in , , , ,

Προσοχή μοιάζουν: Πώς να Αναγνωρίσετε τη Γλιστρίδα από την Τοξική Ευφορβία

Πώς να Αναγνωρίσετε τη Γλιστρίδα από την Τοξική Ευφορβία
Πώς να Αναγνωρίσετε τη Γλιστρίδα από την Τοξική Ευφορβία

Η γλιστρίδα (Portulaca oleracea) και η τοξική ευφορβία (Euphorbia maculata), συχνά αναπτύσσονται στους ίδιους βιότοπους και μπορούν εύκολα να συγχέονται μεταξύ τους. Ωστόσο, η διάκριση μεταξύ των δύο είναι ζωτικής σημασίας, καθώς η γλιστρίδα είναι ένα νόστιμο, θρεπτικό βρώσιμο ζιζάνιο, ενώ η ευφορβία είναι τοξική και μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό του δέρματος και άλλα προβλήματα υγείας εάν καταναλωθεί. Ενας λεπτομερής οδηγός θα σας βοηθήσει να διακρίνετε με σιγουριά τη γλιστρίδας και την τοξική ευφορβία. Αν Δείτε Αυτό το «Θαυματουργό» Ζιζάνιο στον Κήπο σας, Μην το Ξεριζώσετε, Φάτε το

Πώς να Αναγνωρίσετε τη Γλιστρίδα από την Τοξική Ευφορβία

Σχήμα και υφή φύλλου

Γλιστρίδα: Τα φύλλα της είναι παχιά, χυμώδη και σαρκώδη. Έχουν σχήμα κουπί ή οβάλ, με λεία υφή.
Τοξική ευφορβία: Τα στικτά φύλλα της είναι πιο λεπτά από τα φύλλα της γλιστρίδας, δεν είναι τόσο χυμώδη και μπορεί να έχουν μια ελαφρώς τριχωτή επιφάνεια. Τα φύλλα είναι πιο επιμήκη και συχνά έχουν μια κοκκινοκαφέ κηλίδα στη μέση, που είναι ο λόγος για την κοινή ονομασία της.

Χαρακτηριστικά βλαστού

Γλιστρίδα: Οι βλαστοί της γλιστρίδας είναι επίσης χυμώδεις, που μοιάζουν με την υφή των φύλλων. Είναι κοκκινωποί ή πράσινοί και απλώνονται στο έδαφος, σχηματίζοντας μια εμφάνιση σαν σουβέρ.
Τοξική ευφορβία: Οι βλαστοί της είναι λεπτοί, πιο τριχωτοί από της γλιστρίδα και συχνά παράγουν ένα γαλακτώδες, λευκό κόμμι όταν σπάνε. Αυτό μπορεί να είναι ερεθιστικό για το δέρμα σε ορισμένα άτομα.

Δείτε ακόμη Βρώσιμα Παχύφυτα: 8 Παχύφυτα που Μπορείτε να Φάτε

Εμφάνιση λουλουδιών

Γλιστρίδα: Τα άνθη της γλιστρίδας είναι μικρά, κίτρινα και σε σχήμα αστεριού. Εμφανίζονται συνήθως στις μασχάλες των φύλλων και ανοίγουν μόνο για μικρό χρονικό διάστημα κατά τη διάρκεια της ημέρας, ειδικά σε έντονο ηλιακό φως.
Τοξική ευφορβία: Τα άνθη της είναι μικροσκοπικά και δυσδιάκριτα, συνήθως περιβάλλονται από δύο βράκτια σε σχήμα καρδιάς.

Μοτίβο ανάπτυξης

Γλιστρίδα: Η γλιστρίδα αναπτύσσεται συχνά σε ένα πυκνό μοτίβο που μοιάζει με ψάθα, με τους μίσχους να επεκτείνονται έξω από ένα μόνο σημείο. Τείνει να μένει χαμηλά στο έδαφος.
Τοξική ευφορβία: Παρομοίως, αναπτύσσεται στο έδαφος, αλλά μπορεί να φαίνεται πιο εκτεταμένο και λιγότερο οργανωμένο από τη γλιστρίδα.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Βιότοπος

Και τα δύο φυτά βρίσκονται συχνά σε κήπους, παρτέρια, πεζοδρόμια και άλλες περιοχές. Ωστόσο, η κατανόηση των άλλων διαφορών θα διευκολύνει τον εντοπισμό τους ανεξάρτητα από την τοποθεσία ανάπτυξης τους.

Πρώτα η ασφάλεια

Όταν αναζητάτε τροφή για άγρια φαγώσιμα όπως η γλιστρίδα, είναι σημαντικό να είστε 100% σίγουροι για την ταυτότητα ενός φυτού πριν από την κατανάλωση. Πολλά φυτά έχουν τοξική όψη και η κατανάλωση του λάθος φυτού μπορεί να είναι επιβλαβής ή ακόμα και θανατηφόρος. Εάν έχετε ποτέ αμφιβολίες, είναι πάντα καλύτερο να είστε προσεκτικοί και να αποφεύγετε την κατανάλωση.

πηγή φωτογραφίας

Δείτε επίσης Φυτεύω ένα Δέντρο Κανέλας

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 5 / 5. Αξιολογήσεις: 1

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

τατουάζ με κάκτους,ιδέες για τατουάζ,συμβουλές ομορφιάς,ομορφιά,

40 Ιδέες για Τατουάζ με Κάκτους

Πώς Να Γυαλίσω το Μωσαϊκό Μόνος μου: Το Εύκολο και Αποτελεσματικό κόλπο

Πώς Να Γυαλίσω το Μωσαϊκό Μόνος μου: Το Εύκολο και Αποτελεσματικό κόλπο