in , , , , ,

Οι Αρωματικές Ουσίες Ισοδυναμούν με το Παθητικό Κάπνισμα

Οι Αρωματικές Ουσίες Ισοδυναμούν με το Παθητικό Κάπνισμα
Οι Αρωματικές Ουσίες Ισοδυναμούν με το Παθητικό Κάπνισμα

Εκατοντάδες μελέτες τις τελευταίες δύο δεκαετίες βρίσκουν «αρωματικές ουσίες» σε προϊόντα ομορφιάς και καθαριστικά οικιακής χρήσης που είναι εξίσου βλαβερά ή χειρότερα για την υγεία από το παθητικό κάπνισμα. Το Ενεργειακό Ρόφημα Prime Περιέχει μια Δυνητικά Επικίνδυνη Ποσότητα Καφεΐνης. Οι Ειδικοί Εξηγούν Γιατί Είναι Ιδιαίτερα Κακό για τα Παιδιά.

Οι Αρωματικές Ουσίες Ισοδυναμούν με το Παθητικό Κάπνισμα

Οι κατασκευαστές προϊόντων ομορφιάς και καθαρισμού δεν χρειάζεται να αποκαλύπτουν τις εκατοντάδες πιθανές χημικές ουσίες που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την παρασκευή του αρώματος τους, επειδή θεωρούνται «εμπορικά μυστικά» από τον FDA.

Οι επικίνδυνες χημικές ουσίες που είναι γνωστές νευροτοξίνες, καρκινογόνες ουσίες, ενδοκρινικοί διαταράκτες, μεταλλαξιογόνα DNA, αλλεργιογόνα, ηπατοτοξίνες και αναπαραγωγικές τοξίνες όλα κρύβονται κάτω από την απλή ετικέτα συστατικού «άρωμα».

Περίπου το 90% των χημικών ουσιών που περιλαμβάνονται στην ετικέτα «άρωμα» συντίθενται από πετρέλαιο ή λιθανθρακόπισσα. Οι τοξικές χημικές ουσίες που βρίσκονται συνήθως σε προϊόντα με «άρωμα» στη λίστα συστατικών περιλαμβάνουν ακετόνη, φαινόλη, τολουόλιο, οξικό βενζύλιο, λιμονένιο και φορμαλδεΰδη.

Δείτε ακόμη Πόσο Κακό Είναι Να Κάθεσαι Στο Κάθισμα Δημόσιας Τουαλέτας – Τελικά Εκεί Βρίσκονται Τα Περισσότερα Μικρόβια; Θα Εκπλαγείς

Μια ανάλυση του 2008 6 κορυφαίων προϊόντων πλυντηρίου και αποσμητικά χώρου διαπίστωσε ότι «σχεδόν 100 πτητικές οργανικές ενώσεις εκπέμπονταν από τα προϊόντα και πέντε από τα έξι προϊόντα εξέπεμπαν έναν ή περισσότερους καρκινογόνους επικίνδυνους ατμοσφαιρικούς ρύπους που η Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος των ΗΠΑ θεωρεί ότι δεν είναι ασφαλές επίπεδο έκθεσης.”

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Μια αυστραλιανή μελέτη του 2017 διαπίστωσε ότι τα συνθετικά αρώματα προκαλούν αναπνευστικά προβλήματα, όπως βήχα και δύσπνοια σε 1 στους 5 ανθρώπους και ημικρανίες σε 1 στους 10.

Ένα άλλο 10% εμφανίζει εξανθήματα ή άλλα δερματικά προβλήματα όταν εκτίθεται και το 8% είπε ότι έλειπε ή έχασε τη δουλειά του λόγω ασθένειας που σχετίζεται με το άρωμα στο χώρο εργασίας.

Μια μελέτη του 2016 διαπίστωσε ότι το 1/3 των Αμερικανών αναφέρουν δυσμενείς επιπτώσεις στην υγεία όταν εκτίθενται σε τεχνητά αρώματα.

Τα αναπνευστικά προβλήματα όπως ο αλλεργικός πυρετός και το άσθμα, που απαντώνται στο 15-20% των Βορειοαμερικανών, επιδεινώνονται επίσης από το συνθετικό άρωμα.

Τα άτομα με πολλαπλή χημική ευαισθησία μπορεί να έχουν ακόμη πιο σοβαρές αντιδράσεις, δυσκολεύοντάς τους να κρατήσουν μια δουλειά ή ακόμα και να βγουν έξω. Αυτό που κάνει το άρωμα ακόμη πιο ύπουλο από το παθητικό κάπνισμα είναι η δυσκολία ανίχνευσής του. Εάν είστε ευαίσθητοι στα τσιγάρα, μπορείτε να περπατήσετε προς την άλλη κατεύθυνση όταν δείτε ένα σύννεφο καπνού ή κάποιον να κρατά ένα τσιγάρο στο δρόμο.

Με το άρωμα, είναι δύσκολο να προσδιορίσετε από πού μπορεί να προέρχεται μέχρι να είναι πολύ αργά. Ορισμένα αρωματικά προϊόντα έχουν σχεδιαστεί για βραδεία απελευθέρωση, έτσι οι άνθρωποι που τα φορούν συνεχίζουν να εκπέμπουν μια «φούσκα» τοξινών για τις επόμενες ώρες.

Τα προϊόντα που συνήθως περιέχουν χημικές «αρωματικές ουσίες» περιλαμβάνουν:

Λοσιόν
Σπρέι μαλλιών
Σαμπουάν
Μαλακτικά μαλλιών
Αποσμητικά
Aftershave
Υγρά σαπούνια χεριών
Αφρόλουτρα
Στοματικά διαλύματα
Οδοντικά νήματα
Οδοντόκρεμες
Καλλυντικά
Βερνίκια νυχιών και καθαριστικά
Αντηλιακά
Πάνες
Πούδρες

Απορρυπαντικά πλυντηρίου
Μαλακτικά ρούχων
Υγρά για τα πιάτα
Αποσμητικά χώρου
Ποτ πουρί
Αρωματικά κεριά
Οικιακά καθαριστικά

πηγή φωτογραφίας / φώτο

Δείτε επίσης Καρκινογόνα: 12 Αντικείμενα Που Έχεις Στο Δωμάτιο Σου Και Πρέπει Να Τα Απομακρύνεις ΤΩΡΑ!

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

καθαρισμός σπιτιού σε 8 λεπτά,καθαριότητα σπιτιού,συμβουλές καθαρισμού,χρήσιμα,

Πως να Καθαρίσετε το Σπίτι σε ΜΟΛΙΣ 8 Λεπτά

Γιατί ΔΕΝ Πρέπει Ποτέ να Σκοτώσετε μια Αράχνη στο Σπίτι ή στον Κήπο σας

Γιατί ΔΕΝ Πρέπει Ποτέ να Σκοτώσετε μια Αράχνη στο Σπίτι ή στον Κήπο σας