Τα στολίδια με αποξηραμένα φρούτα είναι ο τέλειος και φυσικός τρόπος για να προσθέσετε μια εορταστική πινελιά στην χριστουγεννιάτικη διακόσμηση σας. Τα φρούτα που διατίθενται τη χειμερινή περίοδο είναι ιδανικά για αποξήρανση και χρήση σε φυσικές διακοσμήσεις ή ως στολίδια για το χριστουγεννιάτικο δέντρο. Γίνονται εύκολα, δίνουν μια όμορφη γήινη πινελιά και μυρίζουν υπέροχα!
Δείτε παρακάτω βήμα – βήμα την διαδικασία για να φτιάξετε τα δικά σας αποξηραμένα φρούτα!
Για αρχή κόψτε τα φρούτα της επιλογή σας σε φέτες (πορτοκάλια, μήλα, λεμόνια, αχλάδια κτλ) και αφαιρέστε προσεκτικά τους σπόρους εάν υπάρχουν. Χρησιμοποιήστε ένα μαχαίρι με φαρδιά λεπίδα για να εξασφαλίσετε ομοιόμορφο πάχος σε όλα τα φρούτα! Βουτήξτε αν θέλετε τις κομμένες φέτες του μήλου και του αχλαδιού για 2 λεπτά μέσα σε διάλυμα νερού και χυμού λεμονιού σε αναλογία 1/1 για να αποφύγετε τον αποχρωματισμό τους.
Στην συνέχεια τοποθετήστε τις φέτες των φρούτων σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα, αφού πρώτα έχετε στεγνώσει καλά με χαρτί να μην έχουν περίσσια υγρασία, και βάλτε τες στον φούρνο αφού έχει πρώτα προθερμαθεί. Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 100 ℃ στον αέρα και ψήστε για 2 ή και παραπάνω ώρες, γυρίζοντάς τα μία ή περισσότερες φορές αν χρειαστεί μέχρι να στεγνώσουν τα φρούτα (αλλά όχι εντελώς). Οι φέτες πρέπει να διατηρήσουν το χρώμα τους και να μην φαίνονται καφέ γύρω από τις άκρες.
Επειδή ο κάθε φούρνος συμπεριφέρεται διαφορετικά, να ελέγχετε συχνά το χρώμα των φρούτων να μην σκουραίνει, αν συμβεί ή αν θέλετε καλύτερο έλεγχο απλώς χαμηλώστε την θερμοκρασία!
via olagiatospiti