in , , ,

Φτιάξε αυτά τα απόλυτα μαλακά Brioche. Βουτυρένια γεύση και υφή σαν “σύννεφο”

Φτιάξε αυτά τα απόλυτα μαλακά Brioche. Βουτυρένια γεύση και υφή σαν "σύννεφο"
Φτιάξε αυτά τα απόλυτα μαλακά Brioche. Βουτυρένια γεύση και υφή σαν "σύννεφο"

Αυτό το ψωμάκι Brioche έχει την απόλυτη απαλή και αφράτη υφή, με γλυκιά βουτυρώδη γεύση. Είναι παραδεισένιο όταν βγαίνει φρέσκο και ζεστό από το φούρνο. Αυτή η συνταγή βγάζει αρκετά ψωμάκια brioche, για να μπορείτε να τα αποθηκεύσετε και στην κατάψυξη για να έχετε όταν τα θελήσετε.

Συστατικά για το αφράτα Brioche

Για το πρώτο στάδιο ζύμωσης:

  • 1/3 φλιτζάνι ζεστό πλήρες γάλα
  • 2,25 κουταλιές της σούπας ξηρή μαγιά
  • 1 μεγάλο αυγό σε θερμοκρασία δωματίου
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις (2 φλιτζάνια, μετρημένο) και διαιρεμένο στα δυο

ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ:

  • 1/3 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 4 μεγάλα αυγά ελαφρά χτυπημένα
  • 1μιση φλυτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις,
  • 3/4 φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • βούτυρο για άλειμμα προαιρετικά
  • ασπράδι αυγού για άλειμμα προαιρετικό

Ξεκινήστε με το πρώτο στάδιο ζύμωσης:

Προσθέστε το γάλα, τη μαγιά, το αυγό και 1 φλιτζάνι αλεύρι στο μπολ του μίξερ. Ανακατεύουμε τα υλικά με μια σπάτουλα μέχρι να ενωθούν (θα κολλήσει πολύ).
Πασπαλίζουμε από πάνω το υπόλοιπο φλιτζάνι αλεύρι, σκεπάζοντας εντελώς το παντεσπάνι και αφήνουμε να ξεκουραστεί σε ζεστό μέρος για 30 λεπτά (δεν χρειάζεται να καλύψετε το μπολ με πλαστική μεμβράνη).

Μετά από 30 λεπτά, ελέγξτε ότι υπάρχουν ρωγμές στο αλεύρι. Οι ρωγμές σας ενημερώνουν ότι η μαγιά είναι ενεργή.

Συνεχίζουμε με τη ζύμη:

Προσθέτουμε στο μείγμα από το πρώτο στάδιο ζύμωσης, τη ζάχαρη, το αλάτι, τα αυγά και 1 φλιτζάνι από το αλεύρι.

Τοποθετήστε το μπολ στο μίξερ σας και χρησιμοποιώντας το γάντζο ζύμης, ανακατέψτε σε χαμηλή θερμοκρασία για 1 λεπτό, μέχρι να αρχίσει να ενώνεται η ζύμη. Με το μίξερ να λειτουργεί ακόμα σε χαμηλή ταχύτητα, προσθέτουμε το υπόλοιπο 1/2 φλιτζάνι αλεύρι.
Όταν ενσωματωθεί το αλεύρι, δυναμώνουμε την ταχύτητα σε μέτρια και ανακατεύουμε για 15 λεπτά. Αφού περάσουν 10 λεπτά, εάν η ζύμη σας φαίνεται πολύ χαλαρή, προσθέστε 3 επιπλέον κουταλιές της σούπας αλεύρι, για να βοηθήσετε τη ζύμη να γίνει πιο σκληρή. Φροντίστε να μην τσιγκουνευτείτε το χρόνο και ζυμώστε για 15 λεπτά.
Χαμηλώνετε το μίξερ χαμηλή ταχύτητα και προσθέτετε το βούτυρο, λίγο λίγο τη φορά, περιμένοντας μέχρι να απορροφηθεί κάθε δόση βουτύρου πριν προσθέσετε την επόμενη. Όταν προστεθεί όλο το βούτυρο, ανεβάστε την ταχύτητα σε μέτρια προς υψηλή για ένα λεπτό, στη συνέχεια μειώστε σε μέτρια και ζυμώστε τη ζύμη για 5 λεπτά.

Η ζύμη θα είναι μαλακή και ελαφρώς κολλώδης.
Σκεπάζουμε καλά το μπολ με πλαστική μεμβράνη και το αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 2 ώρες, μέχρι να διπλασιαστεί σε μέγεθος.
Χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα, αναποδογυρίζουμε απαλά τη ζύμη και τη συμπιέζουμε ξανά στον αρχικό της όγκο (προσέχουμε να μην «χτυπήσουμε» πολύ τη ζύμη).
Καλύψτε ξανά το μπολ με πλαστική μεμβράνη και αφήστε το να φουσκώσει στο ψυγείο για μια νύχτα ή για τουλάχιστον 8 ώρες.
Με ένα κοφτερό μαχαίρι, κόψτε απαλά τη ζύμη σας σε 3 μέρη. Κόψτε κάθε τμήμα σε 6 κομμάτια. Μπορείτε να τις κάνετε μπάλες, ή να τα αφήσετε τετράγωνα.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!


Βουτύρωστε τρία ταψιά Τοποθετήστε 6 μπάλες σε κάθε ταψί και στη συνέχεια καλύψτε με πλαστική μεμβράνη. Αφήνουμε να φουσκώσει για 2 ώρες. Όταν είστε έτοιμοι να ψήσετε, προθερμάνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς. Αλείψτε τα ψωμάκια με ασπράδι αυγού αν θέλετε.*


Ψήστε τα Brioche για περίπου 30 λεπτά,. Αν κατά τη διάρκεια του ψησίματος το μπριός σας ροδίσει πολύ, καλύψτε χαλαρά τα ψωμάκια με αλουμινόχαρτο. Μερικές φορές η μετακίνηση του ταψιού σε πιο χαμηλή σχάρα είναι αρκετή για να αποφευχθεί επίσης το υπερβολικό ρόδισμα.

Για να πάρετε την απόλυτη υφή αφήστε τα brioche να κρυώσουν σε μια σχάρα σε θερμοκρασία δωματίου για τουλάχιστον 20 λεπτά. Βέβαια ίσως να μην μπορείτε να αντισταθείτε να δοκιμάσετε λίγο μόλις βγουν ζεστά ζεστά!

φώτο

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 3 / 5. Αξιολογήσεις: 2

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Avatar

Written by toftiaxa.gr

Αγάπη και πάθος για δημιουργία με απλά και καθημερινά υλικά. Ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση υλικών. Αγαπημένη, η διακόσμηση και οι λύσεις για μικρούς χώρους καθώς και οι πρακτικές και νόστιμες συνταγές

φθινοπωρινή σκανδιναβική διακόσμηση,σκανδιναβική διακόσμηση σπιτιού,φθινοπωρινή διακόσμηση,ιδέες φθινοπωρινής διακόσμησης,διακόσμηση σπιτιού,διακόσμηση,

59 Ιδέες Φθινοπωρινής Σκανδιναβικής Διακόσμησης Σπιτιού

Νοθευμένο Ελαιόλαδο: Με Αυτόν Τον τρόπο Μπορείτε να Το Αναγνωρίσετε

Νοθευμένο Ελαιόλαδο: Με Αυτόν Τον τρόπο Μπορείτε να Το Αναγνωρίσετε