτό μπορεί να προκαλέσει μια τρίχα να μεγαλώσει προς τα μέσα. Για να το αποφύγετε, χρησιμοποιήστε κρέμα ή τζελ ξυρίσματος πριν το ξύρισμα και ενυδατική κρέμα μετά.

Τρίχες μέσα στο δέρμα
© Depositphotos.com

Φοράτε στενά ρούχα

Εάν φοράτε συχνά στενά ρούχα, αυτό μπορεί να εμποδίσει τις τρίχες να αναπτυχθούν προς τη σωστή κατεύθυνση. Αντίθετα, θα αρχίσουν να αναπτύσσονται στο δέρμα. Η λύση είναι πολύ απλή, μην φοράτε στενά ρούχα όλη την ώρα.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Χρησιμοποιείτε τσιμπιδάκια φρυδιών

Το τσίμπημα των τριχών μπορεί να είναι μια άλλη αιτία για τα μαλλιά που μεγαλώνουν προς τα μέσα. Μερικές φορές τα τσιμπιδάκια δεν τραβούν εντελώς τις τρίχες, απλώς τις τεντώνουν. Και ενώ τεντώνεται, καμπυλώνει και μπορεί να μεγαλώσει μέσα στο δέρμα.

Η λύση είναι να ενυδατώσετε το δέρμα με μια ενυδατική κρέμα ή λάδι καρύδας πριν χρησιμοποιήσετε το τσιμπιδάκι.

Δεν κάνετε βαθύ καθαρισμό

Μερικές φορές, το νεκρό δέρμα μπορεί να μπλοκάρει την επιφάνεια του δέρματος, κάτι που αναγκάζει τις τρίχες που αναπτύσσονται μέσα σε αυτό να αναπτυχθούν πλάγια κάτω από το δέρμα, αντί προς τα πάνω.

Η λύση για αυτό είναι η απολέπιση. Χρησιμοποιήστε ένα γάντι απολέπισης για το σώμα και scrub και μάσκες απολέπισης για το πρόσωπο. Και μην γίνεστε υπερβολικοί, οι ειδικοί ομορφιάς συνιστούν τη χρήση απολέπισης όχι περισσότερο από δύο φορές την εβδομάδα.

via athensmagazine

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Avatar

Written by toftiaxa.gr

Αγάπη και πάθος για δημιουργία με απλά και καθημερινά υλικά. Ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση υλικών. Αγαπημένη, η διακόσμηση και οι λύσεις για μικρούς χώρους καθώς και οι πρακτικές και νόστιμες συνταγές

27 Κουρέματα για Λεπτά Μαλλιά Ώστε να Αποκτήστε Ογκώδη Εμφάνιση

27 Κουρέματα για Λεπτά Μαλλιά Ώστε να Αποκτήστε Ογκώδη Εμφάνιση

Είστε παθιασμένοι με τα λουλούδια; Στη συνέχεια, θα πρέπει να εξετάσετε τη διακόσμηση του σπιτιού σας και για το το χειμώνα με όμορφα φυτά.

Χειμωνιάτικα φυτά ανθεκτικά στο κρύο για να διακοσμήσετε το μπαλκόνι ή τη βεράντα σας