in , ,

Βοήθεια! Γιατί τα ρούχα μου μυρίζουν μετά το πλυντήριο: Πιθανές Αιτίες και Λύσεις

Βοήθεια! Γιατί τα ρούχα μου μυρίζουν μετά το πλυντήριο: Πιθανές Αιτίες και Λύσεις
Βοήθεια! Γιατί τα ρούχα μου μυρίζουν μετά το πλυντήριο: Πιθανές Αιτίες και Λύσεις

Το ξέρω σίγουρα έχει τύχει και σε εσένα να ανοίγεις την πόρτα του πλυντηρίου και αντί μυρωδιά φρεσκάδας να σου έρχεται μια δυσοσμία. Θα πρέπει να εξερευνήσουμε γιατί συμβαίνει αυτό χωρίς να σε πιάνουν τα νεύρα σου και ο πανικός.

Γιατί τα ρούχα μυρίζουν μετά το πλυντήριο

1. Βρώμικο Πλυντήριο

Βρώμικο Πλυντήριο
Βρώμικο Πλυντήριο

Όπως τα πάντα στο σπίτι έτσι και το πλυντήριο θέλει καθαρισμό. Και για να μην σου πω ότι το πλυντήριο θέλει ένα τσακ παραπάνω στο καθάρισμα γιατί μαζεύει εύκολα υγρασία και μούχλα. Μην ξεχνάς να αφήνεις την πόρτα λίγο ανοιχτή μετά από το άδειασμα γιατί αν την κλείσεις με υγρό κάδο τότε είναι σίγουρο ότι όταν ξανανοίξεις την πόρτα θα κλείσεις την μύτη σου γιατί τα ρούχα θα μυρίζουν μετά το πλύσιμο. ΜΟΥΧΛΑ ΣΤΟ ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ: Πώς να την ξεφορτωθείς μια για πάντα

2. Ξεχνάς τα ρούχα μέσα στο πλυντήριο μετά το πλύσιμο

Ξεχασμένα ρούχα στο πλυντήριο
Ξεχασμένα ρούχα στο πλυντήριο – stock.adobe

‘Έλα εντάξει μπορείς να το παραδεχτείς – εδώ μεταξύ μας είμαστε – πως έχεις ξεχάσει τα ρούχα μέσα στο πλυντήριο και τα έχεις ξαναβάλει μία και δυο φορές ακόμα να πλυθούν. Τα ξεχασμένα ρούχα είναι η αιτία που βρίσκεται στην κορυφή των “τσαρτς” και σίγουρα θα το έχετε αντιληφθεί και οι ίδιοι όταν τα απλώνετε. Μια γλυκιά εσάνς μούχλας. Αυτή η κατασταση δεν σώζεται και θέλουν οπωσδήποτε πάλι πλύσιμο.

Διάβασε επίσης: Πώς καθαρίζω το πλυντήριο ρούχων που ανοίγει από πάνω;

3. Κακής ποιότητας απορρυπαντικό ή μαλακτικό

Κάποτε Θυμάμαι πήγα και αγόρασα ένα απορρυπαντικό που “δεν το ήξερε ούτε η μάνα του” . Πραγματικά τι το ήθελα! Πέρα από το γεγονός ότι δεν καθάριζε μύριζε και απαίσια ειδικά αν ίδρωνες λίγο. Στην αρχή σε ξεγέλαγε και έλεγες ωραία μυρωδιά. Μόλις έβγαινες έξω όμως μεταλλασόταν και σε έκανε ρεζίλι.

Διάβασε επίσης: Φτιάξτε μόνοι σας μαλακτικό για τα ρούχα, που θα έχει τη μυρωδιά που σας αρέσει

4. Δεν έχεις αφήσει τα ρούχα να στεγνώσουν καλά

Ρούχα απλωμένα σε απλώστρα μεσα στο σπίτι
Ρούχα απλωμένα σε απλώστρα μεσα στο σπίτι

Ειδικά τον Χειμώνα θα έχεις παρατηρήσει ότι τα ρούχα επάνω στην απλώστρα μπορεί να μυρίζουν. Αυτό συμβαίνει για τον απλό λόγο της υγρασίας. Επειδή έχει κρύο και όχι λαμπερό ήλιο όπως το καλοκαίρι τότε τα ρούχα που μένουν πολλές ώρες ή και μέρες μέχρι να στεγνώσουν, θα μυρίσουν. Ακόμα και μέσα στο σπίτι. Απλώστε τα αραία, μην μπουκώνετε την απλώστρα, και χοντρά ρούχα όπως τα hoodies και τα τζιν μπορείτε να τα γυρνάτε πλευρά για να στεγνώσουν γρήγορα.

Διαβάστε επίσης: Στέγνωμα Ρούχων ΕΞΠΡΕΣ τον χειμώνα – 6 απλά πράγματα που πρέπει να κάνετε μετά το πλύσιμο

5. Πλένεις τα πολύ βρώμικα ρούχα σε χαμηλές θερμοκρασίες

Κάποια ρούχα που είναι πολύ βρώμικα (πχ ιδρώτας) θέλουν παραπάνω θερμοκρασία για να καθαρίσουν και να μην κρατάνε την βρωμιά μέσα στις ίνες τους.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Τώρα λοιπόν γνωρίζεις γιατί μυρίζουν τα καθαρά ρούχα από το πλυντήριο και δεν έχεις δικαιολογίες. Δοκίμασε τα παραπάνω για να απολαμβάνεις ρούχα καθαρά και μυρωδάτα!

cover photo

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 5 / 5. Αξιολογήσεις: 1

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Avatar

Written by toftiaxa.gr

Αγάπη και πάθος για δημιουργία με απλά και καθημερινά υλικά. Ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση υλικών. Αγαπημένη, η διακόσμηση και οι λύσεις για μικρούς χώρους καθώς και οι πρακτικές και νόστιμες συνταγές

φροντίδα δέρματος,λάθη περιποίησης επιδερμίδας,συμβουλές ομορφιάς,ομορφιά,

6 Καθημερινά Πράγματα που Καταστρέφουν Κρυφά το Δέρμα σας

25 ιδέες Φθινοπωρινής διακόσμησης για το τραπεζάκι του σαλονιού. Cozy Σπίτι για όλα τα γούστα

25 ιδέες Φθινοπωρινής διακόσμησης για το τραπεζάκι του σαλονιού. Cozy Σπίτι για όλα τα γούστα