Αν χρησιμοποιείτε ξανά τη λαδόκολλα, ξανασκεφτείτε το. Ένα σχετικό σενάριο: μόλις έχετε ψήσει μια παρτίδα μπισκότων και παρατηρείτε ότι η λαδόκολλα είναι ακόμα εντελώς άθικτη. Σχεδόν σαν καινούργια. Έτσι τη φυλάτε για την επόμενη φορά που θα αποφασίσετε να φτιάξετε μερικά νόστιμα και ζεστά σνακ. Αλλά αυτή μπορεί να μην είναι η σωστή κίνηση σύμφωνα με τους ειδικούς. Σαμπουάν με Τοξικά Συστατικά: Μην Αγοράζετε Ποτέ Σαμπουάν που Περιέχουν Αυτά τα 6 Στοιχεία
Γιατί Δεν Πρέπει να Χρησιμοποιείτε την ίδια Λαδόκολλα Δύο Φορές: PFAS
Η επαναχρησιμοποίησης του φύλλου λαδόκολλας μπορεί να μην είναι το πιο υγιεινό πράγμα καθώς έχει επίστρωση σιλικόνης ή PFAS. Τα PFAS είναι ουσίες που δεν υπάρχουν φυσικά στο περιβάλλον. Η σιλικόνη και τα PFAS κάνουν τη λαδόκολλα ανθεκτική στο νερό και το λίπος. Όταν την χρησιμοποιείτε με κανονικό τρόπο, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για αυτές τις ουσίες. Αλλά όταν την επαναχρησιμοποιείτε, αυτές οι χημικές ουσίες ενδέχεται να απελευθερωθούν.
Έτσι, η καλύτερη επιλογή θα ήταν να χρησιμοποιήσετε λαδόκολλα για συνταγές που απαιτούν υψηλότερη θερμοκρασία και να την πετάξετε μετά και να χρησιμοποιήσετε μια φόρμα ψησίματος σιλικόνης για τα μπισκότα και τα κέικ που μπορούν να ψηθούν κάτω από 200 βαθμούς. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να απολαύσετε όλα τα νόστιμα μπισκότα και κέικ σας χωρίς να ανησυχείτε για χημικά.
πηγή φωτογραφίας
Δείτε επίσης Πόσο επικίνδυνο είναι να βάζεις χαρτί υγείας στο κάθισμα σε δημόσια τουαλέτα – Θέλει προσοχή