in ,

Μην Πετάς Τις Παλιές Μοκέτες: 12 Τρόποι για να Τις Επαναχρησιμοποιήσετε

παλιές μοκέτες,DIY κατασκευές με μοκέτες,επαναχρησιμοποίηση,
παλιές μοκέτες,DIY κατασκευές με μοκέτες,επαναχρησιμοποίηση,

Όταν έρθει η ώρα να αλλάξετε μια παλιά μοκέτα, μην την πετάξετε αλλά επαναχρησιμοποιήστε την. Μπορεί να συνεχίσει να παρέχει χρήσιμες υπηρεσίες για χρόνια αφού ξεκολλήσει από το πάτωμά σας. Παλιές πετσέτες μπάνιου: 12 έξυπνοι τρόποι για να τις αξιοποιήσετε

Πατάκια πόρτας

12 Τρόποι για να Επαναχρησιμοποιήσετε Παλιές Μοκέτες

Οι παλιές μοκέτες αποτελούν το τέλειο υλικό για να δημιουργήσετε νέα χαλάκια πόρτας κόβοντάς τις στο μέγεθος και το σχήμα που επιθυμείτε. Στη συνέχεια, μπορείτε ακόμη και να βάψετε το χαλάκι με χρώμα λατέξ για να του δώσετε μια εντελώς νέα εμφάνιση και να χρησιμοποιήστε στένσιλ για να το εξατομικεύσετε. Μπορεί να γίνουν υπέροχα δώρα για φίλους και μέλη της οικογένειας που μετακομίζουν σε ένα νέο σπίτι ή μπορείτε εύκολα να δημιουργήσετε ένα χαλάκι πόρτας με θέμα τις διακοπές φθηνά με αυτόν τον τρόπο.

Πώς να φτιάξουμε χαλιά απο ρετάλια μοκέτας! – Οδηγός + Ιδέες!

Καθαριστικά σίτων παραθύρων

Μπορεί να είναι κάπως δύσκολο να καθαρίσετε τις σίτες των παραθύρων, καθώς οι βρωμιές, η σκόνη, ακόμη και τα νεκρά έντομα παγιδεύονται σε αυτές σε τακτική βάση. Πάρτε την παλιά σας μοκέτα και κόψτε την σε σχήμα και μέγεθος πετσέτας. Χρησιμοποιήστε την με σαπούνι και νερό για να καθαρίσετε τις σίτες σχολαστικά και εύκολα.

Μετακίνηση επίπλων

Η μετακίνηση επίπλων όταν καθαρίζετε ή αναδιατάσσετε ένα δωμάτιο μπορεί να είναι δύσκολη στα δάπεδα. Κόψτε μια παλιά μοκέτα σε μικρά τετράγωνα που χωράνε κάτω από τα πόδια καναπέδων και τραπεζιών. Αυτό κάνει τα έπιπλα ευκολότερα στη μετακίνηση και ασφαλέστερα στα δάπεδα.

Προστατέψτε τις πόρτες αυτοκινήτου

Η στάθμευση πολύ κοντά στους τοίχους του γκαράζ σας θα μπορούσε να προκαλέσει κάποια ζημιά στις πόρτες του αυτοκινήτου σας, γεγονός που οδηγεί σε πολυδάπανες επισκευές σε ορισμένες περιπτώσεις. Κόψτε και κολλήστε μια λωρίδα παλιας μοκέτας στον τοίχο για να προστατέψετε την πόρτα του αυτοκινήτου σε περίπτωση που υπάρξει ατυχής σύγκρουση με τον τοίχο κατά το άνοιγμά της.

Προστατευτικά γονάτων

Μια παλιά μοκέτα είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να σώσετε τα γόνατά σας όταν γονατίζετε για να δουλέψετε στον κήπο ή όταν κάνετε μπάνιο στα παιδιά.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Πατάκια αυτοκινήτου

Αντί να πετάξετε την παλια σας μοκέτα, φτιάξτε πατάκια αυτοκινήτου. Κόψτε την στο μέγεθος και το σχήμα που ταιριάζει στο αυτοκίνητο σας. Πλύντε τα πατάκια, αφήστε τα να στεγνώσουν και, στη συνέχεια, βάλτε τα στο αυτοκίνητο.

Δείτε ακόμη Παλιά Καλσόν: Μην τα Πετάς – Πως να τα Χρησιμοποιήσετε στον Κήπο και τα φυτά σας θα σας ευχαριστήσουν

Αποτρέψτε τις διαρροές ποτίσματος των φυτών

Κόψτε κομμάτια από παλιά μοκέτα και τοποθετήστε τα κάτω από τις γλάστρες για να αποτρέψουν τυχόν νερό που διαρρέει. Με αυτόν τον τρόπο, δεν καταλήγετε σε λακκούβες νερού και το επιπλέον νερό απορροφάται εύκολα κάτω από το φυτό χωρίς να χρειάζεται καν να το σκεφτείτε.

Οδήγηση με χιόνι

Η οδήγηση στο χιόνι μπορεί να προκαλέσει νευρικότητα, ειδικά όταν γλιστράει έξω. Εκεί μπαίνουν στο παιχνίδι μερικά κομμάτια παλιάς μοκέτας. Στοιβαγμένα στο πορτμπαγκάζ σας μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να δώσουν πρόσφυση εάν το αυτοκίνητό σας έχει κολλήσει ποτέ λόγω κακών καιρικών συνθηκών.

Στρώστε ένα κιβώτιο ή σπίτι για κατοικίδια

Δώστε στον γούνινο φίλο σας λίγη έξτρα άνεση στο κιβώτιο ή στο σπίτι του επενδύοντάς το με την παλιά μοκέτα σας. Δεν θα χρειαστεί να ανησυχείτε μήπως λερωθείτε και το κατοικίδιο σας είναι σίγουρο ότι θα το λατρέψει.

Κρατήστε το πορτμπαγκάζ σας καθαρό

Βάλτε ένα κομμάτι από παλιά μοκέτα στο πορτμπαγκάζ σας, ώστε να μπορείτε να την τινάξετε εύκολα εάν μαζευτούν βρωμιές, φύλλα ή οτιδήποτε άλλο εκεί. Αυτός είναι ένας εύκολος τρόπος για να διατηρήσετε αυτό το μέρος του αυτοκινήτου σας καθαρό και χωρίς φθορές χωρίς να χρειάζεται να το σκουπίζετε συνεχώς.

Βοηθός βαψίματος

Εάν βάφετε ή επιδιορθώνεται, χρησιμοποιήστε ένα κομμάτι από παλιά μοκέτα για να σκουπίσετε τα πινέλα ή για να σκουπίσετε την περίσσεια του στόκου.

Πιάστρα για κάλτσες

Τοποθετήστε μια λωρίδα παλιάς μοκέτας ανάμεσα στο πλυντήριο και το στεγνωτήριο ή ανάμεσα σε αυτά τα μηχανήματα και τον τοίχο. Αφήστε τη λωρίδα να κρέμεται λίγο μπροστά από αυτά. Εάν πέσει κατά λάθος μια κάλτσα ή κάποιο άλλο ρούχο σε αυτές τις χαραμάδες, δεν θα χρειαστεί να το ψαρέψετε. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να τραβήξετε έξω το κομμάτι της μοκέτας και τα ρούχα σας θα σωθούν.

πηγή φωτογραφιών

Δείτε επίσης Μην Πετάς τα Παλιά Σκισμένα Ρούχα και Υφάσματα: 22 Μοναδικές Κατασκευές Κήπου

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

μόδα,συμβουλές μόδας,ρούχα,συμβουλές για ρούχα,

Πάντα Μέσα Στην Μόδα: Πώς να Δείχνετε Πάντα Μοντέρνες με Ευκολία

σκούρα χείλη,λεύκανση σκούρων χειλιών,φροντίδα χειλιών,συμβουλές ομορφιάς,ομορφιά,

8 Φυσικοί Τρόποι για να Λευκάνετε Σκούρα Χείλη