in , ,

10 Συμβουλές Ομορφιάς για το Χειμώνα Ώστε να Διατηρήσετε το Δέρμα σας Άψογο

χειμερινές συμβουλές ομορφιάς,ομορφιά,φροντίδα δέρματος,
10 Συμβουλές Ομορφιάς για το Χειμώνα Ώστε να Διατηρήσετε το Δέρμα σας Άψογο

Το να διατηρείτε το δέρμα σας λαμπερό και υγιές είναι μια πρόκληση, ειδικά το χειμώνα. Ο καιρός μπορεί να κάνει το δέρμα σας να χάσει τη φυσική του υγρασία, οδηγώντας σε ξηρό δέρμα και φαγούρα. Στη χειρότερη περίπτωση, μπορεί να έχετε ακόμη και ψωρίαση, έκζεμα και άλλα δερματικά προβλήματα. Έτσι, για να το αποφύγετε, ακολουθούν μερικές συμβουλές για τη χειμερινή περιποίηση της επιδερμίδας που θα σας βοηθήσουν να διατηρήσετε την ομορφιά σας. ΣΚΑΣΜΕΝΑ ΧΕΡΙΑ: 5 Πολύτιμες Συμβουλές για να Έχετε Απαλά Χέρια Όλο το Χειμώνα

Προστατέψετε το δέρμα σας

10 Συμβουλές Ομορφιάς για το Χειμώνα Ώστε να Διατηρήσετε το Δέρμα σας Άψογο

Μείνετε ενυδατωμένες

Το να παραμένετε ενυδατωμένες και να ενυδατώνετε το δέρμα σας είναι απαραίτητο κάθε εποχή, ειδικά το χειμώνα. Ο χειμώνας φέρνει πιο ξηρό αέρα, είτε είναι μέσα είτε έξω από το σπίτι σας. Έτσι, το νερό εξατμίζεται εύκολα από το σώμα σας. Πρέπει να διατηρήσετε την ισορροπία υγρασίας του δέρματός σας. Πίνετε αρκετό νερό και χρησιμοποιήστε προϊόντα για να διατηρήσετε το δέρμα σας ενυδατωμένο.

Μην κάνετε υπερβολική απολέπιση

Η απολέπιση είναι απαραίτητη για την απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων του δέρματος. Ωστόσο, η υπερβολική απολέπιση μπορεί να οδηγήσει σε πολλά δερματικά προβλήματα. Ο ξηρός, κρύος καιρός του χειμώνα ήδη βλάπτει τον φραγμό του δέρματος σας, επομένως πρέπει να είστε προσεκτικές. Μπορείτε να κάνετε απολέπιση μία φορά την εβδομάδα, καθώς αυτό προάγει τη βελτιωμένη απορρόφηση του προϊόντος και την αναγέννηση του δέρματος.

Επιπλέον, θα πρέπει να κάνετε απολέπιση στο δέρμα σας ανάλογα με τον τύπο του. Κάντε ελαφριά απολέπιση εάν το δέρμα σας είναι πολύ ξηρό. Μία φορά την εβδομάδα είναι αρκετή αν έχετε λιπαρό και μικτό δέρμα.

Επιλέξτε τα σωστά προϊόντα

Ο καιρός του χειμώνα είναι διαφορετικός από του καλοκαιριού. Επομένως, πρέπει να προσαρμόσετε τη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας ακολουθώντας αυτό. Το μυστικό για λαμπερό, υγιές δέρμα το χειμώνα είναι να χρησιμοποιείτε απαλά προϊόντα περιποίησης. Για να αποτρέψετε την αφαίρεση του φυσικού φραγμού υγρασίας από το δέρμα σας, επιλέξτε καθαριστικά που περιλαμβάνουν επίσης ενυδατικές ιδιότητες.

Χρησιμοποιήστε ορούς ενυδάτωσης, κεραμίδια, υαλουρονικό οξύ και προϊόντα που περιέχουν γλυκερίνη για να βοηθήσετε στην αναδόμηση του φραγμού υγρασίας του δέρματός σας εάν έχετε ακμή ή επιδημίες. Οι στυπτικές λοσιόν, οι φλούδες και οι μάσκες πρέπει να αποφεύγονται το χειμώνα καθώς μπορεί να στεγνώσουν το δέρμα σας.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Αποφύγετε οτιδήποτε ερεθίζει το δέρμα

Εάν έχετε έκζεμα ή άλλες χρόνιες δερματικές παθήσεις, τηρήστε αυτόν τον κανόνα. Το δέρμα είναι τόσο ευαίσθητο κατά τη διάρκεια του χειμώνα που μπορεί να πάθει φλεγμονή από αλλεργιογόνα. Εκτός από την επιλογή απαλών προϊόντων, θα πρέπει να προσέξετε και τα ρούχα σας.

Πολλοί άνθρωποι είναι αλλεργικοί στο μαλλί. Ωστόσο, είναι δύσκολο να αποφύγετε να φορέσετε τα χειμωνιάτικα πλεκτά σας. Αν βρεθείτε σε παρόμοια κατάσταση, φοράτε πάντα χειμερινά ρούχα από μαλλί υψηλής ποιότητας. Η καλύτερη επιλογή θα είναι τα βαμβακερά ρούχα για το κρύο.

Δείτε ακόμη Γήρανση δέρματος και Ρυτίδες: Τα δυο υλικά που μπορούν να σβήσουν τα σημάδια του χρόνου κάτα 20 χρόνια

Σωστή διατροφή

Τρώτε άφθονα φρούτα και λαχανικά εποχής. Τα μούρα είναι μια φανταστική πηγή βιταμινών και αντιοξειδωτικών που χρειάζεται το σώμα για να διατηρεί το δέρμα υγιές το χειμώνα. Επιλέξτε σμέουρα, κεράσια, βατόμουρα, σταφύλια ή φράουλες.

Επιπλέον, μπορείτε να αναπληρώσετε την αφυδάτωση που μπορεί να αντιμετωπίζετε τρώγοντας φρούτα, λαχανικά, σούπες, σαλάτες, χυμούς και γάλα, μεταξύ άλλων τροφών. Το σώμα σας θα λάβει τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται για να διατηρήσει υγιές δέρμα με αυτόν τον τρόπο.

Άσκηση

Η ζεστή φωλιά στο κρεβάτι σας μπορεί να είναι δελεαστική, αλλά δεν θα κρατήσει το δέρμα σας λαμπερό και όμορφο. Είναι μια πρόκληση να ανταλλάξετε τις ζεστές κουβέρτες σας με την πρωινή άσκηση, αλλά είναι απαραίτητο να διατηρήσετε υγιές δέρμα. Ο καρδιακός σας ρυθμός θα αυξηθεί με την άσκηση, αυξάνοντας την ποσότητα αίματος που φτάνει στο δέρμα και τα όργανά σας.

Χρησιμοποιήστε ρετινόλη

Ο ψυχρός αέρας του χειμώνα μπορεί να προκαλέσει ξηρότητα στο δέρμα σας. Η ρετινόλη είναι μια υπέροχη προσθήκη στη ρουτίνα ομορφιάς σας. Είναι ένα παράγωγο βιταμίνης Α που ρυθμίζει την παραγωγή σμήγματος και μειώνει τις ρυτίδες, τις κηλίδες και τις λεπτές γραμμές. Ενισχύει επίσης την υφή του δέρματος και καταπολεμά το ξεφλούδισμα και την υπερβολική ξηρότητα.

Για να αποφύγετε τον ερεθισμό, ξεκινήστε με ρετινόλη με συγκέντρωση 0,2% έως 0,3% και χρησιμοποιήστε τη μία ή δύο φορές την εβδομάδα. Μπορείτε να αυξήσετε τη συχνότητα σε μία φορά κάθε δεύτερη μέρα, εάν δεν υπάρχουν προβλήματα για να επωφεληθείτε από αυτό το ισχυρό συστατικό περιποίησης της επιδερμίδας.

Τα γυαλιά ηλίου είναι απαραίτητα

Αυτός ο κανόνας ισχύει ιδιαίτερα σε όσους κατοικούν σε περιοχές με πολλές χιονοπτώσεις. Η τραχύτητα του ήλιου και του χιονιού μπορεί να βλάψει το δέρμα γύρω από τα μάτια, με αποτέλεσμα ρυτίδες, καφέ κηλίδες και άλλα προβλήματα. Έτσι, αν βγείτε έξω, φροντίστε να φοράτε γυαλιά ηλίου υψηλής ποιότητας που εμποδίζουν τις ακτίνες UV.

Να είστε συνεπείς με τη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας

Η συνέπεια είναι το κλειδί για να δείτε οποιοδήποτε αποτέλεσμα για τα πάντα. Δεν χρειάζεστε κάτι σύνθετο. Μια βασική και εύκολη ρουτίνα περιποίησης είναι αρκετή. Καθαρίστε το δέρμα σας μία ή δύο φορές την ημέρα, ιδανικά ακριβώς πριν τον ύπνο και το πρωί.

Χρησιμοποιήστε μια ήπια καθημερινή ενυδατική κρέμα για να σφραγίσετε την υγρασία μετά τον καθαρισμό του προσώπου σας το πρωί. Χρησιμοποιήστε μια κρέμα όλη τη νύχτα ή μια παχύρρευστη ενυδατική κρέμα τη νύχτα. Αυτή η ρουτίνα γίνεται καλύτερα σε βρεγμένο δέρμα καθώς το φρεσκοκαθαρισμένο δέρμα απορροφά την υγρασία πιο αποτελεσματικά.

πηγή φωτογραφιών

Δείτε επίσης Γιατί να τρίψεις Ντομάτα στο Πρόσωπο: 3 Σπιτικές Θεραπείες Ομορφιάς με Ντομάτα για Λαμπερό Δέρμα

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

30 Ακαταμάχητα Κοντά Χριστουγεννιάτικα Νύχια Τέλεια για την Εορταστική Σεζόν

30 Ακαταμάχητα Κοντά Χριστουγεννιάτικα Νύχια Τέλεια για την Εορταστική Σεζόν

Γυναίκες άνω των 50: Κομψά κουρέματα που θα αναδείξουν τη γοητεία σας και θα σας κάνουν να δείχνετε νεότερες

Γυναίκες άνω των 50: Κομψά κουρέματα που θα αναδείξουν τη γοητεία σας και θα σας κάνουν να δείχνετε νεότερες