in , , , ,

Αναπτύσσονται τα Φυτά τη Νύχτα;

ανάπτυξη φυτών τη νύχτα,συμβουλές κηπουρικής,για τον κήπο,χρήσιμα,
ανάπτυξη φυτών τη νύχτα,συμβουλές κηπουρικής,για τον κήπο,χρήσιμα,

Το φως παίζει ζωτικό ρόλο στην ανάπτυξη του φυτού, αλλά σταματούν να αναπτύσσονται όταν δύει ο ήλιος; Ή μεγαλώνουν τα φυτά τη νύχτα; Γιατί ο Κάκτοι σας Κιτρινίζουν: 11 Αιτίες και Λύσεις

Αναπτύσσονται τα Φυτά τη Νύχτα;

Τα φυτά αναπτύσσονται από την ενέργεια που λαμβάνουν από τη γλυκόζη μέσω της διαδικασίας της φωτοσύνθεσης, για την οποία χρειάζονται ηλιακό φως, διοξείδιο του άνθρακα και νερό. Το φως του ήλιου είναι το κρίσιμο στοιχείο για αυτό, και χωρίς αυτό, η διαδικασία της φωτοσύνθεσης είναι ατελής.

Τι κάνουν τα φυτά τη νύχτα;

Τα φυτά πραγματοποιούν φωτοσύνθεση κατά τη διάρκεια της ημέρας παρουσία ηλιακού φωτός. Το ερώτημα όμως είναι τι κάνουν τη νύχτα; Λοιπόν, αναπνέουν κατά τη διάρκεια της νύχτας αφού η διαδικασία της αναπνοής δεν εξαρτάται από το φως και συνεχίζεται για 24 ώρες.

Κατά την αναπνοή, τα φυτά χρησιμοποιούν ζάχαρη και οξυγόνο, τα οποία παράγουν τη στιγμή της φωτοσύνθεσης και τα μετατρέπουν σε υδατάνθρακες που είναι απαραίτητοι για την ανάπτυξή τους.

Δείτε ακόμη Κέρασε 4 Τσιγάρα Τα Λουλούδια Σου Για Να Διώξεις Έντομα Και Ζιζάνια Και Να Τα Δεις Ολάνθιστα [ΒΙΝΤΕΟ]

Μετά τη δύση του ηλίου, η φωτοσύνθεση σταματά καθώς δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί απουσία ηλιακού φωτός. Τα φυτά συνεχίζουν να απορροφούν το οξυγόνο αν και δεν το απελευθερώνουν όπως κάνουν κατά τη διάρκεια της ημέρας. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι τα φυτά ανταγωνίζονται τους ανθρώπους για το οξυγόνο, καθώς το ποσοστό οξυγόνου που καταναλώνουν τα φυτά κατά τη διάρκεια της νύχτας είναι αμελητέο.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Αναπτύσσονται τα φυτά τη νύχτα;

Η απάντηση στο βασικό ερώτημα αυτού του άρθρου είναι – Ναι, τα φυτά μεγαλώνουν τη νύχτα. Επειδή κατά τη διάρκεια της ημέρας, καταναλώνουν το φως του ήλιου για τη φωτοσύνθεση. Ως εκ τούτου, τα φυτά συνεχίζουν να αναπτύσσονται στο σκοτάδι, παρομοίως, καθώς αναπτύσσονται στο φως του ήλιου, καθώς εκτελούν σε κιρκαδικούς κύκλους (24ωρος βιολογικός κύκλος).

Μύθοι σχετικά με τα φυτά που αναπτύσσονται τη νύχτα

Υπάρχει μια παρερμηνεία ότι τα φυτά μπορούν να αναπτυχθούν μόνο κατά τη διάρκεια της ημέρας, ενώ εκτελούν φωτοσύνθεση, αγνοώντας το γεγονός ότι η αναπνοή βοηθά επίσης στην ανάπτυξη του φυτού. Κατά την αναπνοή, τα φυτά συσσωρεύουν γλυκόζη και οξυγόνο, παράγοντας υδατάνθρακες, οι οποίοι βοηθούν στην ανάπτυξή τους. Για αυτό, δεν απαιτείται ηλιακό φως. Ως εκ τούτου, το φυτό συνεχίζει να αναπτύσσεται και τη νύχτα.

Τι συμβαίνει τη νύχτα;

Οι χλωροπλάστες είναι μικροσκοπικές μεμβράνες ή οργανίδια που απορροφούν την φωτεινή ενέργεια για φωτοσύνθεση. Βοηθούν τα φυτά στη φωτοσύνθεση ή στην παραγωγή ενέργειας, η οποία χρησιμοποιείται για την αναπνοή. Οι χλωροπλάστες συρρικνώνονται κατά τη διάρκεια της νύχτας, καθώς σταματούν τη διαδικασία της φωτοσύνθεσης και απελευθερώνουν την αποθηκευμένη τους ενέργεια.

Επίσης, τα λουλούδια και τα μπουμπούκια κλείνουν τη νύχτα καθώς η κύρια λειτουργία τους είναι η αναπαραγωγή, η οποία υποστηρίζεται από επικονιαστές που δραστηριοποιούνται κατά τη διάρκεια της ημέρας. Επομένως, η ανάπτυξη και η αναπνοή του φυτού δεν επηρεάζονται άμεσα από αυτά τα μέρη του φυτού. Ως εκ τούτου, η ανάπτυξη του φυτού δεν επηρεάζεται τη νύχτα.

πηγή φωτογραφιών

Δείτε επίσης Κίτρινισε Το Γκαζόν Σου; Κέρασέ Το Μια Μπύρα

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

κόλπο για ασφάλεια βαλίτσας,συμβουλές για ταξίδια,χρήσιμα,

Μια Έξυπνη Συμβουλή που Μπορεί να Σώσει τη Βαλίτσα σας από τους Κλέφτες

καθαρισμός με βούρτσα ατμού ρούχων,καθαρισμός σπιτιού,συμβουλές καθαρισμού,χρήσιμα,

9 Πράγματα που Μπορείτε να Καθαρίσετε με Βούρτσα Ατμού Ρούχων