in , , ,

Το κόλπο της νοικοκυράς: Κάνε τα λευκά ρούχα να δείχνουν σαν καινούργια, 5 απλά μυστικά για να λάμψουν ξανά

Τα λευκό χρώμα είναι ένα αγαπημένο χρώμα τόσο για τα ρούχα μας και την ένδυσή μας αλλά και για τα σεντόνια μας. Με τον καιρό όμως χάνουν και την λάμψη τους αλλά και είναι δύσκολα να καθαριστούν στο έπακρον μετά από δύσκολους λεκέδες. Ως αποτέλεσμα να χρησιμοποιούμε δαπανηρά απορρυπαντικά ή καθαριστικά λεκέδων για να καθαρίσετε τους λεκέδες στα λευκά μας ρούχα, αλλά και να επαναφέρουμε την λάμψη του λευκού χρώματος. Το κόστος, όμως, δεν εγγυάται πάντα ένα καλό αποτέλεσμα.

Ευτυχώς, όμως, υπάρχουν φυσικοί τρόποι λεύκανσης που μπορούν να σας βοηθήσουν να αφαιρέσετε τους λεκέδες από τα λευκά σας ρούχα και να τα κάνετε σαν καινούργια, χωρίς να υπάρχει κανένας κίνδυνος από τα χημικά.

Φυσικά και όπως γνωρίζουμε οι περισσότεροι χρειάζεται να πλένουμε τα λευκά μας ρούχα μόνα τους. Όσο περισσότερες φορές τα βάλεις στον κάδο του πλυντηρίου μαζί με κάποιο χρωματιστό ρούχο, ή ακόμη και κάποιο γκρι πουκάμισο που ποτέ δεν ξεβάφει, αυξάνεις τις πιθανότητες να τα καταστρέψεις.

Η Carolina McCauley μοιράστηκε στο Instagram προφίλ της τα μυστικά που θα κάνουν τα λευκά ρούχα μετά την πλύση να μοιάζουν σαν καινούργια.

Τα μυστικά για να γίνουν τα λευκά σου ρούχα σαν καινούργια

Πριν κάνεις το οτιδήποτε, σιγουρέψου πως το πλυντήριό σου είναι καθαρό και δεν έχουν απομείνει μέσα στον κάδο αλλά και στα λάστιχα βρωμιές και χνούδια από προηγούμενες πλύσεις.

Επίσης, πριν βάλεις τα άπλυτα στο πλυντήριο πρόσθεσε στον κάδο ½ κούπα σόδα. Αυτό θα βοηθήσει τα ρούχα σου αφού η σόδα αφενός εξουδετερώνει τις άσχημες οσμές, αφετέρου βοηθάει να «ζωντανέψει» το λευκό τους χρώμα.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Ένα ακόμη μυστικό: μην υπερβάλεις με το απορρυπαντικό και πρόσθεσε στην ίδια υποδοχή ελάχιστη ποσότητα από υπεροξείδιο του υδρογόνου -το βρίσκεις στο φαρμακείο- και χρησιμοποιείται ως αντισηπτικό, απολυμαντικό, και αποσμητικό.

Επίσης, αντί για μαλακτικό χρησιμοποίησε λευκό ξύδι. Μην φοβηθείς την οσμή του, καθώς το λευκό ξύδι είναι ουδέτερο παρόλα αυτά, μπορείς να προσθέσεις σταγόνες από το αγαπημένο σου αιθέριο έλαιο προσθέτοντας μια εσάνς φρεσκάδας. Τέλος, προτίμησε την πλύση στους 60 βαθμούς.

4 Υλικά που βοηθάνε στην λάμψη του λευκού χρώματος και να μυρίζουν όμορφα

Μαγειρική σόδα: Βάλτε στα ρούχα σας ένα μείγμα από 4 λίτρα νερό και ένα φλιτζάνι μαγειρικής σόδας , και θα παρατηρήσετε πως το λευκό χρώμα των ρούχων σας θα επανέρθει μέσα σε λίγα λεπτά.

Ξύδι και λεμόνι: Αυτό είναι ένα άλλο αποτελεσματικό μείγμα για τους λεκέδες στα ρούχα – απλά ανακατεύψτε λίγο λεμόνι και ξύδι με το αγαπημένο σας απορρυπαντικό και πλύντε τα ρούχα σας, ως συνήθως. Αν και η μυρωδιά του μείγματος είναι δυνατή, οι λεκέδες θα εξαφανιστούν γρήγορα!

Ασπιρίνη: Διαλύστε 6 ασπιρίνες και προσθέστε τες σε ένα μπολ με νερό και στη συνέχεια μουλιάστε τα ρούχα σας στο μείγμα για 30 λεπτά. Πλύντε στο χέρι το ρούχο όπως θα κάνετε και θα δείτε οτι ο λεκές θα έχει εξαφανιστεί!

Χυμός λεμονιού: Ο χυμός λεμονιού είναι ένα αποτελεσματικό φυσικό λευκαντικό που θα λευκάνει τα ρούχα σας σε χρόνο μηδέν. Προσθέστε ένα φλιτζάνι χυμό λεμονιού στο πλυντήριο μαζί με το απορρυπαντικό, έπειτα πλύντε τα ρούχα σας και αφήστε τα να στεγνώσουν στον ήλιο – τα ρούχα σας θα έχουν γίνει πιο λευκά από ποτέ! Έτσι, την επόμενη φορά που θα χυθεί κρασί στο αγαπημένο σας πουκάμισο, μην το πετάξετε. Δοκιμάστε κάποιο από αυτά τα καταπληκτικά κόλπα και τα ρούχα σας θα γίνουν κάτασπρα και πάλι!

via enimerotiko

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 4.4 / 5. Αξιολογήσεις: 17

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Avatar

Written by toftiaxa.gr

Αγάπη και πάθος για δημιουργία με απλά και καθημερινά υλικά. Ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση υλικών. Αγαπημένη, η διακόσμηση και οι λύσεις για μικρούς χώρους καθώς και οι πρακτικές και νόστιμες συνταγές

Πώς να Φτιάξετε Εύκολα Τυρί Κρέμα στο Σπίτι με 1 Λίτρο Γάλα Ένα Γιαούρτι και Ένα Λεμόνι

Πώς να Φτιάξετε Εύκολα Τυρί Κρέμα στο Σπίτι με 1 Λίτρο Γάλα Ένα Γιαούρτι και Ένα Λεμόνι

Γιατί να ζητάτε κούρεμα σε στεγνά μαλλιά. Τα οφέλη του για τα μαλλιά

Γιατί να ζητάτε κούρεμα σε στεγνά μαλλιά. Τα οφέλη του για τα μαλλιά