in , , , , ,

60+ Ιδέες για να αλλάξετε όψη σε ΔΙΣΚΟΥΣ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑΤΟΣ – {ΒΙΝΤΕΟΣ}

https://2.bp.blogspot.com/-1vLpYp4SlRA/VsHBvvLkiGI/AAAAAAAAr4c/PK6lk18crkQ/s1600/kataskeves-kai-metatropes-se-diskous.jpg
60+ Ιδέες για να αλλάξετε όψη σε ΔΙΣΚΟΥΣ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑΤΟΣ - {ΒΙΝΤΕΟΣ}
Mπορεί να είναι ένας ξύλινος δίσκος, κάθε μορφής, που ήδη διαθέτετε ή εκείνοι που θα βρείτε, σε σχετικά χαμηλές τιμές, σε όλα τα καταστήματα με είδη-υλικά για κατασκευές decoupage ή κάποιος μεταλλικός-ανοδείξωτος παλιός φθαρμένος ή ακόμη και πλαστικός δίσκος, που σε καταστήματα ειδών σπιτιού θα πωλούνται πάμφθηνα και που ίσως ήδη έχετε αλλά δεν σας πολυαρέσει το σχέδιό του.

Όλοι τους μπορούν να …μεταμορφωθούν με πολλούς διαφορετικούς τρόπους και να αποκτήσουν εξαιρετικά όμορφη όψη είτε σκοπεύετε να τους χρησιμοποιήσετε ως κανονικούς δίσκους σερβιρίσματος είτε ως διακοσμητικούς με πολλούς τρόπους.

Π.χ σε έναν τέτοιο δίσκο μπορείτε να συγκεντρώσετε επιμέρους μικρότερα διακοσμητικά κομμάτια πάνω στο τραπεζάκι του σαλονιού, την τραπεζαρία ή οποιοδήποτε άλλο σημείο, να τους τοποθετήσετε ως επιτοίχια διακοσμητικά κλπ.

Το decoupage, το κρακελέ και μια απλή τεχνική παλαίωσης, εφαρμοσμένα είτε μόνα τους είτε συνδυαστικά, όπως και το να δώσετε στην κεντρική επιφάνεια του δίσκου μορφή ψηφιδωτού είναι κάποιες από τις πιο απλές στην εφαρμογή τους ιδέες που μπορούν να δημιουργήσουν, ανάλογα με τα επιμέρους σχέδια – αποχρώσεις …αμέτρητες διαφορετικές όψεις στο ίδιο αντικείμενο.

Μια επίσης πολύ όμορφη κατηγορία δίσκων είναι εκείνοι που μπορείτε να δημιουργήσετε από ένα κομμάτι ξύλ0 (π.χ ακόμη και από ένα μικρό πορτάκι ντουλαπιού-συρταριού) ή ξύλα κοπής για την κουζίνα διαφόρων σχημάτων ή ακόμη  και οι δίσκοι που θα …συναρμολογήσετε από λεπτά ξύλα παλέτας ή κάθε αντίστοιχης μορφής ευτελές ξύλο.
Σε όλες αυτού του τύπου τις κατασκευές, χρησιμοποιείστε εντυπωσιακά χερουλάκια-πόμολα για ντουλάπια ή συρτάρια και ασφαλώς πέρα από το απλό βάψιμο και αυτούς τους δίσκους θα τους επεξεργαστείτε με τις ίδιες τεχνικές δίνοντας στο κάθε κομμάτι την όψη που ταιριάζει στην γενικότερη διακόσμηση του σημείου που πρόκειται να τοποθετηθούν.

Ξύλινα και ήδη βαμμένα κομμάτια θα τα επεξεργαστείτε χωρίς ιδιαίτερη προετοιμασία, ένα απλό πέρασμα της επιφάνειας με ψιλό γυαλόχαρτο είναι αρκετό πριν το βάψιμο με χρώμα και την εφαρμογή στην συνέχεια οποιασδήποτε άλλης τεχνικής.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Σε μεταλλικούς ή πλαστικούς δίσκους, θα χρειαστεί να περάσετε πριν το χρώμα μια βάση-υπόστρωμα ώστε να μπορέσει να “σταθεί” η μπογιά πάνω στην “γυαλιστερή” τους επιφάνεια. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάθε τύπου κοινό αστάρι για μεταλλικές επιφάνειες που διατίθενται σε όλα τα χρωματοπωλεία, η ποιο ενδεδειγμένη όμως λύση είναι το γκέσο, που θα βρείτε σε όλα τα καταστήματα με είδη χόμπυ, κατασκευών κλπ. Θα το βρείτε σε όλα με την ένδειξη Gesso Primer και δεν κοστίζει ακριβά, μια μέση ενδεικτική τιμή από περίπου 3-6 ευρώ/ανά συσκευασία μεγέθους 200-300 ml.

Περνάτε με πινέλο το γκέσο ώστε να καλυφθεί πλήρως η προς επεξεργασία επιφάνεια, αφού στεγνώσει τρίβετε πολύ ελαφρά με ένα πολύ ψιλό γυαλόχαρτο έτσι ώστε σε όλα τα σημεία η επιφάνεια να είναι εντελώς λεία και ομοιόμορφη και ακολουθεί κανονικά το χρώμα και οποιοδήποτε άλλη τεχνική, decoupage, κρακελέ, ψηφιδωτό κλπ. με τον βασικό-γενικό τρόπο εφαρμογής της κάθε μίας.

Οι ξύλινοι και άβαφτοι δίσκοι που θα βρείτε στα καταστήματα με είδη κατασκευών-decoupage, δεν χρειάζονται κάποια ιδιαίτερη προεργασία μπορείτε να τους βάψετε απευθείας χωρίς την χρήση κάποιου είδους βάσης-υποστρώματος για την μπογιά.

Δείτε στα videos που ακολουθούν μερικές πολύ όμορφες και καθόλου δύσκολες στην δημιουργία τους παρόμοιες ιδέες οι οποίες ασφαλώς μπορούν να εφαρμοστούν σε δίσκους οποιουδήποτε τύπου-σχήματος και υλικού κατασκευής.

via soulouposeto

Δείτε επίσης – Τι είναι το Decoupage (Ντεκουπάζ); Φτιάξε τα δικά σου έργα τέχνης.

Δείτε επίσης – 100 ιδέες για Decoupage

Δείτε επίσης – Decoupage – Μεταμορφώστε άχρηστα αντικείμενα με την τεχνική χαρτοπετσέτας

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Avatar

Written by toftiaxa.gr

Αγάπη και πάθος για δημιουργία με απλά και καθημερινά υλικά. Ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση υλικών. Αγαπημένη, η διακόσμηση και οι λύσεις για μικρούς χώρους καθώς και οι πρακτικές και νόστιμες συνταγές

Τσιμπήματα στην καρδιά: Τι φανερώνει αυτή η ενόχληση και τι να κάνω

Τσιμπήματα στην καρδιά: Τι φανερώνει αυτή η ενόχληση και τι να κάνω

σκελίδα σκόρδο στην τουαλέτα,καθαρισμός τουαλέτας με σκόρδο,συμβουλές καθαρισμού,χρήσιμα,

Πάρτε μια Σκελίδα Σκόρδο και Ριξτε την στην Τουαλέτα σας