in , , , ,

Ξεραμένοι λεκέδες και Πουρί: Το άγνωστο μείγμα με ένα υλικό που έχετε στην κουζίνα και τα εξαφανίζει

Ξεραμένοι λεκέδες και Πουρί: Το άγνωστο μείγμα με ένα υλικό που έχετε στην κουζίνα και τα εξαφανίζει
Ξεραμένοι λεκέδες και Πουρί: Το άγνωστο μείγμα με ένα υλικό που έχετε στην κουζίνα και τα εξαφανίζει

Καθαρίστε όλες τις επιφάνειες του σπιτιού σας από άκρη σε άκρη με αυτό το μείγμα

Το καθάρισμα του σπιτιού με ξύδι είναι ένας φυσικός τρόπος για να κάνεις σαν καινούρια τόσα πολλά πράγματα στο χώρο σου. Ενώ υπάρχουν πολλοί τύποι ξυδιού που χρησιμοποιούνται για το μαγείρεμα (κόκκινο, λευκό, βαλσάμικο κ.ά) υπάρχει ένα ειδικό ξύδι, το καθαριστικό ξύδι που είναι ένα εντελώς διαφορετικό προϊόν.

Το ξύδι είναι η λύση ενάντια στις βρώμικες επιφάνειες

Η διαφορά μεταξύ του λευκού ξιδιού και του ξιδιού καθαρισμού είναι το επίπεδο οξύτητας. Η πλειοψηφία του λευκού ξιδιού έχει 5% οξύτητα, ενώ το ξύδι καθαρισμού έχει 6%. Το ένα τοις εκατό μπορεί να μην ακούγεται σαν μεγάλη διαφορά, αλλά στην πραγματικότητα κάνει το προϊόν 20 τοις εκατό ισχυρότερο. Αν και μπορείς να καθαρίσεις διάφορες επιφάνεις με λευκό ξύδι, δεν είναι τόσο αποτελεσματικό όσο το ξίδι καθαρισμού.

Το ξύδι καθαρισμού είναι ένα εξαιρετικά καλό προϊόν για σπίτια όπου οι άνθρωποι είναι ευαίσθητοι στις χημικές ουσίες. Απολύτως φυσικό και οικονομικό σε σύγκριση με άλλα προϊόντα καθαρισμού, αξίζει να προστεθεί στην επόμενη λίστα του σούπερ μάρκετ. Είναι εναμφίβολα ένας πολύ καλός τρόπος για να αφαιρέσεις τα λίπη και τη βρωμιά από τους πάγκους της κουζίνας σου και τις άλλες επιφάνειες.

Πώς θα φτιάξεις το καλύτερο μείγμα καθαρισμού με ξύδι

Ξεραμένα λίπη στον απορροφητήρα: Το κόλπο για να εξαφανίσετε τους επίμονους λεκέδες και να γίνει σαν καινούργιος

Υπάρχουν ξεραμένα λίπη στον απορροφητήρα σας; Μην ανησυχείτε καθόλου, καθώς σας έχουμε το κόλπο για να εξαφανίσετε τους επίμονος λεκέδες και να γίνει σαν καινούργιος.

Ένας βρώμικος απορροφητήρας και φίλτρο γίνονται λιγότερο αποτελεσματικά, οπότε πρέπει να τα καθαρίζετε συχνά. Δείτε πώς να κάνετε τον απορροφητήρας αστραφτερό σαν καινούριο, βήμα-βήμα.

Ο καθαρισμός του απορροφητήρα είναι μια πολύ σημαντική «αγγαρεία», που όμως παραλείπουμε συχνά να κάνουμε. Με την ευκαιρία, δείτε πώς να Αφαιρέσετε Λεκέδες Λαδιού με Μαγειρική Σόδα από υφάσματα και από Τσιμέντο ή πλακάκι!

Μπορεί όλα στην κουζίνα να αστράφτουν, αλλά ξεχνάμε πολλές φορές να καθαρίσουμε τόσο την επιφάνεια όσο και το εσωτερικό του απορροφητήρα.

Αν υπολογίσουμε ότι τραβάει μυρωδιές από το φαγητό που μαγειρεύουμε, τότε σίγουρα είναι ένα βρώμικο σημείο, όπου συσσωρεύονται λίπη.

Πώς όμως μπορούμε να τον καθαρίσουμε εύκολα αλλά και γρήγορα ώστε να μυρίζει φρεσκάδα και καθαριότητα;

Υπάρχει τρόπος!

καθάρισμα απορροφητήρα

Καταρχάς, ο εξωτερικός καθαρισμός του απορροφητήρα πρέπει να γίνεται καθημερινά ή τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα. Ο γενικός και εσωτερικός καθαρισμός, όμως, που χρειάζεται περισσότερη ώρα μπορεί να γίνεται μια φορά τον μήνα.

Δείτε την διαδικασία βήμα – βήμα:

1.Κατεβάστε τον γενικό διακόπτη

Βγάλτε τον απορροφητήρα από το ηλεκτρικό ρεύμα αλλιώς κλείστε απλά την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, κατεβάζοντας τον γενικό διακόπτη.

2. Αφαιρέστε ότι πρέπει να καθαρίσετε

Βγάλτε το μεταλλικό προστατευτικό πλέγμα και τα φίλτρα, καθώς χρειάζονται καθαρισμό και συντήρηση, εκτός από το εσωτερικό του απορροφητήρα που θα καθαρίσετε τοπικά.

3. Καθαρίστε τον απορροφητήρα εσωτερικά

Πάρτε ένα πανάκι με οινόπνευμα και καθαρίστε το εσωτερικό μέρος του απορροφητήρα. Αποφύγετε τα
βαριά απορρυπαντικά που μπορεί να κάνουν περισσότερο κακό στον απορροφητήρα.

 Ξεραμένα λίπη στον απορροφητήρα

4. Φίλτρα

Τα μεταλλικά φίλτρα καθαρίζονται με ζεστό νερό και μαγειρική σόδα. Βάλτε πάνω στο μάτι της κουζίνας ένα κατσαρολάκι με νερό και αφήστε το να ζεσταθεί. Βάλτε τα φίλτρα μέσα στην κατσαρόλα με το ζεστό νερό και δύο κουταλάκια μαγειρική σόδας για λίγα λεπτά και στη συνέχεια γυρίστε τα και από την άλλη. Βγάλτε τα κρατώντας τα με μια πετσέτα και τρίψτε τα λίπη με ένα σφουγγαράκι. Τα λίπη θα εξαφανιστούν πολύ εύκολα χωρίς πολύ τρίψιμο. Αν έχετε φίλτρα από υαλοβάμβακα και άνθρακα, δεν πλένονται αλλά αλλάζονται κάθε 2-4 μήνες.

5. Καθαρίστε τον απορροφητήρα εξωτερικά

Χρησιμοποιήστε ένα πανάκι με λίγο νερό για να καθαρίσετε τον απορροφητήρα εξωτερικά. Μπορείτε αν θέλετε, σύμφωνα με το www.bovary.gr να βάλετε λίγο υγρό πιάτων, προσέχοντας να μην πιέζετε στα σημεία που βρίσκονται οι διακόπτες και τα κουμπιά του απορροφητήρα.

6 Χρήσεις για τη Μαγειρική Σόδα που Πρέπει να Ξέρετε

via athensmagazine

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 1 / 5. Αξιολογήσεις: 1

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο

Written by toftiaxa.gr

Αγάπη και πάθος για δημιουργία με απλά και καθημερινά υλικά. Ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση υλικών. Αγαπημένη, η διακόσμηση και οι λύσεις για μικρούς χώρους καθώς και οι πρακτικές και νόστιμες συνταγές

Το Φυτό Της “Ατυχίας” – Διώξτο Μακρύα από το σπίτι σου

Χλωρίνη Επάνω στα Ρούχα: Συμβαίνει και στις Καλύτερες Νοικοκυρές - Πριν το πετάξεις Δοκίμασε να σώσεις την κατάσταση με απλό τρόπο

Χλωρίνη Επάνω στα Ρούχα: Συμβαίνει και στις Καλύτερες Νοικοκυρές – Πριν το πετάξεις Δοκίμασε να σώσεις την κατάσταση με απλό τρόπο